Tuesday, December 28, 2010

E-day > Terima Kasih sangat banyak pada....

Curhat by I E Z S M Y at 12/28/2010 09:10:00 PM 0 curhat Links to this post
ohh sebelum layan banyak gambar, saya buat entry ni untuk credit pada orang2 yang telah menjayakan majlis saya ni. cehh macam buat ucapan dapat award je kau ni..biasa orang buat kredit bila dah abih, ni mula2 dah buat.. hape lahh... =/

saya tak tau nak dulukan mana dulu, kira yang disenaraikan ni orang2 yang special dalam hidup lah gitu. hehe.

1. to my parents, and whole family...keluarga saya besar, tambah lagi dengan sedara mara, jadi lagi besar. terima kaseh banyak2! sangat hargai apa yang mereka telah buat.

2. Kakak saya, import from JB, haha. seminggu sebelum bertunang, saya dan si dia pergi ambik kakak kat JB, sebab dia lah orang yang paling banyak buat kerja. dari hantaran saya dan si dia, (hantaran sangat cantik!) pelamin mini, (simple n cantik jugak!), langsir rumah dan langsir bilik saya dan makan tengahari untuk majlis tu, bukan dia sorang je yang masak ok. ada lagi orang lain yang tolong2. (^_^)


2. my kesayangan, HUDA, awak semangat saya ok. terima kasih untuk alas hantaran, bunga tangan, veil and became my special OP for that day. sumpah juling mata nak pilih gambar terbaik. (@,@)


3. MUA yang mencantikkan saya. eh MUA ke, hmm will be someday. InsyaAllah. =) aka my BFF. AINA sayang kuww.. =) she's my school classmate. ramai puji mekap awak cantik, mekap ok bukan saya. haha. klik sini, ainamagicaltouch. nak mekap dari dia, boleh telefon or emel, price is reasonable.


4. cupcake comel. oh ye kek nya sangat sedap. hihi. boleh tengok kat fb beliau, klik sini..chef mazmi. saya order dua jenis, fondant and buttercream, untuk souvenir pada tetamu yang datang, harga berpatutan. oh tambahan, terima kasih untuk abang dan along sebab sponsor cupcake ini. hihihi.

fondant

buttercream

5. kakak saya lagi. bukan yang dari JB ok, tapi dari kuantan. oh saya dah bagitau kan keluarga saya besar, so saya ramai kakak. hehe. kak lina kuww...sebab tambah dadih dalam paper bag souvenir saya. suka! =) tapi orang tak sempat makan dadih tu pun. T__T

hmm sape lagi sape lagi...........

6. Beloved BFF and friends. walaupun tak ramai yang datang, saya tak kisah. sangat sangat hargai kedatangan korang. terharu.. T__T

7. si dia aka my tunang oledi maaa...haha. terima kasih untuk cincin yang dah di sarung oleh mak awak kat jari saya, untuk makanan2 yang dijadikan hantaran, untuk jambangan bunga yang awak bagi dan dan...oh private, tak boleh bagitau okeng...rahsia laki bini ni. haha =D

TERIMA KASIH PADA SEMUA YANG TERLIBAT. SAYANG SANGAT SANGAT PADA SEMUA!! cium cium sampai penuh gincu kat muka!

notasajatambah: gambar lagi, kendian eh....=)

Saturday, December 25, 2010

Im Back Yawwww!!!

Curhat by I E Z S M Y at 12/25/2010 12:25:00 AM 0 curhat Links to this post
okeh, tarik nafas........hembus........tarik lagi......hembus.......tarik lagi.......cikgu kata yang ketiga kena hembus kuat2.....ok..HEMBUS! make sure bukan angin bawah yang keluar ye..iihhii..dah cukup..merepek tuh..

saya tak tau nak mulakan macamana...hampir sebulan jugak senyap.. hihi.. yelah, tengah2 buat preparation untuk bertunang, tiba2 hilang terus tak update dah..hehe..bukan sengaja ye..di kala kesibukan yang amat, memang tak ada masa, perasaan, perasan, bla bla untuk update blog..kalau saya update blog ambik masa yang agak lama terpacak depan laptop, memikirkan ayat2 best nak bagi korang baca kan, so better ambik masa tu untuk buat preparation pertunangan saya. so dalam masa hampir sebulan yang lepas, memang saya tak aktif berblogging, tapi kalau kat facebook yes, anda boleh jumpa saya online kadang2. hehe. =)

alhamdulillah pada 18.12 yang lepas saya dah jadi tunangan orang..eh tunangan si dia. heee..

ohhh ye..nak mengomel sikit kejadian2 selepas dapat status tunang orang ni.

dah habis cuti, masuk ofis, first2 yang nak di tengok, ha mana cincin?tengok sikit..huh sibuk je. dalam hati. =D

lepas tu, mana gambar nak tengok. ish tak sabo2. dalam hati lagi.

lepas tu lagi, macamana dah jadi tunang orang sekarang?? macamana apa?macam ni je lah. biasa je, tak ada beza pun. kali ni bukan dalam hati. =D

lepas tu lagi lagi, bila nak langsung?kawin?nak makan nasi minyak? setahun lagi. tunggu ye. oh ye kami tak buat nasi minyak, nasi beriyani. haha. bukan dalam hati jugak.

itu lah soalan2 yang mesti di tanya. dah macam wajib sangat kalau tak tanya tu macam mulut jadi gatal2 pulak. saya bukan nak komplen or tak bagi tanya, tapi kadang2 rimas lemas jugak, kalau tak tanya tak boleh ke??huhu. -_- hmm entah la, benda macam ni dah jadi darah daging setiap orang..so, tips2 bila dah bertunang siap sedia dengan soalan yang akan di tanya, susun jawapan siap2. bila orang baru nak tanya, ok kita dah tau soalan dia, tak abis tanya lagi dah jawab. haha. kurang ajar pulak jadinya tu. moralnya, jangan tension lah, layan aja. lama2 akan senyap jugak. =)

entry ni saya update sikit, dan selepas ni entry2 adalah dari pertunangan saya, stay tune....!!

nah..saya bagi teaser sikit (e_~)



notasajatambah: nak tambah apa? blur =/

Saturday, November 20, 2010

B L U R

Curhat by I E Z S M Y at 11/20/2010 09:18:00 PM 0 curhat Links to this post

what is blur??


ini dari segi fotografi ia bermakna yang gambar tu kurang terang, kurang jelas, sehingga terpaksa telek dekat2 nak tengok lubang hidung orang dalam gambar. ha cuba telek, nampak tak lubang hidung gambar atas ni?=D

dari segi manusia, bermaksud, confius, lambat pickup, lambat paham. paham? jangan blur pulak maksud dia tu. =D
ok abaikan yang dari segi gambar tu..saya nak cerita tentang blur dari segi manusia. =) pernah tak alami perkara macam ni?

1. dimana seseorang bercerita tentang kisah cinta yang banyak kali tak jadi, dari yang pertama sampai la ter latest sekali, dengan bersungguh2 dan fokus, bila dah habis, masa tu si blur tengah pandang depan, lepas tu pandang muka dia, fokus tenung sampai nak tembus.. dan kemudian dia cakap pada si blur tu, 'oii kau paham tak apa aku cerita nih?? tak paham la tu.' 'ha? kejap eh nak pahamkan ni.' 'huh lama betul kau nak paham, penat aku cerita sampai bersembur air liur.'
maka dia pun tarik muka cuka masam. si blur masih lagi blur. (^_^)

atau

2. situasi yang sama, tapi tiba2 si blur bertanya soalan macam ni..ehem2..'macamana kau boleh putus dengan yang pertama tu?' atau2, 'cuba kau cerita balik dari mula sampai abih, aku tak paham sangat pulak.' lepas dah di jawab, tanya soalan lain pulak, lepas tu tanya lagi dan lagi dan lagi.....*dengan muka sekupang. yup, memang kita terasa nak tampar si blur ni sedas dua. tak tipu. betul tak?

atau

2. korang yang si blur tu. 0.o

ok..saya kadang2 yang pertama, kadang2 yang kedua, mostly yang ketiga..tak tipu jugak. saya kadang2 akan jadi blur. sampai kawan2 kolej saya gelarkan saya minah blur. hehe. entah la, saya ni jenis yang lambat paham. bukan la lambat sampai 1,2 jam, just ambik masa nak memahami apa yang diceritakan.

blur ni ada 2 jenis, yang diam dengan muka sekupang, jenis ni lambat nak paham, sampai orang yg bercerita tu tertunggu2 respon dia. memang kena bersabar la yek. kedua, yang tanya macam2 soalan sampai tak larat nak menjawab, jenis ni dia paham, tapi konon nak lagi paham, or tak nak orang tau yang dia tu sebenarnya blur, so ditanya soalan2 yang macam peluru machine gun, lepas satu, satu, dan kita pun sampai sakit hati nak menjawab, soalan yang lebih kurang sama cuma twist2 sikit je. macam budak kecik la, selalu tanya soalan yang sama banyak kali. memang kena banyyyaakkkkk kan bersabar. huhu. -_-

perkara ni selalu terjadi apabila saya dengan si dia. si dia bercerita sungguh2, emosi, fokus bla bla.. bila dah habis, saya senyap, pandang depan, tanpa mengendahkan si dia. kemudian si dia pun cakap,
"huh tak paham la tu. penat je cerita."
ha?
"bukan lah, orang nak pahamkan. amik masa sikit le.."
"yelah tu"
"huh tak nak caya sudah, kalau orang tanya soalan macam2 marah pulak cakap kita ni banyak tanya lah tak paham lah apa lah."

dan saya jugak cepat membebel. hihi. kadang2 terjadi jugak yang jenis banyak tanya tu. mungkin masa tu saya tengah aktif bertanya. sampai si dia malas nak jawab dah. =(
maka dengan itu, si dia gelarkan saya si lampi..atau ayat panjang adalah lambat pickup. yelah, lambat nak pick up or paham sesuatu benda. terima kasih abang dengan gelaran tu. huh. T__T

ada tak cara mengatasi blur ni? entah la, tak pasti ada cara nak mengatasi atau tak, tapi kita boleh prevent, macam orang sekeliling kena main peranan, kita sendiri jugak, pada kawan2, partner atau sapa2 yang rapat, boleh bagitau dengan sopan, aku ni blur sikit, kalau korang cerita apa2 aku amik masa nak paham. kan molek tu. tak la kena sound dek kawan je, or tak la terjadi insiden2 nak kena tampar, or tak la kawan bermasam muka. hihi. and kalau yang mana tak tau kita ni jenis blur, terpaksa lah bersabar, jangan terus nak tuduh bukan2, kang jadi gaduh besar pulak. tak patut, tak patut. kesimpulannya, jangan la hentam si blur ni teruk2, mereka tak mintak di jadikan begitu. eceh..yolah tu...

terima lah si blur ni seadanya. haha =D


notasajatambah: ayah demam, and getting better, tapi risau. T__T


Friday, November 19, 2010

Preparation #7

Curhat by I E Z S M Y at 11/19/2010 10:49:00 PM 0 curhat Links to this post
jam sudah pukul 3 pagi. dan saya masih belum tidur. walaupun mata sudah separuh seksi seperti garfield. comel gebu gila ok! tiba2. haha =

mari update di pagi hari. macam tak boleh tunggu esok pulak kau ni kan. haihhh...

ok teruskan.

ini adalah update yang dah confirm ok. di ulangi confirm. yang sebelum2 ni banyak betul perubahan, especially tang hantaran tu. huishh pening den.

1. hantaran, kebanyakan nya barang makanan. setel, 1,2 minggu sebelum boleh di beli. no kain sampin, no kasut/capal, no men's product bla bla. huh hampeh. gubahan, kakak saya buatkan.
2. kanopi, tak jadi. mak kata jangan membazir, makan kat atas rumah aja. tetamu bukan beribu2 lemon hatta beratus2 pon. tak sampai 50 pun. hahaha. =D baiklah mak.
3. makan tengahari, masak sendiri. senarai lauk, perlu bagitau ke?hihi. yang simple aja.
4. souvenir, surprise!! =) plus gula2 sikit.
5. pelamin mini, diy. kakak saya akan buatkan jugak, barang2 hiasan separuh beli, separuh pinjam.
6. make up, my beloved bestie.
7. baju, hujung bulan ni akan di ambik dari butik.
8. veil, my beloved cousin buatkan. thank you!
9. dulang hantaran, hmmm tengok la minggu depan or minggu lagi satu baru ambik. hihi.
10. last but not least..... CINCIN. yey sudah di booking. sebab cincin tu adalah satu2 nya kat kedai emas tu. so sudah di booking, dan di simpan. tunggu masa bayar penuh, dan ambik. dan di sarung ke jari, dan di pakai sampai bila2. heee.. >_<

tamat menaip jam, lebih kurang 345 am. dah pegi tidur sekarang!!!!! eh jap2 ada satu lagi...

notasajatambah: hari ni dapat gi telok chempedak, tebus photoshoot tak jadi hari tu. yey!

Bulk entry

Curhat by I E Z S M Y at 11/19/2010 09:56:00 PM 0 curhat Links to this post
ha amik, terus bulk entry aku bagi. haha. sori dah lama tak post, alasan utama, MALAS. (-_-)

ok nih baca la bebelan saya ni sampai lebam! skip sekejap preparation tunang.

~ SELAMAT HARI RAYA HAJI. sempat lagi kan?dah lewat 2 hari. tapi sempat lagi kan?hihi

~ kerja banyak, kadang2 balik lambat, ok tipu, balik lambat sebab pegi bandar carik entah apa2 temankan si dia. yelah pembantu peribadi harus ikut ke mana si dia pegi. cehh. =D so sampai rumah dah pukul 8, mandi, makan, amik masa nak on internet, cucuk wayar sana sini, nak tunggu dia connect, sebab kadang2 dia gila, *wow panjang penjelasan hihi. lepas tu tengok fb, baca status orang, komen2, tengok status yang dah lepas2, gelak sorang2 bla bla bla sampai pukul 1130, kadang2 tak sedar dah pukul 12 jadinya tak ada mood nak membebel panjang2 kat sini. heee =)

~ download 5 movie dalam masa 2 minggu. syabas! yang tu tak malas. haha.nak? =p

~ si dia kadang2 cakap pasal baby.tak sabar dah ke?huh? ok nak cerita sikit. bulan lepas, tak ingat hari apa, masatu on the way balik dari kerja, saya dan si dia selalu bergurau senda dalam kereta, bergurau senda yang sopan ok. jangan pikir bukan2. ok2 dah. tiba2 si dia cakap ini, "best jugak kalau ada anak sendiri kan?" ha? masa tu saya terus terdiam, tak cakap apa. senyum pada si dia. tapi sebenarnya, banyak tanda soal atas kepala. ??????? tapi saya diam, buat macam tak ada apa2. walaupun si dia banyak bagi hint berkenaan hal itu. ohh just ignore it... o.0

~ minggu lepas ada sale di east coast mall, dan saya dah borong 1 cadar, dan selimut lembut apa entah namanya warna biru putih, of course. =) dan esoknya pulak beli bantal 4 segi warna pink pekat 3 bijik for mini pelamin. murah ok. baik beli sebelum terlambat. hehe. eh kata nak skip preparation, hmm lantaklah.

~ raya haji di sambut dengan biasa2 aja. yelah cuti sehari, lagi pulak tengah2 minggu, hari rabu, tak tau nak cuti tambahan hari apa, so decide tak payah cuti lah. malas. tengok malas lagi. hihi. petang keluar, konon nak pegi photoshoot kat Telok Chempedak, tiba2 si dia mesej, kawan sekerja kami ajak pegi beraya kat rumah dia, hmm ok. si dia bab makan laju je. huh. sampai rumah dia pukul 3, makan2 borak2. rendang daging dia pedas gila kott!! berair hidung. 0.O dah sudah makan, borak2 lagi tengok jam dah pukul 5. hoh?sabau je lah tak jadi gi Telok Chempedak. tak pe lah, next time. T__T

~ seminggu sebelum pertunangan, saya akan ke Johor, ambik kakak saya pulang ke Kuantan, sebab husband dia tak dapat cuti, so saya dan si dia di tugaskan untuk mengambil beliaw. seronok, boleh jalan2 kat JB, dah lama tak ke sana. doakan keselamatan kami ye.

~ cukup tak?nak lagi ke? tak tau nak bebel apa dah ni. oh ye, esok saya bercuti. hehe. hari2 bangun pagi pegi keja, mesti pikir tak sabar nak tunggu pukul 5, haha belum stat keja dah pikir nak balik. teruk sungguh! =D

entry kali ni tak ada gambar kucing. malas nak google. ok tolong jangan cop saya perempuan malas. kadang2 bila ia menguasai diri, i just cannot avoid it. it is just a temporary feeling only. esok lusa rajin lahhh...kotttt... =D

notasajatambah: daisypath kata tinggal lagi 4 minggu. =0

Friday, November 5, 2010

Still Together

Curhat by I E Z S M Y at 11/05/2010 12:30:00 PM 0 curhat Links to this post

Today….5th November, the special day for us. Here’s some flashback =)

We are schoolmate, from form 1 until 2. Then, we’ve been a classmate from form 3 until form 5. When I was in form 3, I do not really know him, he just only a school prefect. Not really talking, only hai, smile etc. It started when we in form 4, my friend told me that he likes me. “Ha?serius?eee gelilah!” At that moment, I don’t like to have a couple in schools. Some of my friends are coupled in the same school. eee sangat geli. I don’t know why I’m feeling like this when speaking about puppy love thing, it’s really not me. =) maybe I’ve been practiced to do so, my mak don’t want me to be friend with any boy, even classmate. I mean close friend. Alah boyfriend lah! Ish. Hmm she’s right, because I’m still schooling, she doesn’t want me to fool around. ‘sekolah lagi, jangan nak ngada2 kawan dengan budak laki’ mak said. ‘yelah mak.’ I replied. Another reason, I’m the youngest child, my parents was so protective about me.=) when I hear what my friend told about him towards me, I’m just laughing. =D

It ends with the last semester school break. Yippieee!!!

It started again in form 5. Struggling with SPM. Struggle la sangat. =p I remember when I start the conversation with him. It’s on Valentines Day, I called my bestie, just having a chat, suddenly her hp was beeping, I ask who, “ohh alif bagi mesej ni.” She said. Yup straightly I ask for his hp number. I don’t know why suddenly I ask for his number. Respon yang sangat tiba tiba without thinking. Heee.. And she gave it to me. My intention just wants to kacau2 aja. =D because it’s on Valentines Day, so I gave him a forward message. And he replied, this is his first message to me -“who are you the one that send me this lovely message?” ok syabas sebab boleh ingat sebijik2 sampai sekarang!haha. I replied, oh forgot already, hehe. But I don’t introduce my self yet to him. Pretending that someone wants to know him. =) but then, I confess. He straightly called me. hampeh tul. Tak suruh telepon pun. Terus cover suara macam boyfriend pulak yang telepon. T__T cinabeng. Starting from that moment, he always keeps messaging me. Until he admits himself that he likes me on sms. And I reject him. Padan muka! =D I told him that, I want to be his best friend only. Paham ok?bagus. Since then he seems like want to get close to me, tercabar ke kena reject?kihkih (^_^) until our friends smell something weird between us. “korang couple ke?””korang ni ada apa2 ke?””korang couple kan, tak baik tipu tau..” hoh?aku tak couple dengan dia lahh!! That moment, they not believe when I denying it. Hish. Sabo je lah. Feels like an artist had been trapped by paparazzi. Hahaha!perasan ok! Enough.

When we having an SPM, ok exam tu bukan hari2. Tau kan. Bagus. So, the day that we not having the exam, he called me, and face to face with me, told that he likes me. yelah, dah tau dah, berapa kali nak bagitau. Eh perasan pulak. Haha =D his act was like want to couple. No, no, get close with me. tak tau kenapa saya agak geli dengan perkataan couple tu. Hehe. That day, was Friday, so I told him want to give the answer after the sembahyang jumaat. After consideration, calculation, so on so on, around 3 o’clock, I message him and told that I can accept him. Ok part ni macam geli sikit. Eee. So its on Friday, at this date, 05112004, we’re in a relationship. =)

And today, 05112010, back on Friday, we already in a relationship for 6 years. It’s quite a long journey right? But it seems like, so soon that we’ve already getting through the obstacles and difficulties. Alhamdulillah. We’ve manage to take care of our relationship until now. Getting engage soon. Im so so so so damn happy with him. I love you abang! You are my half soul. Ha setengah je cukup. Dah kawin baru dapat lagi setengah. Haha =D

Sayang beliau sangat. =*



Tuesday, November 2, 2010

Room Preparation

Curhat by I E Z S M Y at 11/02/2010 10:04:00 PM 0 curhat Links to this post
bukan hantaran or apa2 yang berkaitan dengan pertunangan aja. bilik pun kena ambik kira jugak, even saya tak sarung cincin dalam bilik.


dan


perlahan-lahan bilik saya menjadi



teratur




dan




kemas






sedikit.......aja buat masa ni........ hehe -_-



nanti ada masa saya kemas lagi. hihi. time kaseh mak!! tolong kemas bilik semasa saya bekerja. (^_^)


Gusi Bengkak

Curhat by I E Z S M Y at 11/02/2010 09:19:00 PM 0 curhat Links to this post
terjadi hari ahad. tak perasan sangat. tapi dah rasa macam tak selesa masa mengunyah. hari isnin baru betul betul bengkak. T__T tak selesa betul, rasa ngilu, gatal semua ada. huh. tak suka tak suka tak suka!

sebab apa ya gusi bengkak? ini yang saya sempat google.

Gigi dan gusi adalah seperti isi dan kuku di mana kedua-duanya berkait rapat dan tahap kesihatan gusi pasti memberi kesan kepada gigi. Penyakit gusi disebabkan kuman plak pada gigi berdekatan dengan gusi, yang tidak dibersihkan dengan betul. Kuman ini menyebabkan gusi menjadi radang atau bengkak. Jika penyakit gusi tidak dikawal dengan baik, ia akan memburuk sehingga boleh menyebabkan gigi menjadi longgar dan tertanggal.

Seperti gigi, gusi juga terdedah kepada ancaman daripada pembentukan plak. Sekiranya plak tidak ditanggalkan secara kerap, termasuk di kawasan di bawah garisan gusi, ia akan merengsakan gusi seterusnya mengakibatkan penyakit gusi. Penyakit gusi bukan sahaja menyebabkan kesakitan dan pendarahan gusi tetapi juga akan melemahkan sokongan terhadap gigi.

terima kasih ensiklopedia bebas~wikipedia

saya ingat sebab terlalu aktif mengunyah. pelanggaran antara gigi dan gusi menyebab kan gusi bengkak.fakta tak boleh pakai ok. merepek lebih. =)

tapi rutin makan saya tetap seperti biasa. (^_^) cuma makanan lembut aja, yang keras tolak tepi dulu. dah baik baru makan balik. hehe. dasar kuat makan! huh. ubat?first saya dah beli dari farmasi, tapi sebab saya selalu mengadu pening kepala lepas makan ubat tu, si dia belikan ubat ini.


dia kata, ubat ni lagi berkesan. berkesan la sangat, lebih kurang aja pening jugak lepas makan. jadi mamai pulak dah. sabau je lah. huh. cepat lah baikkkk.... T__T



notasajatambah: 3 days to go!!! (^____^)


Sunday, October 31, 2010

Dila dah jadi Puan Dilla T__T

Curhat by I E Z S M Y at 10/31/2010 01:07:00 PM 0 curhat Links to this post

sedeh. sebab sorang bestie dah jadi bini orang. wuwuwuuu.. minggu depan sorang lagi jadi bini orang jugak. jom nangis ramai2. ok poyo. dah jangan nak merepek.

Congratulations to you both. Dila, awak sangat cantik hari itu. and sorry sangat sangat saya tak dapat sekali masa nikah. still rasa bersalah sampai sekarang. dush dush! +_+

please ignore itu serombong kamera ye. ^_^

saya sayang kamu ok! Love you so muchos!

notasajatambah: T__T

Thursday, October 28, 2010

Preparation tak ada nombor

Curhat by I E Z S M Y at 10/28/2010 01:01:00 AM 0 curhat Links to this post
huh. tak larat lah nak update hari ni. sebab tu tak ada nombor, ni bukan kategori preparation, tapi ngomelan dari perempuan yang keliru. barang hantaran asik berubah aje. mak kata lain, akak kata lain. mana satu la aku nak ikut ni? sigh T__T


ok please stick to your heart ye perempuan keliru. beli aja. bila dah beli, mereka tak boleh kata apa dah. paling teruk membebel aja. ok. setel. dah beli dah mak, tak boleh buat apa dah. gubah aja hantaran tu. hihi. =) pot pet pot pet, mak membebel lagi. lama2 senyap lah. haha. ok cukup merapik.

tadi pegi tonton wayang, cerita cuti cuti cinta, not bad. komedi ringan yang memang ringan. ada sengal ada kelakar, ada comel, si nora danish kesayangan si dia tu lah, ada handsome, harus lah farid kamil kesayangan saya. ok tiba2. dan ada jugak yang jelek. poyo. entah apa2. tapi, seronok, release stress seharian bekerja. it's my private time for me and him. hihi.

ok daaaaa!!

notasajatambah: +_+


Monday, October 25, 2010

Preparation #6

Curhat by I E Z S M Y at 10/25/2010 12:46:00 AM 0 curhat Links to this post
update lagi. hehe. hari ni saya rajin sikit nak menaip. sebab tak keluar ke mana, jadi nya menatap my crazy lappy je lah hari ni. and munching, munching.... =)

mari makan megi sambil menaip. hihi. tengah2 malam makan lagi. ish ish ish. eh cukup.

ok tadi malam dalam jam 8 lebih, kakak saya telepon, nak cakap dengan mak, tapi mak tak balik lagi dari kl, selasa baru balik. ceh lama betul dok sana. so dah confirm beberapa benda dengan dia.

1. makan tengahari ~ masak sendiri. no catering. expensive.
2. gift untuk tetamu ~ cupcakes. dah tanya, 3 hari sebelum boleh tempah lagi. beres. ha sapa nak cupcake datang la majlis saya. heee =)
3. canopi ~ harus ada. kakak suruh tanya abah. ok nanti di tanya.
4. barang hantaran ~ dah confirm, tak ada ubah2 lagi. fuhh lega.

lagi, lagi. tu aja buat masa ni. dah. nak sambung makan megi. daaaaa

notasajatambah:mak balik selasa. eee lama nya!

Sunday, October 24, 2010

Saya Blogger Baru

Curhat by I E Z S M Y at 10/24/2010 04:39:00 PM 0 curhat Links to this post
found this thing in someone's blog. interesting. just because im new blogger, not really have many followers, so terpanggil untuk buat ini. nak ramai kan kawan2. =)

link kat entry ini. Ben Ashaari.com terima kasih encik ben for this opportunity.

belog ini adalah tentang catatan peribadi saya, apa yang saya sedang lakukan, apa yang saya suka tak suka bla bla... dan saya tidak akan menyentuh apa2 isu sensitif. saya tak nak kena tangkap dan belog ini akan di blok. huhu. T__T

kepada yang dah ikut saya, terima kasih. kepada yang akan ikut, ikut lah. dan saya akan ikut anda balik. *blushing =)

Saturday, October 23, 2010

preparation #5

Curhat by I E Z S M Y at 10/23/2010 11:17:00 PM 0 curhat Links to this post
update!update!

semalam kakak saya suruh telefon, saya dah bagitau tentang hal pertunangan ni pada dia kelmarin.

dia tanya, bila bertunang?
18.12.
hantaran berapa?
7-5.
apa nak bagi?
sirih, kek, bla bla kasut...
ha?kasut?tu nanti nak kawin baru bagi.

laa aku dah kira bajet dah. huh, berubah lagi. *cakap dalam hati.

saya balas, dah tu nak bagi apa?
letak la benda lain, ha bunga rampai, tu kena letak tu.
oh yeke?takpe2, letak potpori je la eh, mak kata bunga kering ada lagi, beli bekas n perfume je. ha ok lah tu, beli bekas lawa2 sikit. ha ye lah. *dalam hati lagi. =D
nak buat kale ape?
biru. tetap dalam hati. baju pink, hantaran biru. ok tak color scheme tu?haha!
tempat alas dulang tu ada tak?
mendape?alas huda dah buat kale putih.
bukan, yang keras tu.
oh polistrene, alah boleh beli je. yang dah siap kerat2 tu.
berapa ringgit tu. murah ke?
entah, kena tengok la nanti. murah kot.
tak pe, akak boleh tolong buat kan, dah biasa buat kat orang2 kawin sini.

ehem iklan jap, kakak saya boleh menggubah hantaran, so dah biasa lah tolong orang2 kawin punya hantaran. tapi dia duduk kat johor. hihi. =) ok sambung lagi.

nak buat kale ape?alas kale putih, tak kan nak buat kale putih.
lahh kata nak buat biru, beli kain net ke tutup atas je, tepi2 letak kain ropol2.
ha boleh lah.
nanti nak sarung cincin kat mana?dalam bilik ke?

oh tidak! bilik adalah sarang peribadi saya, ambik masa saaaangggaattt lama nak ubah jadi bilik yang cantik. =D

tak mau la bilik, bersepah. kat luar je.
nanti akak beli kain buat background belakang.
kat tempat tv tu ke?
kat situ la, mana lagi nak buat. tak pe lah, nanti akak balik awal, beli kain, tolong buat.

dalam hati dah menjerit suka. =D dapat pelamin diy. hihi. saya nak hias cantik2. nanti boleh guna lagi untuk nikah pulak. jimat2. hehe. time kaseh kakak ku. suka2! sampai ke telinga dah ni. =)

ahad ni hari keputeraan sultan pahang. jadi rakyat2 pahang hari isnin bercuti ganti. seronok!rakyat2 pahang aja ye..!!haha =D so hari isnin, saya dan si dia akan keluar membeli barang untuk hantaran. ha baru ada masa untuk itu. *sigh.

notasajatambah: bila mak nak balik ni..rindu ni... =/

Monday, October 18, 2010

preparation #4

Curhat by I E Z S M Y at 10/18/2010 09:48:00 PM 0 curhat Links to this post
hantaran saya
1. sirih junjung
2. kek
3. kain songket
4. handmade capal / kasut
5. buah2
6. coklat / gula2
7. surprise!! haha =D

hantaran si dia
1. sirih junjung
2. cincin & kain pasang untuk merisik
3. kek
4. buah2
5. coklat

dulang hantaran dah dapat sekali dengan alas. nanti nak ke rumah penyewa dulang untuk pilih alas. alhamdulillah selesai bab dulang2 tu. eh huda, awok still buat alas saya ye, sebab ni alas untuk si dia tu. hihi.

barang2 akan start beli minggu depan. gila asyik delay je. hish. si dia punya pasal la ni sibuk memanjang. nak membebel panjang2 kang tak pasal2 jadi lain pulak. better diam dan lihat dan tunggu. (-_-)

dah tu je nak update. daaaa!

notasajatambah: sebulan lebih lagi. ngeee!!!

Friday, October 15, 2010

quick update!

Curhat by I E Z S M Y at 10/15/2010 11:35:00 PM 0 curhat Links to this post
quick and short update.

tomorrow i'll be at Nilai, accompany one of the nurse to interview the nursing students at KPJ International College, Nilai. pagi2 hari dah kena gerak. oh lazy! T__T balik hari je. =(


notasajatambah:tengok, sangat cepat dan pendek, tak membebel panjang pun. syabas! =D


Thursday, October 14, 2010

Big Day Dream

Curhat by I E Z S M Y at 10/14/2010 11:21:00 PM 4 curhat Links to this post

BUBBLES (^_^) please ignore pengantin mat saleh tu, saya mahu the bubble situation bukan perkahwinan macam tu. heee =)


BALLOONS! love it to the max! harus biru dan putih. comel!

harap2 this two dreams boleh jadi kenyataan nanti. (^_*)

notasajatambah: pening tahap kedua +_+

Sunday, October 10, 2010

Preparation #3

Curhat by I E Z S M Y at 10/10/2010 07:14:00 PM 2 curhat Links to this post
sebelum ni kami dah setuju untuk letak hantaran 5 berbalas 3. dalam hati korang mesti kata "sikitnyeee...." kan?kan? sila angguk sekarang. same goes kalau ada orang yang bertanya perihal ini, bila tunang, hantaran berapa? ohhh 5-3 je. tiba2 buat muka terkejut. sikitnya, napa tak buat 5-7? hmm suka hati la nak buat berapa pun, aku yang bertunang, pakai duit kau ke. ngomelan dalam hati. hehe =) realiti nya saya senyum je. =D

tapi bila di pikir balik, memang sikit pun. haha =D untung pihak lelaki lah sebab dapat banyak, pihak perempuan just dapat 3 barang je. oh tak aci tak aci. so tadi, we decide to go with 5-7. yup, tambah lagi 2 bekas each. tambah lagi bajet. huh. cinabeng. tak pe lah, bukan selalu. tu je lah alasan nak sedap kan hati. T__T

one more thing, maybe we rent a canopy, to jamu orang makan. sebab, berkemungkinan jemputan itu akan jadi ramai, actually sedara mara saya je nanti.abang kakak anak2 buah semua. ambik catering plus canopy. belum survey lagi. nak satu kanopi, satu meja, tapi kerusi nak banyak. ok tak?haha. dishes yang biasa2 sudah. janji makan. =D

hmm apa lagi ye, tu je kot. daaaa

notasajatambah: pening @_@

Saturday, October 9, 2010

hangout with my bestie!

Curhat by I E Z S M Y at 10/09/2010 06:15:00 PM 2 curhat Links to this post
akhirnya dapat betul2 bersama dengan my best girl saya ni. aina and dila. (^_^) kebetulan saya ambik cuti hari ni, so dapat berjumpa. agak susah nak hangout sekarang due to their marriage that will be come soon. pandai korang amik tarikh dekat2 selang seminggu ye. -_-

kami keluar lebih kurang 123o, terus ke Premium Lane Kuantan Plaza utnuk bermain boling. sampai2 tengok sunyi aja tempat tu, maklum lah, first time bermain kat sini, selalu nya kat Berjaya Megamall, tapi confirm kat situ penuh, so kami pilih tempat ni, tak ramai orang. belum main lagi dah buat lawak lif. lif kat situ dah usang, kesian tak de orang nak repair ke apa, tapi bergerak lagi. hehe. dalam lif kami 3 orang, sambil2 tu berborak la, dah sampai tingkatnya, saya n aina keluar dulu, tiba2... "eh eh korang..." saya n aina pusing belakang, nampak pintu lif dah tutup dah.. aina cakap.. "eh dila tertinggal dalam lif lah!" saya balas, "ha yeke?laaa....macamana boleh tertinggal..!" kami pun tekan2 punat lif tu, ok tak berfungsi. T__T dan lif pun terus turun ke bawah. kami 2 orang ni dah terkekeh2 gelak sampai sakit perut. macamana la dia boleh tertinggal kat dalam tu. =D kami pun tunggu lif naik, bukak je pintu lif, dila nak stat membebel, muka sebek je. haha. sori geng, tak tau macamana awak boleh tertinggal. =D ok dah habis. (sekarang still gelak bila teringat masa tu)


let the competition begin!! sambil2 tu ber-camwhore. harus ye itu. =)

pemenangnya..cik dila. hampeh tul. baling macam gengster, tapi pin jatuh banyak. jeles2. huh. =p nanti kita main lagi yeee...(skill ayat nak balas dendam hahaha)


ada satu kasut buruk situ. sian. haha. =D

then, ke kedai, konon dila nak beli air je, last2 semua kelaparan, makan terus kat situ. mi kari aja. "kak, saya nak mi kari tapi tak nak taugeh." aina punya stail. haha =D


CANDID!! maaf dila.saya tak bersalah. haha =D

then, ke Kompleks Teruntum. memecahkan suara untuk berkaraoke. 1jam lebih sikit aje. ok lah tu, masing2 dah kepenatan. then ikut mereka2 pergi tengok butik kahwin. saja2. untuk saya boleh lah usha2 butik mana yang ok untuk di booking nanti. hehe.

oh ya, gambar tengah buat konsert karaoke saya belum transfer ke lappy lagi. nanti saya tambah ok.

DEDICATED TO BOTH OF YOU>>> i love you friends. even korang dah nak kawin, tapi kita tetap kawan sampai2 bila2. for my big day nanti, saya akan contact korang for reference ok. tolong jangan off hp or tak angkat hp. haha =D love you love you love you!!! muah muah! sakit pipi ok keluar dengan korang, gelak tak hengat. T__T

pulang rumah dalam jam 5 setengah. si dia mesej, ajak keluar pergi rumah kawan si dia nak bertunang esok. dalam jam 830 katanya nak keluar, tapi tiba2 hujan, saya tak dibenarkan keluar. pantang larang mak saya, kalau hujan jangan keluar. baik mak. =)

esok keluar dengan si dia ke pertunangan kawan. 10.10.10. tarikh famous. sesiapa yang dapat jemputan kawin tarikh ni, mesti best, tak payah masak kat rumah. kalau lagi kenal tuan rumah mintak tapau aja. haha =D gila la minggu ni saya tak berehat, keluar aja. huhu. T__T

notasajatambah: kepenatan+gembira+seronok.. thanks my best girlfriends!

 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting