Friday, March 12, 2010

*The Emo Inside Me

Curhat by I E Z S M Y at 3/12/2010 09:01:00 PM 0 curhat Links to this post
i just remove the 'cotton candy' which is a place for any comments...sebab tak ada komen, so buat ape nak letak kat situ jugak...menyemak aje...membazir ruang, tulisan, dan bla bla bla....sorry im a bit emo today....


saya tidak akan update belog untuk jangka masa yang agak lama...

bye..


notasajasajatambah: but my FACEBOOK is open daily.....

Monday, March 8, 2010

*Takziah untuk kawan....

Curhat by I E Z S M Y at 3/08/2010 09:16:00 PM 0 curhat Links to this post
macam tajuk drama pulak...hehe..oppsss...mood bersedih sekarang please.....

Kereta melambung-2010/03/08

MARAN: “Mangsa yang maut duduk di sebelah pemandu sebelum tercampak keluar dari kereta, manakala seorang kanak-kanak lelaki parah dengan tangan dan kaki kanan patah selain luka di tengkuk,” kata Ketua Polis daerah, Deputi Superintendan Ahmad Johari Shahabudin mengenai kemalangan ngeri membabit empat kenderaan, di Kilometer 157.3 Lebuhraya Pantai Timur (LPT) di sini, malam kelmarin.


Dalam kemalangan ngeri kira-kira jam 8.15 malam itu, sebuah kereta dari lorong perlahan cuba ke lorong kanan, tetapi terlanggar bucu belakang sebuah kereta kancil menyebabkannya terbabas melanggar sebuah kereta Proton Wira yang berhenti di lorong kecemasan, sebelum melambung dan menghempap sebuah kereta Proton Waja yang berhenti di hadapan Proton Wira itu.


Mangsa, Hana Natasya Salehin, 21, menaiki kereta Toyota Vios dipandu ibunya Nor Khairol Awang Taram, 46, meninggal dunia di tempat kejadian akibat cedera di kepala, patah kaki serta tulang rusuk.


Manakala, ibu, kakaknya Hizieyana, 23, dan adik, Haizal Hakimi, 8, turut cedera dan dikejarkan ke Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas), Temerloh, untuk rawatan lanjut.


Ahmad Johari berkata, siasatan awal mendapati kejadian dipercayai berlaku apabila kereta dipandu ibu mangsa yang berada di lorong perlahan cuba bertukar lorong sebelum terlanggar bucu belakang Perodua Kancil di hadapannya.


“Akibat perlanggaran itu, Perodua Kancil itu berpusing beberapa kali sebelum terbabas dan melanggar penghadang jalan di sebelah kiri lebuh raya.

“Manakala, kereta yang dinaiki mangsa terbabas serta merempuh sebuah Proton Wira yang berhenti di lorong kecemasan kerana rosak,” katanya.

Menurutnya, rempuhan kuat itu turut menyebabkan kereta mangsa m

elambung tinggi sebelum menghempap sebuah lagi kereta Proton Waja yang berhenti di hadapan Proton Wira berkenaan.

“Seorang lagi mangsa yang parah, Mashasmila Mohd Ali, 30, yang juga penumpang Proton Wira terbabit tidak sempat keluar daripada kenderaan,” katanya.


Sementara itu, kakak mangsa, Herryanie, 26, berkata dia dihubungi ibunya memaklumkan mengenai berita buruk itu kira-kira 15 minit selepas kejadian dan bergegas ke Hoshas bersama bapa.

“Ibu menghubungi saya menangis teresak-esak dan percakapannya kurang jelas selain hanya terdengar perkataan ‘accident’ sebelum saya meminta ibu meng

hubungi semula.

“Bagaimanapun, saya terkejut selepas dimaklumkan mereka terbabit kemalangan menyebabkan seorang daripada adik saya maut,” katanya ketika ditemui.

Katanya, ketika kejadian ibu dan tiga adiknya itu dalam perjalanan pulang ke rumah di Indera Mahkota, Kuantan, selepas bercuti di kota keriangan itu sejak Jumaat lalu.


“Arwah yang mengusahakan pusat mencuci kereta berhampiran rumah kami adalah adik perempuan yang paling rapat dengan saya. Malah, sebelum kejadian dia juga tidak menunjukkan sebarang perubahan sikap yang pelik,” katanya.

nama yang berwarna merah itu adalah kawan saya...dan yang berwarna maroon itu adalah adiknya(arwah)..sebenarnya saya tak berapa kenal sangat dengan arwah, cuma kadang2 bertegur sapa sikit2 masa sekolah dulu...

TAKZIAH PADA KELUARGA YANA, SEMOGA TABAH DAN REDHA DENGAN PEMERGIAN HANA...AL-FATIHAH.....


notasajasajatambah: petikan berita dari...


Wednesday, March 3, 2010

*my mind is full of macam2....

Curhat by I E Z S M Y at 3/03/2010 09:47:00 PM 0 curhat Links to this post
bla..bla...bla.....have been so long that im not post anything here...now im back with macam2 in mind, but i am so layy zeee to type it here....(-,-)......ok maybe just fyi only, the to do list/what is in my calendar for this month....

1. 'Karnival SuaRasa TV9 on this weekend, 6 & 7 March' (maybe)
- maybe i didnt go, because of too many manusia and too panas...but i want to buy the RM10 things with free fancy colorful bag...=)...
2. 'PC Fair, on this weekend also, 5-7 March'
- maybe i go here, just to cuci2 mata....
3. Tempah..aa tempah dlm english ape yek...tiba2 macam tak tau pula..hihi...ok..whatever...please proceed dear...'Tempah the wedding and nikah dress'....first..and 1 more dress to go soon....
- this is must!!!!!!!
4. last but not least....'The Book Fair, 8 days to go..!!'
- i am so excited to wait for this...nak borong buku banyak2..ok..if my money is allow to do this....hmmm....(-_-)....

ada banyak lagi..but the rest is my work yang serabut tu....not important to share it here....(^_^)....

picture: taken from my ngada2 photoshoot XD
venue: taman bandar & taman gelora
credit to: si dia (the photographer)


notasajasajatambah: entah lah nak tambah apa........=/



 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting