Friday, February 24, 2012

Satay oi satay!

Curhat by I E Z S M Y at 2/24/2012 04:10:00 PM 0 curhat Links to this post
ini kejadian pada 21 hb 2 hari tu. kami suami isteri ke Satay Zul untuk memenuhi hajat tekak yang tetiba teringin makan satay.


ayam & daging

Bakso.
first time makan ni, memang rasanya macam mee sup yeh?


yang daging tu bukan hangus, memang kale nya hitam legam.


air? ohh kami telan air liur aje. ahaha. lupa snap air.





ini dimakan lepas waktu kerja. sebelum tengah malamnya bergegas ke hospital. haha.




kbai.



batuk... cepat lah baik. uhuk uhuk.


Wednesday, February 22, 2012

Sakit.

Curhat by I E Z S M Y at 2/22/2012 06:04:00 PM 1 curhat Links to this post
semalam, pukul 11 lebih malam, aku dah tidur sebab mengantuk, dan batuk, dan selesema, dan demam sikit. si dia baru balik dari gym dan tengok keadaan aku yang teruk tu terus cakap.. "jom pegi klinik. bangun!" " alaa.. esok boleh? tak larat lah, ngantuk.." aku cakap. "takde2, sekarang. bangun cepat!" dont ever say no if he ordered something. hmm baik lahhh..

dengan mamai2 aku bangun, basuh muka tukar baju, terus pegi KPJ Kuantan Specialist Hospital. Dalam kereta lagi teruk batuk. aarrghh! mencik.
















hasil ke hopital, dapat la ini. sangat 'sedap' ubatnya. sampai rasa nak muntah makannya. eee.. dan MC dua hari. nasib report gaji dah siap. (-,-)






ok bai!





nasib dah lepas kawin baru demam.


Tuesday, February 21, 2012

after 2 weeks..

Curhat by I E Z S M Y at 2/21/2012 12:12:00 PM 0 curhat Links to this post
sejak minggu ni aku asik mengantuk je. mengantuk yang tahap maksimum. buat kerja dengan nombor pun boleh tertidur. eh apa kejadah tu teruk sangat? jadi aku telah menemukan jalan penyelesaian dengan.......... makan. welcome back myself! memang suka makan tak hengat.


kalau aku mengunyah, tahap kemengantukan tu kurang. haish.


jap.. tajuk tak ada kena mengena dengan isi entry ni. ok lantakkan.



hari2 aku bawak paper beg besar isi makanan. roti, coklat, biskut, yogurt semua ada. memang diperlukan di saat2 genting cam ni. haha. makan untuk hilangkan ngantuk, terbaik kan?















ini hal semalam. main boling dengan rakan sekerja. tapi, si dia yang tolong mainkan untuk aku.. haku ni dah pencen main boling dah jahh oiii..aku suruh le laki aku mainkan. haaa dapat first place grup haku ko tau jahhh.. dapat lah hamper tinggi melangit ni haaa.. ha kau ada? =D





ok bai!







asik letak gambar makanan je kan sekarang. haha.






Monday, February 20, 2012

Oh Colors!

Curhat by I E Z S M Y at 2/20/2012 09:45:00 AM 0 curhat Links to this post



I buy it because its too colorful and looks attractive. (^_^)

not because Im craving for popcorn. haha.







Thursday, February 16, 2012

sleepy.

Curhat by I E Z S M Y at 2/16/2012 11:01:00 AM 0 curhat Links to this post
bila mengantuk.......




















haaaa.. ni makan diaaa!!!








tapi Cadbury masih tetap di hati. hehe.









si tikus tu pun nak enterprem jugak. hmm biar lah beliau nak glemer.






ok bai!





Alhamdulillah, banyak rezeki lepas kawen.


Wednesday, February 15, 2012

Rasa macam mimpi je.

Curhat by I E Z S M Y at 2/15/2012 09:49:00 AM 3 curhat Links to this post
being a Queen in one day is like a dream. Queen means permaisuri. raja sehari kan, ada raja ada permaisuri. gitu. tak paham sudah. senang cerita, jadi pengantin sehari. haa gituu..


the preparation is like forever. dengan drama air mata-gaduh-suka-sakit hati-teruja-bengang-menyampah-bercampur campur-apa-lagi-nak-tambah-sila-tambah-cepat. bila dah sampai harinya tu, rasa sekejap sangat.


pagi-pagi pukul 630 pagi MUA kesayangan dah sampai nak cantikkan aku. yeeee dengan senangnya aku bangun awal, mandi apa semua. biasa pukul 630 pagi tu duk bawah selimut lagi. masa tengah mekap, perut pulak main2 sakitnya. at that time, tak rasa apa2 lagi. pengapit dan huda kesayangan sampai, lagi la bergelak sakan cam hape, lagi lah aku tak rasa nervous tau jahh! bagus korang. sayang korang!

bila dah hampir siap, dan semua famili dah siap, masa tu agak kelam kabut sikit. si dia pulak tak habis2 mesej dah gerak ke belum. eh tak sabar ke apa dia ni. masa tu baru rasa cam, eh serius ke ni? haha. sampai kat masjid dalam pukul 930. tak ada orang lagi, tok kadi pun tak sampai lagi. bercam-whore la kejap. hehe. tak lama tu rombongan si dia pulak sampai. bercam-whore lagi lah. haha. tok kadi sampai pukul 10. ok masa ni rasa biasa2 ajew. serius tak tipu. biasa2 je. eh boleh main biasa2 je pulak yek.

si dia dah gelabah cam hapa. aku tak nampak, yelah duduk belakang dia, mana nak nampak. lepas tengok video yang famili rakam, baru la nampak rupa nya yang macam orang tak keruan. perut ada rerama ngan kekupu tu aku tau. haha.

masa nak akad, abah aku akad kan, sekali lafaz. Alhamdulillah. tapi aku tak sedar. sedar2 pun masa tok kadi kata, ok? sah? dan saksi pun angguk2. aku tanya pengapit aku, weh dah ke? dah yeh? weh aku tak rasa pape weh. boleh? haha. serius tak rasa syahdu tacing or apa2 pun. tapi bagus lah. kira ok lah tak rasa nak nangis. hehe. tapi non hadooo.. masa salam2 dengan famili aku, main bisik2 kat telinga, ohh tersedu2 aku nangis hokey. abis mekap haku tau jahh..

part bagi mas kawin sarung cincin semua lagi la main2. haha. rasa tak percaya si dia dah jadi suamikuww.. *segan tutup muka jap.


masa nak ke dewan aku terlambat sikit, sebab kena mekap semula gara2 menangis tak hingat. ikut flow 1230 dah gerak dari rumah. tapi aku gerak pukul 1245. ehe.. sampai dewan pukul 1. orang kat dewan dah call bila nak gerak, bila nak sampai. haish bawak bersabo lah.

sampai dewan orang tengah ramai. yes its a good time. nervous? ada la sesikit. hehe. and the event went smoothly, tak ada sebarang gangguan yang merepek2. I manage to entertain most of the guests, friends, neighbours, relatives etc. tu pun kadang2 kena tarik untuk bergambar. well Im the queen okeh. *berlagak jap.

majlis kahwin harus la ada makanan yang sedap sebab nak jamu orang kan. I heard good feedbacks on my foods (catering). most of the people said tiptop. the food is delicious, great services by their stafs and the food is marvelous. lagi sekali bagitau. haha. sila klik sini. mereka ada mobile kitchen, jadi makanan di jamu panas2 dari dapur. sedap kan? haha. majlis yang ada makan sedap baru orang ingat kan. yedak? hehe.


then, we went for the outdoor session. memang penat. tapi penat sehari je lah. tak la berhari2 penatnya kan. Alhamdulillah, semua berjalan lancar. memang rasa macam mimpi aje, segala yang dah di rancang, di buat berbulan2 dah selesaiiiiiii... lega sesangat. rasa nak kawen lagi. boleh? hahaha. kbai.






rasa cam baru couple jee..sweet kannnn?? *tangan di dada mata ke atas mulut herot sikit.



Tuesday, February 14, 2012

The Tuesday Bluesss.

Curhat by I E Z S M Y at 2/14/2012 08:42:00 AM 0 curhat Links to this post
hari ni...








dah start kerja. actually semalam. tapi semalam kena pulak batuk2, gatal tekak+tonsil, nak telan makanan pun sakit. maka EL la aku. haishh. nasib dah lepas kawen. kalau sebelum boleh meroyan haku tau jahh..


benda ni pulak aku dapat dari suami tersayang. ohh terima kasih abang.. lagi pulak hari ni hari kasih sayang kan..? ohh abang terima kasih dengan 'hadiah' ini. terharuuuwuwuu.. *tangan di dada mata ke atas.


lepas kawen, si dia yang kena batuk2 teruk, biasa lah lelaki sakit kejap je, lepas tu kena pulak kat aku jadi lama haa sampai sekarang. nak tidur pun payah. hmm Allah bagi dugaan..


kawen adalah seronok kbai! tetiba. haha.






mari membuat kerjaaaaa... zzzzz



Thursday, February 9, 2012

Alhamdulillah.

Curhat by I E Z S M Y at 2/09/2012 09:48:00 PM 0 curhat Links to this post
10 years ago...
we're classmates, but not really know each other.

9 years ago...
still a classmates, but we're just a friend. only friend.

8 years ago...
we're became a best friend. but more than a friend according to our classmates.

8 years ago...
we're officially declare as a couple, but I promise to myself, don't be to serious towards him.

as the time goes by, we're still together. I guess we were meant to be.

1 year ago...
we take the first step in our relationship. getting engaged.

finally on 5th February 2012...
we finished our journey to be a husband and wife.











Alhamdulillah.





 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting