Sunday, July 25, 2010

*Wtf!!!!

Curhat by I E Z S M Y at 7/25/2010 09:54:00 PM 0 curhat Links to this post
agak kepenatan hari ini...tadi keluar dengan si dia, survey barang...nak beli, tak gaji lagi...so lihat2 lah dulu.. =)

title tu macam marah kat sesuatu kan...hihi..memang pun...blog saya cannot enable comment and share links...macam sial je..ish...dah cuba banyak kali, tak boleh jugak....apsal yek?dah merata pegi edit blog, setting, design segala, still tak boleh jugak.. >( takkan nak buat blog baru kot...ohhh please tak ada masa untuk itu...nak bukak yang ini pun ambik masa... T__T

so tak ada mood nak membebel panjang2...lagi pulak sekarang tengah kepeningan ni.. @_@

aaa...anyone yang tahu macamana nak enable balik comment n share links please private message kat facebook or email me.......thank u!!!

notasajasajatambah: pening lah!!tak tau nak tambah apa...huh..


Thursday, July 22, 2010

*Today's mood = sigh =(

Curhat by I E Z S M Y at 7/22/2010 11:17:00 PM 0 curhat Links to this post
kenapa bulan ni penuh dengan interview?penat lah...nak kena telefon calon2..dah la cakap mula2 je formal..lepas tu main hentam je..kalau company lain telefon saya panggil interview, sangat formal, dari mula sampai habis..laju pulak tu cakap, sampai kena 'sorry apa tadi?' hehe tu lah cakap laju sangat, saya ni lambat orangnya..haha..tapi bila turn saya panggil orang untuk interview, entah la dah cuba cakap cara formal, tapi automatic jadi hentam jelah..alah janji kau paham apa aku cakap kan..sudah lah...huh...tadi dah interview,esok ada lagi...ayoyoyo malas sudah...terasa dah jemu buat keja macam ni...ish..

salah siapa?bila staf sedia ada resign, si in charge terhegeh2 mintak resume untuk pengganti..saya la orang paling sibuk, kene belek resume2 yang di hantar n bagi pada in charge, ha kau pilih sendiri yang mana berkenan...lama2 saya yang resign...lagi bagus...huh...(dalam hati salahkan si pengurus besar, sebab..hmm...saya memang tak suka beliau..)oh..tetiba entry yang ni macam emo pulak kan...hihi...ada lah sikit, sebab encik merah tak datang lagi bulan ni...T__T please datang, saya tak sedap hati kalau anda datang lambat sangat...

di sebabkan itu, petang tadi saya melantak 1set kfc snack plate, kfc snack box(yang baru tu) n toasted pocketful..share dengan si dia ya..harap maklum itu!hehe..tapi last2 saya yang habiskan toasted pocketful n snack box...dan tadi, saya baru habiskan sepinggan nasi..nasib baik sepinggan aje..hehe..saya tak boleh tahan dengan godaan ayam masak merah..time kasih mak masakkan.. =) ye, ye..saya memang tiba2 monster hari ini...sila bayangkan emoticon kuning berkaca mata yang konon cool tu..=)

si monster makan cornetto...=D

notasajasajatambah: malaysia megasale pulak nak mula...money please come to meee!!!!


*Update yang banyak+panjang

Curhat by I E Z S M Y at 7/22/2010 12:21:00 AM 0 curhat Links to this post
hmm..tak tau nak letak title apa kat atas..hentam aje tu...=) this post for the last 2 days..tak sempat nak update terus sebab kepenatan+penat+malas nak on laptop n cucuk wayar streamyx..budak ni kalau datang penyakit malas memang macam ni..ish..ish..ish...=)

19 July - bekerja di siang hari...malam teman si dia tengok Mantra..siap telefon untuk booking lagi..takut penuh or tak sempat beli tiket..ye lah, kalau tak tengok nanti si dia merajuk pulak..ish..mengada betul! dah lah aku ni jenis tak minat cerita seram gitu..sabar je lah..ish! tiket pukul 8, rushing jugak lah keluar..n mungkin Tuhan nak tolong kami, semua traffic light jadi hijau..haha..tak payah melangok tunggu merah ke hijau..hihi..dah sampai, bagi nombor reference pada pekerja tu, n dia cek, 'booking has expired'..what the ***!!dia kate nak booking kena setengah jam sebelum masa tayangan..tadi masa aku telefon kau tak cakap pulak kan..sangat sengal sungguh..nasib baik tak ramai, n terus beli tiket..huh..sabar je lah...masuk dengan perasaan yang...me.ngan.tuk..haha..banyak kali menguap..then boring..2,3 kali tanya si dia, bila nak habis?hihi..si dia senyap, sebab tengah fokus konon2..habis pukul 930..hmm tak lah lama sangat cerita..terus pegi makan kat mamak..roti tisu, mi sup..saya punya..nasi goreng usa..si dia..ikut kan nak order lagi, tapi hmm..tolong jangan gelojoh..=D sampai rumah, pukul 11..memang tak sempat nak update...hihi.......

20 July - bekerja di siang hari...cuma i got an invitation from vistana hotel regarding on their ramadhan buffet..tahun lepas saya dah pegi..n tahun ni mereka jemput lagi..actually me n my boss je yang dijemput dalam invitation card tu..tapi my boss said, kalau boleh ajak yang lain2 lagi..so i call the in charge there, wether boleh bawak lagi 3,4 orang, n they said can..just emel the names..ok..n total 7 orang yang pegi...=)
pukul 5, rushing pegi ke Kuantan Parade..hunting for tudung..rasa macam dah berbulan2 carik tudung yang sesuai for that day..tak jumpa jugak..dush..dush!!hantuk kepala kat bantal!!last2, beli tudung untuk mak aja..simple, plain, no bling2 beading segala, myr30..dush lagi..apa benda yang mahal entah..ish..n now still hunting for my tudung..sigh.....=/

today - bekerja di siang hari..hehe..mesti boring ayat ni asik kat depan aje..=) im wondering n thinking to cut my hair...lagi?hehe...entah la..rasa macam malas nak simpan rambut panjang macam dulu2..sampai paras pinggang...lepas tu berguguran ke lantai...huh..menyampah bila lihat keadaan banyak rambut atas lantai..=/ zaman rambut panjang mungkin dah berakhir pada saya..heeee...

lebih kurang macam ni..?hmm..tapi kena pikir banyak kali jugak sebelum kerat..takut tak jadi seperti di gambar..menyesal tak sudah pulak dah....=) siapa2 yang teringin nak kerat rambut, tapi nak adjust wether sesuai dengan bentuk muka, sila try kat sini...Note: sila pilih gambar yang diambil dari arah depan..


notasajasajatambah: ada jualan gudang lagi...tapi no money sudah...=(



Sunday, July 18, 2010

*Ill Riccio Capri

Curhat by I E Z S M Y at 7/18/2010 07:20:00 PM 0 curhat Links to this post
tiba entry tambahan pasal italian pulak...=) ni kes tertengok cerita Ekspedisi Chef Wan kat tv9..cerita ni ada setiap ahad pukul 7 malam...sebelum ni tak pernah tengok pun, tapi hari ni saya bukak tv dari pukul 2 non stop tak tutup2, so tertengok lah cerita ni...=) kesian tv tu tak rehat...lebih kurang macam jalan2 cari makan la..tapi yang ni tak terlalu fokus on food..ada jalan2 sikit, makan2 sikit..seronok tengok makanan2 yang macam2 tu..nampak sedap je...terliur pulak especially saya yang suka makan ni...ouuhhh...chef wan nak sikit...T__T


Il Riccio is Capri Palace Hotel & Spa's new sea-edge fish restaurant. Situated just a few meters away from the legendary Grotta Azzurra, the stylish eatery is the result of the successful rennovation of the historic Add' 'O Riccio: for decades one of the most-loved restaurants on the island of Capri.

Mario De Luca was responsible for the restaurant's interior design. His crisp white and blue color scheme perfectly complements the eatery's classic Mediterranean furnishings. On the large terrace overlooking the sea there are pieces both of traditional local craftwork and of contemporary art, which has been created especially for Il Riccio by Paolo Sandulli, Rosario Remino and others.

credit from here

saya suka sebab restoran ni guna dua warna aje...biru & putih...yup..i like this two color...makanan?of course la makanan itali kan...tak kan tiba2 ada nasi lemak ala itali pulak kan..hmm nasi lemak ala itali..?agak2 apa ingredient tambahan selain sambal ikan bilis-timun-kacang2-telur-ayam yek..?ok cukup2 la merepek... (^_^)


notasajasajatambah: tv dah banyak iklan rancangan buat kuih raya..dah nak raya dah..=/

*Bokeh

Curhat by I E Z S M Y at 7/18/2010 04:16:00 PM 0 curhat Links to this post
In photography, bokeh is the blur,or the aesthetic quality of the blur,in out-of-focus areas of an image, or "the way the lens renders out-of-focus points of light." Differences in lens aberrations and aperture shape cause some lens designs to blur the image in a way that is pleasing to the eye, while others produce blurring that is unpleasant or distracting— "good" or "bad" bokeh, respectively. Bokeh occurs for parts of the scene that lie outside the depth of field. Photographers sometimes deliberately use a shallow focus technique to create images with prominent out-of-focus regions.

The term comes from the Japanese word boke (暈け or ボケ), which means "blur" or "haze", or boke-aji (ボケ味), the "blur quality". The Japanese term boke is also used in the sense of a mental haze or senility.

The English spelling bokeh was popularized in 1997 in Photo Techniques magazine, when Mike Johnston, the editor at the time, commissioned three papers on the topic for the March/April 1997 issue; he altered the spelling to suggest the correct pronunciation to English speakers, saying "it is properly pronounced with bo as in bone and ke as in Kenneth, with equal stress on either syllable". Bokeh replaced the previous spelling boke that had been in use at least since 1996, when Merklinger had also suggested "or Bokeh if you prefer."

The term bokeh has appeared in photography books at least since 1998. It is sometimes pronounced /ˈboʊkə/ (boke-uh[10]).

credit from wikipedia

this is the example image for Bokeh

nice right?i first saw this bokeh image masa tengah boring sangat kat ofis...so i masuk web ni..Hongkiat.com sebab i suka tengok gambar2 nya yang boleh tahan cantik and sooo art...i love art...and tiba2 ada entry pasal bokeh ni..and because i memang suka dengan hasil-kreatif-dari-kamera ni, terus jatuh cinta bila tengok gambar2 nya...sangat cantik...and sangat kreatif..and sangat seni...hihi...=)

lagi gambar2 nya.....

tapi...this bokeh will be nice if taken using the dslr camera...kamera hitam besar yang ada serombong tu....ok....saya sangat tak mampu memilikinya...T__T
ohhh...please dont be worry...pakai pocket camera aka digital kamera pun boleh dapat hasil yang macam ni...masuk web ni...bokeh tutorial...ada ajar macamana nak ambik gambar bokeh guna digi cam...


notasajasajatambah: tengah carik gambar saya yang konon bokeh =)


Tuesday, July 13, 2010

*Dalam dilema...

Curhat by I E Z S M Y at 7/13/2010 11:29:00 PM 0 curhat Links to this post
sangat2 dalam dilema...bila la tarikh yang sesuai nak resign ni...ish..ish..sekejap2 nak resign sekarang...sekejap2 lepas raya..biar dapat gaji untuk bagi duit raya anak2 sedara yang sedozen tu..hmmm...bila dapat kerja yang berlambak, orang ni nak tu, orang tu nak ni...oiii aku bukan robot lah!kalau robot pun boleh meletup sebab kerja overload sangat...memang masa tu pikir nak ugut resign...tapi...bilaaaaaa!??!!??argghhh...!!nak karaoke lagu my chemical romance!!huh..tiba2 pulak...hahaha..meroyan kejap... =D

si dia pulak...kesiannya...minggu ni kena outstation 5 hari..start esok..pegi kemaman..lepastu hari jumaat pergi temerloh sampai ahad...kesian abang...tak dapat saya pegi jualan gudang parkson tu..saya nak beli comforter..tapi abang tak kasi dengan alasan dah beli...abang oiii, itu simpan untuk kawin la..tak kan nak pakai sekarang kot...ish...aik?tiba2 marah dia pulak..tadi kesian...hihihi..ok kesian balik...tak pe lah bang, kita ni kuli je...bukan boss yang besar..suka suki je bagi arahan...macam mandur kat kilang estet, bagi arahan kat budak kilang suruh buat itu ini..kau tau besarkan badan je..heh...dah macam penguin tau...tau la boss boleh dapat apa je cepat, tapi agak2 lah jugak..jangan la melampau sangat kot...orang benci tauuuu...sangat benci..siap kutuk ngumpat lagi..eee...dah start benci dah ni...rasa nak buat drawing je kat kereta proton p****** & s***** n** dia tu...konon best ah kereta tu..tak heran lah pakcik makcik wehh!!bila pikir kan dia tu, rasa nak resign cepat2 je...hmmm tunggu lah masa yang sesuai..akan ku blah kan diri dari situ jugak..tahun ini...yess...sabar...sabar.........T__T


notasajasajatambah : jom tolong saya buat drawing kat kereta2 tu...wahahahaha!!(gelakjahat!)



Monday, July 12, 2010

*Its 12th July..!!!

Curhat by I E Z S M Y at 7/12/2010 07:21:00 PM 0 curhat Links to this post
I am the BIRTHDAY GIRL..!!!!!

today....was not so happy for me...early in the morning dah kena bangun pegi kerja...oh i am sooooo hating that...tak boleh ke aku nak bermanja manja bangun lambat sikit sempena hari jadi ku ini..??ok..at least lambat jugak lah 1,2 minit...je....ish..!!

on the way to work, muka monyok je..si dia asyik tanya, kenapa monyok aje nih...ish..tak suke lah kena kerja...ish..ish....and then si dia pun perlahan lahan keluarkan dan tunjukkan benda alah ni pada saya.......
encik cadbury kesayangan!!senyum lebar lebar masa dapat ni..heeeee....sayang abang!!

ini adalah hadiah waktu pagi.. =D tiap tiap tahun akan dapat..dah tau si dia akan bagi ini dulu..konon macam pre-present lah kan...hihiiii...bunga?hmmm...saya tak suka bunga...pelik kan..biasa perempuan akan suka bila si lelaki bagi bunga untuk apa occasion yang penting pada perempuan itu..tapi saya tak..saya suka tengok, bergambar pegang bunga, tapi tak suka bila orang bagi bunga...tak tau kenapa...mungkin bunga tak tahan lama...akan layu, jadi debu, jadi serpihan..and that's why i prefer chocolate rather than a flower....yess...cukup membebel sekarang....cukup!!

mari teruskan.. =) saya suruh si dia janji petang nanti balik cepat, sebab malam nak keluar...celebrate sikit2..dah tua tak boleh celebrate macam budak kecik buat parti hari jadi dengan kek besar gambar kartun panggil kawan jiran sedara mara semua..membazir tau...sangat membazir..

malam..keluar dalam jam 8..pegi mall dulu..sebab masih memburu baju putih untuk wedding itu..susah sungguh mencariknya..masuk butik 1st lady..cari2 tak jumpa..arrgghh!!kat mana nak cari lagi nih..tak pe lah jalan tempat lain dulu...sempat jugak lah merewang sampai terbeli nail trimm kat carrefour..hahaha..masa jalan di tingkat 2, tengok la butik 1st lady tu, eh ada baju putih la diorang display dalam glass depan kedai...tanpa buang masa, terus turun tanya promoter mana baju putih yang display tu..terus dia tunjukkan..ohhh rupanya blouse..tapi kenapa ada kain..ohhh inner jubah rupanya...ok..saya cuba..dan..cantik..agak puas hati..myr30 aje..at least dapat juga dari pegi kedai merata rata tak jumpa2..menyampah betul..!at last....tak payah memburu baju putih lagi.....=)

eh merepek ke baju putih pulak...teruskan....dah sudah, saya mengadu pada si dia sambil buat muka comel, lapar lah..hihihi..nak makan mana tanya si dia..hmmm..aaa...eemmmm....eerrr..hmmmm...dan si dia terus berhenti di tepi jalan suruh saya fikir nak makan mana...ish!kuantan ni kecik ke ape susah sangat nak pikir tempat makan..ish!akhirnya saya kata, makan kat esplanade lah..saya makan banyak sebab lapar..hehe..dah sudah, si dia tiba tiba ajak jalan tepi sungai tu...eh eh..aphal dia ni ajak berjalan ke situ pulak..selalu lepas makan terus je balik..hmm..atas kepala ada banyak tanda soal..tak pe lah..ikut je lah..siap bergambar2 lagi..saya la tu..biasalah..hehe..lepas tergedik2 saya pun duduk diam, si dia pun ambik kesempatan sarungkan sesuatu di tangan saya..eh..muka saya terkejut poyo tiba tiba..haha..inilah sesuatu itu.........

an 'i love u forever' charm bracelet....

ini mungkin the grand present...mungkin..?nooo...this is the present....thank you so much abang ku sayang....muah muah...


not to forget thank you for those who wishing me in the Facebook...im smiling widely now...smile...smile...=)

notasajasajatambah: sekejap je dah tambah umur lagi setahun...ish..ish.... =/

Sunday, July 11, 2010

*No Title

Curhat by I E Z S M Y at 7/11/2010 09:44:00 PM 0 curhat Links to this post
hari ini 11 Julai 2010...

Esok adalah...jeng jeng jeng.....hehe...(^_^).....

saya akan post esok jika ada yang menarik berlaku...mungkin...ada....mungkin...tak....hmmmm.....


notasajasajatambah: hoh..bola pukul 130pagi..esok pulak keje...ish...nak tengok ke tak nih...ish...ish!!



*Sila baca dengan teliti..

Curhat by I E Z S M Y at 7/11/2010 01:20:00 AM 0 curhat Links to this post
ehem..saje je tajuk tu macam tu..sebab tak tau nak letak tajuk ape..hehe..

sabtu, macam biasa hidup ku...bangun pagi, gosok gigi, cuci muka dan mandi..mekap2, pakai baju kemeja oren yang keras itu, dan pergi kerja..ohh..ofis yang boring itu..heh..

sabtu, si dia ada kempen di Pelabuhan Kuantan, jadinya ayah yang hantar ke ofis..tapi sampai pukul 2, dan saya harus tunggu beliau untuk balik sekali..

sabtu, makan pagi dengan lempeng pisang 4 keping *tamak ke?haha... biasa je tu..

sabtu, hari yang malas..tak banyak buat kerja..banyak melangok je depan pc..nasib baik facebook di blok,kalau tak maaf la..memang aku akan hadap benda tu dari pagi sampai balik lah..haha..

sabtu, tiba tiba si dia telefon..ehem ehem.."kejap lagi dalam pkul 130 abang nak hantar nurse sebab die keje petang, jadinya abang amik awk skali bawak gi tempat kempen sebab kempen habis pukul 3"..ha?abis tu saya nak buat ape kat sana?..."duduk je lah kat booth tu..kejap je, pukul 230 dah siap kemas dah.."hmm..ye lah...

sampai di Pelabuhan..okay..saya memang jadi jakun..ini adalah pertama kali saya sampai di sana..nasib baik tengok dari dalam kereta je..kalau keluar turun, memang akan jadi sangat sangat jakun..hahaha..tapi, orang luar tak boleh masuk sesuka hati kat dalam port tu..harus ada permission yang valid..kalau tak, jadi..alamak trespasser dalam bm ape ye?ish..pagi2 ni bengong pulak dah..huhu..okay..dah tengok kamus, maksudnya penceroboh..=)
dan untuk pertama kalinya saya nampak pelantar minyak dari dekat..si dia kata pelantar minyak tu diorang baru pindah kan ke situ..tanpa sempat bertanya si dia terus potong, "macamana diorang pindahkan, tak tau..pikir sendiri.."..ish macam tau je aku nak tanya soalan macam tu..ish..ish...
sampai je kat sana..yang lain2 dah kemas barang untuk balik..yess..*tak payah aku sambung melangok lagi kat sana..terus masuk barang dalam kereta dan balik...

sabtu, tak balik lagi, singgah Megamall sebab adik si dia nak tukar handbag..nasib baik boleh tukar..hmm Parkson Warehouse Sale..sabar ye..nanti saya akan pergi beli barang barang anda nanti..sabar encik comforter set, encik baju2 semua ye...sabarrr.....anda akan jadi milik saya nanti... =D

sabtu, tak balik lagi juge, dah pukul 5, singgah pasar malam..sebab telefon rumah, mak kata tak masak...okayyy...harus beli makanan..tak kan nak berlapar makan megi biskut kering rendam milo pulak kan..hehe....

sabtu, akhirnya..pukul 6 baru sampai rumah....cetttt....macam balik kerja hari biasa je...ish..ish...


notasajasajatambah: alamak..ada barang yang perlu di beli untuk wedding itu....ayoyo...

Thursday, July 8, 2010

*Kalendar Julai yg Penuh..

Curhat by I E Z S M Y at 7/08/2010 09:46:00 PM 0 curhat Links to this post
JULAI = bulan yang paling saya suka sangat sangat!!sebab..??hmm...sila cari sendiri...terima kasih..hehe..

*kalendar Julai saya...yang penuh..macam2 ada... =)

Yang pasti to do list untuk kerja kerja di ofis lagi sikit dari to do list kerja luar ofis..hihihi...yang ada interview, satu dah sudah..satu lagi asyik KIV je..*huh nyampah aku! lepastu nak kena proses kedatangan para pekerja..yang tu dah setiap kalendar saya mark so yang ni tak payah la..semak je..lagi pun memang biase buat..tak payah tulis tak ape....hihihi...

yang lain2 tu..Sale...Sale..Sale...dan Sale..yesss..I liiikeeee!!!!dan juga percutian saya...hehe..

lagi satu..nampak tak satu love besar kale merah di minggu kedua tu..ok..yang itu buat saya suka sangat sangat bulan Julai... (^_~)


notasajasajatambah: tak ada perasaan nak kerja esok...saya mesti resign!!!! >(


Wednesday, July 7, 2010

*Selamat Kembali Cik Blogger...ke..?

Curhat by I E Z S M Y at 7/07/2010 10:49:00 PM 0 curhat Links to this post
Yaaaa...welcome back...welcome back....anda telah berjaya menyawangkan belog ni hampir 3 bulan..tanpa menjenguk, menziarah, melihat, mahu pun menjeling sedikit pun di dalam ni...hihihihi...
tak senonoh betul cik blogger nih..ish..ish..ish...

Dan sekarang saya kembali..lepas ni ada lah saya update sikit2..tak hari2 pun, seminggu 2,3 kali aje ke....asalkan ada juge...ihik2...

hmm...tak tau nak update ape benda sekarang nih..tengah pening kepala juling mata sebab cuba add nuffnang script dalam belog, tapi tak tau celah mana nak letak...hish..sabau je lah..jadinye saya nak rehatkan mata, esok mungkin sambungkan pencarian di celah mana nak letak script tuh..mungkin je lah...
*biasanya tak pun..hahahah.. sapa2 yang bermurah hati tolong ajarkan..nak buatkan pun ape salahnye...hehehe...


notasajasajatambah: sejak akhir2 ni asyik pikir nak resign aje....*resign je lah..ish!!
 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting