Tuesday, December 28, 2010

E-day > Terima Kasih sangat banyak pada....

Curhat by I E Z S M Y at 12/28/2010 09:10:00 PM 0 curhat Links to this post
ohh sebelum layan banyak gambar, saya buat entry ni untuk credit pada orang2 yang telah menjayakan majlis saya ni. cehh macam buat ucapan dapat award je kau ni..biasa orang buat kredit bila dah abih, ni mula2 dah buat.. hape lahh... =/

saya tak tau nak dulukan mana dulu, kira yang disenaraikan ni orang2 yang special dalam hidup lah gitu. hehe.

1. to my parents, and whole family...keluarga saya besar, tambah lagi dengan sedara mara, jadi lagi besar. terima kaseh banyak2! sangat hargai apa yang mereka telah buat.

2. Kakak saya, import from JB, haha. seminggu sebelum bertunang, saya dan si dia pergi ambik kakak kat JB, sebab dia lah orang yang paling banyak buat kerja. dari hantaran saya dan si dia, (hantaran sangat cantik!) pelamin mini, (simple n cantik jugak!), langsir rumah dan langsir bilik saya dan makan tengahari untuk majlis tu, bukan dia sorang je yang masak ok. ada lagi orang lain yang tolong2. (^_^)


2. my kesayangan, HUDA, awak semangat saya ok. terima kasih untuk alas hantaran, bunga tangan, veil and became my special OP for that day. sumpah juling mata nak pilih gambar terbaik. (@,@)


3. MUA yang mencantikkan saya. eh MUA ke, hmm will be someday. InsyaAllah. =) aka my BFF. AINA sayang kuww.. =) she's my school classmate. ramai puji mekap awak cantik, mekap ok bukan saya. haha. klik sini, ainamagicaltouch. nak mekap dari dia, boleh telefon or emel, price is reasonable.


4. cupcake comel. oh ye kek nya sangat sedap. hihi. boleh tengok kat fb beliau, klik sini..chef mazmi. saya order dua jenis, fondant and buttercream, untuk souvenir pada tetamu yang datang, harga berpatutan. oh tambahan, terima kasih untuk abang dan along sebab sponsor cupcake ini. hihihi.

fondant

buttercream

5. kakak saya lagi. bukan yang dari JB ok, tapi dari kuantan. oh saya dah bagitau kan keluarga saya besar, so saya ramai kakak. hehe. kak lina kuww...sebab tambah dadih dalam paper bag souvenir saya. suka! =) tapi orang tak sempat makan dadih tu pun. T__T

hmm sape lagi sape lagi...........

6. Beloved BFF and friends. walaupun tak ramai yang datang, saya tak kisah. sangat sangat hargai kedatangan korang. terharu.. T__T

7. si dia aka my tunang oledi maaa...haha. terima kasih untuk cincin yang dah di sarung oleh mak awak kat jari saya, untuk makanan2 yang dijadikan hantaran, untuk jambangan bunga yang awak bagi dan dan...oh private, tak boleh bagitau okeng...rahsia laki bini ni. haha =D

TERIMA KASIH PADA SEMUA YANG TERLIBAT. SAYANG SANGAT SANGAT PADA SEMUA!! cium cium sampai penuh gincu kat muka!

notasajatambah: gambar lagi, kendian eh....=)

Saturday, December 25, 2010

Im Back Yawwww!!!

Curhat by I E Z S M Y at 12/25/2010 12:25:00 AM 0 curhat Links to this post
okeh, tarik nafas........hembus........tarik lagi......hembus.......tarik lagi.......cikgu kata yang ketiga kena hembus kuat2.....ok..HEMBUS! make sure bukan angin bawah yang keluar ye..iihhii..dah cukup..merepek tuh..

saya tak tau nak mulakan macamana...hampir sebulan jugak senyap.. hihi.. yelah, tengah2 buat preparation untuk bertunang, tiba2 hilang terus tak update dah..hehe..bukan sengaja ye..di kala kesibukan yang amat, memang tak ada masa, perasaan, perasan, bla bla untuk update blog..kalau saya update blog ambik masa yang agak lama terpacak depan laptop, memikirkan ayat2 best nak bagi korang baca kan, so better ambik masa tu untuk buat preparation pertunangan saya. so dalam masa hampir sebulan yang lepas, memang saya tak aktif berblogging, tapi kalau kat facebook yes, anda boleh jumpa saya online kadang2. hehe. =)

alhamdulillah pada 18.12 yang lepas saya dah jadi tunangan orang..eh tunangan si dia. heee..

ohhh ye..nak mengomel sikit kejadian2 selepas dapat status tunang orang ni.

dah habis cuti, masuk ofis, first2 yang nak di tengok, ha mana cincin?tengok sikit..huh sibuk je. dalam hati. =D

lepas tu, mana gambar nak tengok. ish tak sabo2. dalam hati lagi.

lepas tu lagi, macamana dah jadi tunang orang sekarang?? macamana apa?macam ni je lah. biasa je, tak ada beza pun. kali ni bukan dalam hati. =D

lepas tu lagi lagi, bila nak langsung?kawin?nak makan nasi minyak? setahun lagi. tunggu ye. oh ye kami tak buat nasi minyak, nasi beriyani. haha. bukan dalam hati jugak.

itu lah soalan2 yang mesti di tanya. dah macam wajib sangat kalau tak tanya tu macam mulut jadi gatal2 pulak. saya bukan nak komplen or tak bagi tanya, tapi kadang2 rimas lemas jugak, kalau tak tanya tak boleh ke??huhu. -_- hmm entah la, benda macam ni dah jadi darah daging setiap orang..so, tips2 bila dah bertunang siap sedia dengan soalan yang akan di tanya, susun jawapan siap2. bila orang baru nak tanya, ok kita dah tau soalan dia, tak abis tanya lagi dah jawab. haha. kurang ajar pulak jadinya tu. moralnya, jangan tension lah, layan aja. lama2 akan senyap jugak. =)

entry ni saya update sikit, dan selepas ni entry2 adalah dari pertunangan saya, stay tune....!!

nah..saya bagi teaser sikit (e_~)



notasajatambah: nak tambah apa? blur =/

 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting