Wednesday, November 30, 2011

Wordless Wednesday - Rainism

Curhat by I E Z S M Y at 11/30/2011 11:25:00 AM 0 curhat Links to this post
.



possibly the heavy rain? maybe.
















*taking it from my office's window, that's why ada pantulan bayang2 lampu. bukan photoshop harap maklum.














ok bai!






another numbersss to work on. @_@




Tuesday, November 29, 2011

He's hot.

Curhat by I E Z S M Y at 11/29/2011 01:56:00 PM 0 curhat Links to this post
.


Mr. Zac Efron.

or Troy Bolton. this is him back in the High School Musical movie chain. with the Justin Bieber kid hairstyle. naaa..he still a teenager at this moment.



















but now


























he's a grow up man. messy? no. I like this. with the mustache and beard, he's a man. a hot man with sexy eyes. I am meltinggggg.....























ok u already have a man beside you. jangan mengada2 lagi.








ok bai! back to work!





Monday, November 28, 2011

dont hangout with your bff!

Curhat by I E Z S M Y at 11/28/2011 10:49:00 PM 0 curhat Links to this post
.

today I hangout with my BFF. gigih kan semalam baru sampai rumah dari KL hampir tengah malam memang kepenatan sangat, dan harini keluar pulak berpoya dengan perempuan yang sekepala gila memang tambah penat lagi gila. haha.

tapi dah janji awal2 so keluar jugak lah. ada orang teman aku kerat rambut. nak harap kan si dia aaa tak payah la kot. baik bawak kawan perempuan kan. lepas tu boleh pulak dia ngorat tukang gunting rambut aku tu. memang la kau ni...

banyak tempat jugak la pegi, last aku ke East Coast Mall. the best thing kat sini, setiap kali aku pergi mesti ada fair jual barang2 baju2 brooch2 skirt2 maxi2 eh banyak lahh..macam2 just name it.

so I end up with 2 maxi skirt and a 'anak ayam' t-shirt. hehe comel anak ayam tu. eh jap maxi & skirt tu sama ke lain? confius. aku suka yang merah tu sebab ada cam tali2 corset kat belakang jadi agak seksi gitew. hehe.


kawan perempuan ni pulak beli 1 maxi and 2 t-shirts. tu lah berjalan lagi kat fair tu kan dah terbeli. haish. janji pada diri sendiri ini yang terakhir berbelanja. sebab kena fokus pada hari bahagia kami.


dia - 2 minggu lagi nak bertunang.
aku - 2 bulan lagi nak kawin.


saje merahkan. haha! jadi sila fokus ye. no more belanja bukan2 please. ye saya janji. *sambil angkat tangan macam angkat sumpah.


kalau dah nak bertunang/kawin jangan keluar dengan kawan perempuan yang sekepala mesti bajet lari. huuu..









ok bai!






awal bulan mesti kerja dengan nombor2. I 'lovveee' numbers! huh.







Friday, November 25, 2011

Wedding Preps - Kad Kahwin gelojoh.

Curhat by I E Z S M Y at 11/25/2011 10:26:00 AM 0 curhat Links to this post
.

tajuk entry cam hape je. haha.


well aku dah jumpa vendor untuk kad kahwin kami. ahaa. terjumpa ye. ceritanya, semalam kami ke Kompleks Teruntum, sebab si dia hantar dan amik hp2 dia kat kedai hp. aha hp2 ye menunjukkan ia banyak. haha. sementara si dia tunggu hp2 dia tu aku gi CIMB cek duit. cek gaji sebenonye. haha.


nak gi balik ke kedai hp tu lah aku lalu depan kedai kad jemputan tuuuu...lalu sambil baca dia punya promotion. aku pun bagitau si dia, lepas tu kami gi la kedai kad tu tanya details.


untuk tempahan 500 keping ke atas percuma
a) 2 bunting
b) 50 vip gift box
c) 3 penanda arah untuk ke majlis

semua custom made. makin banyak tempah makin murah. kalau 700 dapat 70sen. promo sampai hujung bulan ni je. best deals?


dengan gelojoh nya aku terus booking bayar deposit. si dia tak sempat tahan. haha. keluar dari kedai tu si dia membebel, "gelojoh betul tunggu la survey tempat2 lain dulu mana tau ada lagi bagus ke apa ke bla bla blaaaa...." dengan angkuhnya aku pun jawab "ada keeee?? entah2 lagi mahal. tak pun percuma tak banyak camtu.." lalalaa~~


lepastu pegi la kedai2 kad lain yang still bukak lagi masa tu. tanya2 semua, naaa..tak ada yang sama cam kedai tadi. ada yang kad dia murah tapi barang free tak banyak. hehe..


jadinya proceed with this vendor. Sabtu minggu lagi satu aku gi hantar design kad. yey! lega dah.


nak carik? kedai dalam Kompleks Teruntum sebaris Avon.








ok bai!






 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting