Tuesday, January 31, 2012

Im ok.

Curhat by I E Z S M Y at 1/31/2012 02:01:00 PM 1 curhat Links to this post
my spirit just back in now. selepas ke laut semalam. haha. sebelum tidur semalam aku dengar mp3 secara out-loud, sampai orang sebelah pun boleh dengar jugak kot. oh orang sebelah belum check in lagi yep. haha. that's my stress therapy kalau aku rasa macam dah naik gila. dengar mp3 kuat2 dan nyanyi kuat2 jugak memang awesome. people will say Im crazy. AAK? *maknanya?gi carik kat google.


tomorrow will be my last day of working. seminggu lebih jugak la bercuti. nak honeymun kat Payrisss.. *tangan kat dada mata ke atas. jadinya kena la siapkan kerja ofis sebelum bercuti. supaya kebarangkalian orang ofis akan call tu jadi kurang. ko tau jahhh, haku memang malas nak angkat call dari opis ni haaa... biasanya aku biar je, tapi kalau dah kali ke-3 call, ok itu urgent. baru angkat dan cakap baru lepas masak sambil suara buat2 penat. padahal dok tenung je hp tu sampai lagu habis. jahat. haha.


so far preparation mostly dah siap a week before. gotong royong masa cuti CNY dengan kakaks, abangs, anak sedaras untuk siapkan segala. so minggu ni, aku fokus dengan meeting with vendors. dan jugak some small diys' macam huda punya misai. kahkah! sebuk je nak misai2. candy buffet and guest book labels, centerpiece tags belum kerat lagi.


well, harap semua berjalan lancar la yek. bai!






mood buat kerja ofis dah ke laut. pulakk..




Monday, January 30, 2012

where's the spirit?

Curhat by I E Z S M Y at 1/30/2012 02:31:00 PM 2 curhat Links to this post







lazy.




my spirit dah ke laut.






wedding excitement? ke laut jugak.






no mood for everything. padahal hari besar minggu ni. gi.le.







normal ke? haishh.







just go with the flow. malas pikir dah. bai.








Thursday, January 26, 2012

Wedding Preps - It's 10 yaw.

Curhat by I E Z S M Y at 1/26/2012 08:57:00 AM 0 curhat Links to this post






k bai!







chillaxxxxxxx la yaw... T____T





Wednesday, January 25, 2012

Colors.

Curhat by I E Z S M Y at 1/25/2012 09:30:00 AM 2 curhat Links to this post


want some vanilla sundae? with own toppings. hehe.





present you..... MR. NAGA AIR.
ok forgot to put it in the water. =D





4 days of working holidays. okbai!






I can't think. otak berkarat perhaps?




Monday, January 23, 2012

Wedding Preps - Perkara ni adalah normal kan...?

Curhat by I E Z S M Y at 1/23/2012 02:00:00 AM 1 curhat Links to this post

perkara2 normal yang terjadi di rumah bakal pengantin (perempuan).


1) bersepah. oh bese lettew.

2) tingkap bogel sebab nak pasang langsir baru. kalau tak ada majlis langsir tak tukar gamaknya. haha.

3) setiap pelusuk rumah ada benda yang berkaitan ngan kawen.

4) rumah dah jadi gudang kotak. sekali ngan pekerja2 yang masuk kerja ikut sukati je.

5) tidur lambat. bese lettew jugak.

6) dont mess with my wedding stuffs. kalau tak ayam kau aku makan. grrr.

7) kilang segala gula2 kek biskut bla bla..

8) stress. bese lettew jugak lagi.

9) makin dekat tarikh makin rasa sesok napas. yedak?

10) oh tu je yeh?

11) tak larat nak pikir dah.

12) apa jadah nak letak nombor gak ni?

13) saja. kahkah!











14) ok bai!






nak cepat habis. tapi nervous nak hadap hari 'tu'. uhuu.






Saturday, January 21, 2012

bubble bubble

Curhat by I E Z S M Y at 1/21/2012 11:58:00 PM 0 curhat Links to this post
apa yek nama benda alah ni? bubble plastic? ke plastic bubble? haha.


yang pasti aku suka bunyi letup2 dia tu. lagi besar plastik tu, lagi melompat keriangan aku. macam kanak2 ribena. main letup2 sambil minum air ribena. ok merepek.








bai!





mintak tolong sikit tapi bagi hasil cincai sangat. huh!





Thursday, January 19, 2012

Wedding Preps - 17 days

Curhat by I E Z S M Y at 1/19/2012 01:00:00 PM 0 curhat Links to this post
it's 17 days to go.. seven.teen.days.to.go.peeps. normally what should we do or done at this moment? feeling laziness to do wedding tasks. haha.

mine? all big matters dah settle. vendors, hall, kadi etc. yang tinggal sekarang ni souvenir bag yang still hanging by a moment. eh tetiba teringat ni. klik sini cepat! kehkeh.

oohh sempat, sempat lagi. itu je ayat penyedap hati. minggu lepas memang tak sentuh langsung benda alah tu sebab sibuk make over bilik tidur. yup bilik dah awesome sekarang. jatuh cinta dah. tak sabar nak tunggu roomate baru masuk nanti. haha gelojoh kauu.

malam ni meeting with my BFF, some pillow talk and gossiping kejap. haha. at the same time nak bagi kad. so esok jugak lah stat melipat semula. tak pe lah esok boleh tidur lewat sikit sabtu tak kerja.
















but mostly i end up with duduk-melekat-depan-tv-tak-sentuh-langsung-paperbag-ituh. pastu stress tak cukup masa melipat padan muka.





kbai!




malas la nak hadap nombor. adoiyai.


Tuesday, January 17, 2012

Flashmob yaw!

Curhat by I E Z S M Y at 1/17/2012 01:59:00 PM 2 curhat Links to this post

awesome right?




A flash mob (or flashmob) is a group of people who assemble suddenly in a public place, perform an unusual act for a brief time, then disperse, often for the purposes of entertainment, satire, and artistic expression. Flash mobs are organized via telecommunications, social media or viral emails.

source here.


from Google Translate - Flash Mob means Mob Kilat. kehkeh.


kadang2 teringin nak experience benda ni. jalan2 kat mall, and in sudden bunch of people start dancing and singing. cool aite? tapi tak ada jodoh pulak.


hmm tak apa lah, tengok kat utube sudah.







ok bai!




musim limau mandalin dah datangnyee puunnn...hadoiyai!





 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting