Sunday, June 12, 2011

Ehhh Sial lah!! ptuihhh!

Curhat by I E Z S M Y at 6/12/2011 09:55:00 PM
.

** tajuk entry adalah ayat yang digunakan oleh abang long fadil dalam cite ni ok. bukan cite ni macam sial. harap maklum.



hari ni, tengok wayang KL GANGSTER. sampai Megamall pukul 3 lebih, nak tengok pukul 4.20 pm, tapi bila tengok seat, PENUH! gi.la! dah empat hari tayang still full? wow! jadi terpaksa la beli tiket pukul 5.20 pm. tak pe lah, boleh kami melantak dulu. dah lapo srupe rimau! =D



dah 5.20, masuk wayang, iklan je lebih, citenya stat pukul 5.30. ceh hape pon tak boleh! eh tetiba. hehe. cite bermula dengan aksi belasah2 sana sini. biasalah nama pun cite gangster kan.

Malek - ohh kenapa la hensem cute sangat. tengah marah pun masih hensem, tengah berlawan pun ohh cool nya beliauu. weii berangan ok. hehe.
Shark - tak suka dia, macam pelik je slang bahasa dia pakai. nak-jadi-cina-cakap-melayu-tapi-tak-jadi.
Jai - trademark dia, cakap sambil kepit rokok kat mulut. kepit je, tak hisap pun.
Ajib - gangster guna bahasa melayu skema. best! haha.
Abang Long Fadil - suka cakap besar. tapi penakut. dan dia kena tikam, sapa tikam? pegi beli tiket, gi tengok ye. haha.



aku tak boleh nak review macam2 sangat, sebab ada beberapa scene aku tak tengok sebab aku... zzzzzz... hahaha! cite spesis ni bukan citarasa aku sangat. maaf. hihi.

tapi secara general, it's good effort. kalau hollywood dah memang ada cite rupa gini, so Malaysia pun kena ada karya yang macam ni jugak. baru setanding kan. boleh masuk pasaran oversea pulak kan. kita rakyat Malaysia jugak bangga kan. orang oversea sana tau yang kita pun ada gangster macam diorang jugak. =D

nak tau best ke tak cite ni? keluar dari wayang si dia cakap...

si dia : pehhh terbaik ahh.. terbaik gileee! nak jadi gangster jugak lah lepas ni. ok tak?
aku : ha lu pegi ah, ada gua kessahhh?? (buat muka menyampah)

paham kan? best lah tu. pegi lah tengok, InsyaAllah tak rugi. tapi kalau tak minat cite macam ni atau korang rasa macam terlalu violence main pukul2 belasah2 bunuh2 orang atau jiwa terlalu sensitif, tak payah tengok ye. sebab diorang ni bukan ada belas kasihan pun nak buat macam tu kat orang.

tahniah lah Encik Shamsul Yusof. confirm pecah panggung cite anda. sila bagi komisen kat saya sebab tolong menyumbang membeli tiket, dan tolong bagi cite anda pecah panggung. ok? sekian. (muka serius)




ok bai!




hmm cite Super 8 dengan Transformer macam best je...


0 curhat:

 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting