Friday, September 30, 2011

Sentimental Value.

Curhat by I E Z S M Y at 9/30/2011 11:05:00 PM 0 curhat Links to this post
.

sentimental value
- the value of something to someone because of personal or emotional associations rather than material worth.



somehow and sometimes I am that person. so so so sentimental value. especially if its :-

1) given by someone that I love or anyone

2) already been with me in such a long period

3) vintage or classic

4) something that I love and like



contoh, aku ada satu teddy bear, emm more to panda sebab ada dark circle around it eyes, hehe. dan aku memang tak boleh buang dia sebab it is given by my aaa...sisters and brothers? aa ke sister je.. hmm lupa, tapi pemberian diorang la masa aku kecik2 dulu. dan sekarang umur panda bear tu lebih kurang umur aku. ok its already 20++ years old. lama kan?

even kadang2 aku rasa dia ni menyemak sebab terpaksa letak dia kat bucu kepala katil, tapi aku tak boleh buang or jual dia sebab SANGAT SAYANG + PEMBERIAN ORANG. see see..? how sentimental value I am.


baru2 ni aku kemas bilik, dan ternampak sekotak Cadbury Classic Collection, dalam dia ada 4 pembalut Cadbury yang coraknya classic. sayang kot sebab si dia bagi masa konvo aku dulu. tapi memandangkan aku memerlukan ruang lebih dalam bilik, aku terpaksa buang jugak. terpaksa hokey sobs sobs.. ayat penyedap hati "alah pembalut je tu punnn.. lagipun rasanya ada lagi Classic Collection ni kat supermarket.. boleh je beli lagiiii...."

tapi tak sama dengan pemberian orang. uhu sobs sobs. T____T


another thing, bila aku nak buang benda2 tu semua, aku akan belek tilik dan tengok lama2 dan tiba2 aku rasa yang benda tu ada perasaan, like they speak heart to heart with me and says "jangan la buang.. tak rasa sayang ke kat kamiii..??" *sila bayangkan yang benda tu tiba2 keluar mata hidung mulut dan bercakap creepy? not? apa2 je lah! so instead to throw it away, I keep it back. sebab perbualan hati ke hati yang sangat meruntun jiwa. oh imaginasi kau sangat tinggi. (-,-')


actually banyak lagi barang yang aku simpan atas sebab2 di atas tu.. dah tak terkira kali kemas tapi still aku simpan 80% dari nya. gila! mana la bilik tak sempit. hish.


so now I need to get rid of these sentimental thing. peleeeaaseeeee... because I need more space, especially when I already married, a lotsssss of space will be needed. so need to buang all those sentimental value thing. for good. uhuuuu..













but how?












try to not look lama2 at those things when wanna throw it away. supaya ia tak keluar mata hidung mulut dan cakap jangan buang kami. haha.





korang2 yang ada penyakit sentimental value boleh la try cam tu. hehe.







ok bai!






addicted to Angry Bird now!





Wednesday, September 28, 2011

Wordless Wednesday - T__T

Curhat by I E Z S M Y at 9/28/2011 09:42:00 AM 0 curhat Links to this post
.









Sometimes it's hard. and sometimes I give up.






Monday, September 26, 2011

Open house + Boling + Bini2 ku Gangster

Curhat by I E Z S M Y at 9/26/2011 11:49:00 AM 0 curhat Links to this post


.

Sabtu-day schedule.


Open House.

open house di rumah sepupu. pegi dah petang, dalam pukul 5, sebab tunggu si dia balik dari outstation. nasib start lepas zohor so takde la dikira lambat datang jugak. tapi masa sampai tu dah takde orang sangat. alah lantak lah. sedara je pun. bukan orang lain. ehe..tapi agak segan sebab biasa datang dengan mak ayah, tapi hari tu datang sendiri. terasa segan giteww.. tapi sebab ada makanan ku redah jugak. haha. *gelojoh!



Boling.

dan lepas siap makan, off to Megalanes Kuantan. haaa dah lama tak membaling bola kannn.. tapi aku tak main, sebab tak ada mood. kalau main jugak, memang balingan kau akan bersepah, dan kau akan terasa adrenalin merembes2 keluar sebab bengang. last2 semua orang kena marah. kadang2 tujuan main boling untuk release tension, tapi dapat tension pulak, sebab bola tak ikut arahan. *hampeh!

lagi pun, hujung minggu ramai yang bawak family keluar mem-boling. so agak terganggu kalau nak main. *eceh ngegada pulak dia ni. macam tempat boling tu dia punya sorang. jadi, si dia je yang bermain, aku duduk je jadi pompom girl. haha!



Bini-bini ku Gangster.

lepas memboling, tengok wayang puleee... keseluruhan, agak bagus ceritanya. eceh cam pengkritik pilem pulak. hehe. aku agak suka watak Manja tu, depan suami jadi sweet isteri mithali gitew, tapi kat luar ganasss...

"abanggg!!"



"anjeeee!!"



sweeeetttt...! (^_^)



aku suke part ni.. ahaa..hehe. yang dah tengok tau la..yang belum sila tengok. tapi 18tahun ke atas je ok.








ok dah bai!






(+_+)






Wednesday, September 21, 2011

After a year.

Curhat by I E Z S M Y at 9/21/2011 10:59:00 AM 0 curhat Links to this post


.

it's already been a year he proposed me.



i'm missing the surprising-spontaneously-gabra-speechless moment.





abangggg, boleh repeat balik tak moment tuuu?
* dengan suara yang paling ayu dan manja uhuu








hahaha!







bai!






lately ni asik terjumpa orang yang boleh baca air muka orang je, dan yang di baca mostly betul. haishh!





Monday, September 19, 2011

Food + house = Foodhouse (merepek)

Curhat by I E Z S M Y at 9/19/2011 03:02:00 PM 0 curhat Links to this post
.

3 days of leave. is awesome! 3 days straight we're * me & him attended an open house. without fail. haha!


3 days of leave. memang makan makanan raya like ketupat rendang kuah kacang sate plus mee sup mee kari nasik minyak kuih2 raya dessert. banyak kan? tapi aku tetap slim. walaupun nafsu makan cam gajah. cant do anything about it. lalallaaaa~ (-,-')


3 days of leave. keluar rumah with perut kosong, sampai kat rumah terbuka terus serbu makanan. ok itu gelojoh. salam peluk cium tuan rumah dulu hokeh. dah borak2 kosong, tuan rumah kata 'eh makan lahhhhh..' dan kami pun ok! sebab tu tak ada gambar langsung. menunjukkan ia sangat gelojoh terhadap makanan. fine!


3 days of leave. dapat jumpa rakan2 seperjuangan masa di hospital dulu. oh rindewww tawww! dan 'bila nak kawin..?' tu adalah soalan wajib yang tak pernah miss di tanya padahal setiap kali jumpa mesti tanya. memang short memory sindrom lah diorang nih. huh!


next week. ada open house lagi. one of the corporate client si dia. sila sediakan perut yang tengah kebulur!





ok bai!





current status: in a strong relationship with food. haha!





Thursday, September 15, 2011

Biggest Obsession.

Curhat by I E Z S M Y at 9/15/2011 08:12:00 PM 0 curhat Links to this post
.

my biggest obsessions are


1. F O O D ! ! ! ! !

2. Cute things. *anything that cute sweet comel manis. especially things that kids like, yeah I like it so much too. haha!

3. CHOCOLATEEEEE !!!!

4. Cartoon.

5. hmm let me think if I had more......



serius aku memang suka gila obsesi dengan benda2 kat atas tu. kecuali nombor 5 harap maklum.
hehe. you can call me 'budak-budak' or 'kanak-kanak ribena'. I looiiikeee that. hahaha!





ok bai!




SELAMAT HARI 1 MALAYSIA !




Wednesday, September 14, 2011

Wordless Wednesday - L O L ! ! !

Curhat by I E Z S M Y at 9/14/2011 01:00:00 PM 0 curhat Links to this post
.

klik untuk tumbesaran sihat pleaseeee.....
*aku tak tau kenapa jadi kecek gini....





more parody comix at Fukkenlol





ok dah bai!






Monday, September 12, 2011

counting days.

Curhat by I E Z S M Y at 9/12/2011 10:12:00 PM 2 curhat Links to this post
.









































































































Jumaat ni cuti 1 Malaysia. jadi weekend ni cuti 3 hari. ahaa. ngeeeee....
*dah cuti raya seminggu tak puas lagi haishh budak nih.








ok dah bai!








yeah im counting days to leave.. ahahaha!







Sunday, September 11, 2011

Back again...

Curhat by I E Z S M Y at 9/11/2011 10:02:00 PM 0 curhat Links to this post
.

sorry because im not typing a new entry. Im away for 3 days (Thursday, Friday, Saturday) for a Motivation Camp at Gambang Resort City. I went with my colleague. It was tiring exhausted dan baju basah with peluh. gila. eh tak, thats the sign of I'M HEALTHY. (-,-')


picture?


nope. all pictures are with the trainer lens and colleagues lens. I didnt brought my camera. hehe. tak ada masa hokey nak snap2 picture. malas. dengan berpeluh bagai lagi. eeee..selekeh pulak rasa.




ok bai penat.





bos! esok nak mc kaki sakit! (=_=)







Monday, September 5, 2011

P E N I N G ! ! !

Curhat by I E Z S M Y at 9/05/2011 12:18:00 PM 0 curhat Links to this post
.

hari ni stat keje lepas seminggu cuti. yang kerja tak sampai 10 orang, sebab yang lain sambung cuti. heh takde masa nak jeles. arini aku sengaja masuk lambat, sebab bos takde. hahaha. suka yeh..?


tadi aku bukak blogger dashboard, tetiba keluar interface pelik. eh? apesal nih? pc ni kena virus ke? antivirus kaspersky kot, tak kan jackie chan tak boleh lawan virus worm ngan trojan kot? eh? eh?

oh lupa, minggu lepas aku bukak dashboard, dan keluar nota blogger ada interface baru, klik situ kalau nak cuba try test. aku pun klik, tengok sikit2 lepas tu aku klik pangkah. terus tak masuk dah sampai arini. aku lupa. aku dah tekan note tu untuk cuba try test interface baru. dan tadi konon terer nak guna, berpusing2 aku carik butang nak tekan, dan akhirnya aku klik 'switch to old blogger interface.' fine. T______T yang lama tetap di hati harap maklum.


how's your raya? ohh biasa jek. abang2 kakak2 aku semua raya kat kuantan, jadi havoc kemain! dengan kakak2 ipar yang kepochi. oh please mind your own business will ya? anak2 sedara yang macam2 hal. nasib ramai yang dah besar2, so aku tade hal sangat lah. raya tahun ni pun aku rasa lain macam. emotional unstable gitu. kenapa entah. raya tak raya jek.

nasib baik movie2 yang di tayang kat tv mostly dah tengok. kecuali Nur Kasih The Movie je lah. tu pun tak dapat tengok sangat, sebab family si dia datang beraya. ok fine. kakak aku dah cerita awal2 sebab dia dah tengok. tak terasa rugi sangat disitu. hehe.


bila nak kawin? well that's a famous question. I just loooovvveeee that question u know that? love it until i cry. *sarcastic mode. huh. so much trouble in picking up the suitable date. yang ni tak boleh la, takde cuti lah, nanti flower girl tak cukup pulak. oh please is that flower girl is a must in every wedding? noooo!! kenapa orang suka menyusahkan benda yang senang? tak ada flower girl majlis kahwin boleh jadi cacat ke? it's me yang nak kawin bukan budak2 tu. haishhh!! feel like nak kahwin koboi jek.


esok lusa si dia ke KL, hemm ok. khamis jumaat sabtu aku ada seminar kat Gambang Resort City. malaasssss!!






ok bai!







nak makan panadol sepapan boleh?





 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting