Monday, August 30, 2010

Student Life vs Working Life

Curhat by I E Z S M Y at 8/30/2010 11:58:00 PM 0 curhat Links to this post
have you ever feeling like this..1. when you are still schooling, you always think about so good if im already working, get own money, can buy anything that i want, can do this, can do that... 2. when you already working, so good if im a student, no need to think about clients, deadline, staff's complain this and that (so suckkss) no need to face the boss which is so bossy, fussy, pussy, sissy, basi whatever! >(

i already experience this two situations....ok mari berbahasa sekarang...hihi...masa sekolah dulu,hari2 kena pakai seragam putih biru (sekarang jadi favorite color saya haha) sangat boring, hari2 pakai baju yang sama, i mean kale yang sama..jenis baju lain2 ye.. =) kasut putih, jenama north star ok..konon perempuan ganas la kot, padahal kawan2 selalu kata saya baik =P time kasih kawan2..hihi..tak tau la kasut tu wujud lagi tak..huhu..beg jenama crazeecausa, sangat suka beg tu, sebab bawak banyak buku pun still nampak leper lagi..padahal aku macam nak tercabut bahu dah!haha..sekarang beg tu anak sedara yang pakai, dah koyak sikit, tapi dijahit sudah..cikgu2 ada yang ok ada yang ko..tak lupa yang merajuk terus keluar kelas tanpa sepatah kata dan tak mengajar kami hampir seminggu...ohh apekah??!!?dan terpaksa class monitor tulis surat mintak maaf bagi cikgu tu, baru ok..huhu kelako pulak..yup..kami sekelas sangat sangat sangat nakal masa tu..dah jadi macam adik beradik..bila guru kelas masuk, mesti kata macam ni, "i have a complain from your other teacher bla bla bla"..dan kami seperti dengar tak dengar aja..esok lusa buat lagi =D
tapi, terima kasih pada cikgu2..(eh hari guru dah lepas lah haha) and to all 5 rajin's , forever friends ok!!sangatsangat rindu masa sekolah T__T

5rajin kesayangan...!!carik la mana satu saya...kih kih kih..

tapi, masa sedang di alam itu, selalu sangat fikir untuk keluar dari sekolah dan bekerja..sebab masa tu saya fikir hidup bekerja adalah sangat best!dapat tempat duduk sendiri, pc sendiri, telefon sendiri, kerusi empuk besar boleh pusing2 sendiri, boleh pakai blazer hitam (masa tu sangat teruja tengok orang pakai blazer hitam pergi kerja hihi) dan ini semua adalah pengaruh tv..di ulangi..tv..tv jahat ok, cepat sangat nak bagi saya dewasa..huhu..

but after schooling, i was in a campus life..again study..for 3 years..tapi, dah boleh pakai macam2 baju. bukan putih biru lagi..haha..hmm still facing the teachers aka lecturers, with the tons of books papers calculator pens pencil notebook (compulsary must have!) file with full of papers+notes bla bla bla....lagi banyak dari masa sekolah dulu, sebab nota kena carik sendiri, so buku nota tu kena berjenis2..tapi saya compile satu buku, sumbat je semua subjek dalam tuh..jimat..buku nota mahal tau..haha..then, prepare for quizess, tests, exams..paling best masa kuiz, konon2 study bukak buku sebelum kuiz, masuk kelas, carik tempat tengah n tepi dinding, tengok line lecture tak masuk lagi, ok bukak buku....tulis nota atas meja...hahahaha!!masa jawab kuiz, tunduk kepala, cover konon dalam proses mengingat =D padahal tengok nota atas meja..hihi..sangat nakal..bukan saya sorang je ok...my other friends also..kami panggil itu sebagai, bawak toyol masa test..haha..tapi masa exam, no toyol are allowed!kalau kau nak repeat balik paper tu di alu2kan bawak..so harus struggle ingat nota apa2 yang patut..dan alhamdullilah saya grad on time even ada beberapa kawan yang sangkut terpaksa extend lagi 1,2 sem..but at least diorang still grad..sangat bangga dapat pakai jubah n topi alamak apa ntah nama topi tu..ok lupakan..naik pentas, take the scroll, keluar, terus cium tangan mak ayah..oh so touching!!dan terus ber camwhore di tengah panas..haha..pengalaman ok..


then, here it comes the working life...ok, tiba2 tak ada mood nak cerita pasal hidup bekerja ni...=( tak pe lah, sikit aja ye..mula2 bekerja, a bit excited..sebab angan2 masa sekolah dulu jadi betul..haha..first job ever, macam2 kena belajar, buat itu ini..kadang2 tak terkejar nak siapkan itu, kena siapkan yang ini dulu..hish benci betul keadaan itu..after a year, the boring comes..makin hari makin rasa nak pergi dari situ...mana pegi angan2 nak pc sendiri, telefon kerusi meja sendiri..vanish!! dah tak pikir dah tu semua...selalu pikir nak sekolah semula..nak bernakal2 dengan kawan2..kalau boleh di balikkan semula masa tu, saya akan belajar sungguh2 di samping nakal2 jugak..seronok kalau still belajar, tapi tak nak homework boleh?haha..tak nak buku nota yang berlambak..tak nak kuiz, test, exam..tak nak baju seragam..ok kau membebel lagi..cukup situ..sekarang rasa sangat nak resign dari tempat tu...better saya tanam anggur lagi tenang...dari dengar ngomelan staff2..oii korang tak reti bersyukur ke ape??!!??hush geram!yup last decision, nak resign dalam masa terdekat ni..mungkin lepas raya...mungkin....hmmmm.....
tak ada gambar, saya menyampah...=(

ok dah cukup membebel...

notasajatambah: esok pegi ayer itam lagi...lagi....oh lupa....Selamat Hari Merdeka...tapi kita dah betul2 merdeka keee???

Sunday, August 22, 2010

Di Sebalik Tabir

Curhat by I E Z S M Y at 8/22/2010 12:31:00 PM 0 curhat Links to this post
saya tak tau nak opening macamana...ahh belasah je lah...kalau anda tengok facebook saya atau belog ini atau facebook ini, pasti berlambak sangat gambar wedding ini...betul tak??kalau tak betul buat2 betul =D ini bukan wedding saya ok..walaupun saya kadang2 bayangkan mahu seperti ini, tengok orang pasang pelamin, tolong deco2 apa yang patut, ke hulur ke hilir kelam kabut macam orang hilang laki, marah2 wedd planner sebab salah bawak kerusi tak cukup kain salah bawak bunga, tiba2 ada sedara mara yang nak ubah apa yang kita dah plan bla bla bla..ok cukup!!membebel pulak minah ni..tapi suatu hari akan saya alami jugak benda di atas tu..insyaallah...uuuu...=)

so, this is serba sedikit gambar yang belum di publish di mana2 lagi..di ambil dari kamera rahsia saya..haha...puan huda, awak tak tengok lagi pic ini...hahahhaha..(gelak jahat)


tengok, kerusi mawi yang besar gabak tu..5 orang duduk pun stabil lagi..yang bersaiz saya ok!=D

meja makan: sebelum

meja makan: selepas - putih bersih suci murni gitu

ok seterusnya....gambar ini tak ada kena mengena dengan persiapan ya...sekadar suka2 gedik mengada2 ambik kesempatan di sebalik kesibukan orang siapkan dewan tu..ihik ihik....

SAYA DENGAN INI....aaa...cop2 tergelak nampak gigi lah...
ok semula...

SAYA BANTAH PERKAHWINAN INI..!!!!
ciss muka nak tahan gelak je tengok...apa la budak nih....=/

NEXT!!!!!!

cepat tunjuk gigi!!orang nak amik gambo ni....
maka....
terjadilah ini....

bluuuuweeeeekkkkk!!!!!hah hah hah!!

sekian, terima kasih......(^_^)


notasajatambah: bila saya nak hadapi kejadian seperti di atas...hmmmm.....




Saturday, August 21, 2010

Compilation

Curhat by I E Z S M Y at 8/21/2010 08:14:00 PM 0 curhat Links to this post
Feedback on my new hair

after 2 days mc, im back to my office with a new look..and, semua tergezut..hahaha..yelah, selama ni tengok rambut panjang aje..skarang tiba2 pendek..seharian jugak saya terima kata2 ni>lawanya, comelnya, nampak macam budak sekolah la, kenapa kerat rambut, eh dah kerat rambut..ha tu aje yang ingat..bukan nak perasan angkat bakul sendiri ok, tapi saya just copy paste apa yang mereka semua cakap...at least, with their feedback yang kadang2 buat saya kembang hidung, =8) saya tak salah potong rambut..haha. u know, with my face yang sangat lebar n tembam ni, i cannot run than just layer layer layer..dah boring jugak..so i decided tu cut pendek terus. ambik kau!=D mula2 macam tak yakin it suits with my face or not, but now i yakin..sangat suka..thanx zack! lagi 2 bulan i datang jumpa u ok! ^_^

Pendrive baru

yup saya dapat pendrive baru yang tiba2..haha..kisahnya, ok saya kan kerja kat hospital, setiap nurse incharge at ward, kami panggil dia sister..so, sister ni pinjam pendrive saya nak buat keje dia..aphal pulak dia nak pinjam?!?sebab pendrive ni dah terkongsi dengan si dia. si dia tu ada masalah pelupa, dan jarang bawak pendrive, hanya saya je yang selalu bawak pendrive ke mana2..gi bandar pun bawak..haha..sengal..so, si dia pakai la pendrive saya nak simpan kerja si sister ni..sebab tu sister ni pinjam pendrive saya konon nak betulkan balik kerja tu...fuhhhh explaination panjang gile!buat2 paham kalau tak paham ok. haha..then after several days, i keep on asking this sister, where's my pendrive..ha ada la alasan dia, ada kat orang ni la, orang tu lah..then one day, she called me at the office..pendrive awk hilang lah..tak tau kat mana, dah puas dah sister cari tak jumpa bla bla bla..dan saya at the same time menjerit jugak la..nasib baik dalam tu tak de gambar penting ke document penting ke apa ke..tak terasa sangat la..fuhhh kalau tak seminggu aku termenung kot..haha..then sister tu janji akan ganti balik...tadaaaa

yang hilang tu 2gb..tapi dapat ganti 4gb..hahaha gelak besar..lepas ni sister buat hilang lagi la boleh dapat 8gb plk...=D =D nasib baik biru ye..bagus2!
Lampu DIY

hari tu, hari dah tak ingat ye hehe..saya pergi giant, tempat saya beli barang dapur setiap bulan =) dan tiba2 si dia terjumpa lampu diy ni..cantik sangat sangat sangat!!tapi its diy kan..kena buat sendiri..mereka just jual bahan mentah aja, beli dan balik rumah buat sendiri..hmmm macam a bit difficult pulak bila tengok yang belum di bentuk, dan yang dah di bentuk jadi macam2 rupa..actually ada banyak saiz, kecik besar sedang, tapi yang sempat saya snap, yang saiz kecik..harganya, dalam myr40++ belum di bentuk and myr60++ kalau mintak orang tu tolong buatkan..hmmm sanggup hulur duit tak? =/


bahan mentah nya
harganya (saiz kecik)
kesukaan saya!!bluewhite.. (^_^)

ada satu stand lamp yang letak atas lantai, warna putih..sangat nice..kalau letak kat sudut2 bilik or ruang tamu or sebelah tv, tutup main lamp, on lampu diy ni, wahhh sangat romantik.hihi ^_^
sorry, tak dapat snap banyak gambar, takut tiba2 eyy you amik gambar ni beli lah!!ohhh suffferrr...saya tak ada duit masa tu... = o

at Kemaman Kopitiam

kualiti gambar kureng sikit ye..pakai kamera hp and no flash..masa ni baru balik dari majlis buka puasa at ofis, terus ke sini tolong si dia siapkan kerja..tengok ada 2 laptop lagi..=D pukul 12 baru balik..-_-

Eyeshadow

saya tak tau status eyeshadow ni macamana..kawan2 ofis kata, original but reject dari kilang..hmm entah..tapi status ia pada saya adalah terbeli ok...TERBELI..huh..sabar je lah..kisahnya, pukul 2pm saya turun ke lobi sebab nak guna wifi masuk facebook, and sorang kawan, i call her madam lee tengah syok tengok mekap..ok..saya pun join jugak lah..tengok punya tengok, konon kebal tak nak beli..lantak la cantik ke tak ke, tak nak beli..tapiii....dush dush!!macamana saya boleh terbeli yang ini...>( marah diri sendiri..tak pasal2 dah kredit myr50 pulak dapat gaji kena bayar..eeee!!

calvin klein or cap kambing?no explanation on the box..tapi ck ada mekap ke?hmmm nak tanya encik google lah..

24 colors..semua middle tone..tak terang tak gelap..

end of compilation...cukup bebelan saya dalam entry ni..dah penat menaip.. -_-


notasajatambah: pemberitahuan, sesiapa yang nak komen please klik pada date&time kat bawah setiap entry dan klik post a comment..maaf pada kesusahan ini, tapi saya tak boleh nak enable comment...huhu.. ='(



Monday, August 16, 2010

15082010>A journey to the South 1

Curhat by I E Z S M Y at 8/16/2010 08:16:00 PM 0 curhat Links to this post
a journey with him..hehe...purpose is on business matter...nak dekat2 raya ni kan, harus cari duit raya sendiri..sebab dah expired dah orang nak bagi duit raya T__T kalau dulu masa kecik2, tunggu je abang akak sedara mara bagi duit raya, 3 angka la jugak dapat..tapi sekarang, nak dapat 1 angka pun huh tak de maknanya..!!sob sob T__T but a journey in the fasting month is sooo dugaaannn!!!saya tak boleh ngup ngap ngup ngap dalam kereta..bila jalan jauh saya cepat lapar dan perlukan bekalan makanan yang banyak, tapi..ohhh soo cannottt T__T sob sob...just telan air liur and makan air cond aja lah... :'(

so pagi2 lagi dah bersiap..lepas sahur jam 5 tu, terus mandi, bersiap..sebab si dia mahu ambik saya jam 630..ok, pelan2 siap..tak payah heavy2, bukan kau nak pegi melancong pun..! =D tapi..645 si dia ambik saya di rumah..ehem biasa lah janji melayu kan..haha..tak apa..first time in this year saya keluar pagi2 yang masih gelap macam ni...= o


tapi terpaksa pit stop kat gambang dulu sebab mahu tunggu satu lagi kereta..actually, kami bergerak dengan 2 kereta, satu lagi tu adalah yang kenal dengan pembekal untuk bisnes ni lah..saya panggil dia kak mun, satu ofis jugak..with her husband and sorang lagi 'abang' pada si dia..kami ni kira dah link untuk buat bisnes sama2..=)

dan kami berdua tunggu sampai dah cerah..-_- kat stesen minyak Esso =_=


3, 4 kali telefon tanya kat mana..jawapan nak sedap kan ati adalah on the way...ye lah...sampai nak cerah tak sampai2 lagi..sabo je lah..dan saya pun sempat ber-camwhore sambil tunggu diorang sampai...lalalalala...

please ignore the darkness and blurness of this pics..saya malas nak edit ok...n one more, my new hair..see see???kalau tak nampak buat2 nampak aje...=D

akhirnya 7lebih sampai..huh..kalau gerak pukul 7 tadi pun tak apa kot..boleh tidur lama sikit..dush dush! terus bergerak ke tempat yang di tuju..kami ikut jalan kuantan-segamat..hati2, jalan yang berpuaka tu..haha..jalan banyak accident..ok2 mulut jangan masin sangat yeh..=D

dah sampai Bandar Segamat..please ignore gambar makcik kat tengah tu..konon nak tunjuk dia pakai safety belt la tu..haha ^_^

feel like missing this town..dulu selalu balik kampung kat muar dan mesti ikut jalan ni..dah lain sikit tengok...=)

dah sampai kat rumah sedara kak mun tu...

nama kampung tu, aaaa ntah..tapi yang saya perasan setiap lorong or jalan mesti ada parit diikuti nama orang..contoh parit raja, parit dato' mahmud bla bla..kampung ni dalam ladang kelapa sawit..so rumah diorang ni macam agak tersorok..sebijik sebijik..tapi certain2 rumah dah jadi banglo..siap letak signboard villa si polan lagi depan rumah..ok kaya rupanya peneroka2 kelapa sawit ni eh..hehe...tengok gambar ada kucing kan?dalam rumah orang tu ada kucing..saya ni memang sangat sangat sangat suka kucing..apa lagi, terus panggil..oh comelnye..ekor kembang setaman.. =D dia pun macam dahaga belaian la pulak..terus baring atas kaki..ish manjanya..tapi jantan..ok paham..haha..tapi tak lama tu, jadi gedik pulak..gigit2 lompat2..nak amik perhatian orang la tu..but i like it..hihi..hmm tak lama dapat main dengan dia..kena bergerak ke tempat lain pulak..huhu..babai cat..missing u..huh ye ye je nak rindu konon =p

next station..gudang kerepek..kat luar gudang tu dia eja kerepik's..haha..memang saja or salah eja tu tak tau...hahahaha

sangat besar n macam2 ada..macam2 jenisan kerepek jeli kuih raya coklat hmm lagi2..ok dah lupa..tapi sangat variety..after buying kerepek, we heading to Ayer Itam..dari dalam kereta asyik tersasul sebut Air Keroh..makcik air keroh kat melaka ok...dush dush!!sorry no pic..keadaan sangat panas, orang ramai..and u know..orang ramai+panas+puasa+orang bukan islam minum air yang ohhh dugaannnn.....T__T

tak lama di situ, sebab nothing to buy..tapi keadaan sebenar is no money..waaaaa!! :'( terus gerak balik..ohhh ngantuknya...konon kebal tak nak tidur sebab kesian si dia drive sorang2 and nak teman tengok jalan jugak, last2 saya tertidur atas bahu si dia...ok malu..^,^ tapi 10 minit aja..masa tu dah masuk jalan segamat-kuantan..u know that way...kawasan kemalangan+hujan lebat pulak, saya bangun n teman tengok jalan...=D

we arrived at kuantan lebih kurang jam 6..lama jugak on the way..sebab si dia bawak relaks..80-100..time potong kenderaan je yang laju sikit...terus ke rumah kak mun, hantar kerepek dan kami terus ke Aliff Curry House untuk buka puasa...si dia tiba2 nak makan nasik daun pisang...hmmm baik lah...


ohh...tersnap sekali dengan akak baju merah rambut sanggul tu..nasib tak nampak muka..=)

si dia tengah godam hp saya...aip aip bak balik!!

atas: nasi goreng pisang..saya tersasul dalam kereta..=D its nasi daun pisang..si dia punya..
bawah: nasi beriani..saya punya..

berbuka terus makan berat..the result is kami seperti ular sawa kekenyangan...perut dah macam belon kalau cucuk jarum confirm pecah...si dia paling teruk sekali...hahahaha..=D
sampai rumah jam 8 lebih..terus mandi....dan....terus pengsan sampai pagi esok...zzzzzzz......

credit to Photoscape


notasajatambah: kepenatan sangat....... -_-



Tuesday, August 10, 2010

New hair cut + makanmakan + puasa

Curhat by I E Z S M Y at 8/10/2010 09:53:00 PM 0 curhat Links to this post


referring to the previous entry i want to cut my hair short right?but then i was like berbelah bagi nak atau tak...and tiba2 masa demam aritu, terus decide nak kerat rambut...sebab, rambut jadi tak bermaya, lembik, basah because berpeluh..u know kan demam, berpeluh right?

so on last saturday, petang..me and of course si dia =D keluar ke salon untuk kerat rambut...yey!!my dream hair will come true...smile lebar2!!=)


i went to this salon, Maroon which is the first time i step into..hmmm takut jugak..if the price sangat la mahal, nak bayar dengan apa?huhu...two choices..junior (student yang dah grad dari academy) the price agak murah or stylist (proffesional) the price agak mahal dari junior..i ask the person yang first entertain kami masa kami terpinga2 kat depan kedai mereka..which one is good junior or stylist?hmm logik tak soalan tu..hehe..of course la stylist kan..hikhik..sebab junior, masa cutting the clients hair, they will be guide by the stylist..iaitu, stylist akan duduk sebelah+tengok+monitor their work..hmm ok kot...tapi...i choose stylist...haha..tak mau la, takut tak jadi seperti yang dimaukan..=)

please ignore part yang salah eja tu...i do not know why......huhu

this is my stylist name....and..he's cute...ohhh so cute..macam one of the group korean yang tengah famous sekarang ni...and...he's sangaaattt baikkk...sharing tips how to manage hair..and we're talking..talking...tapi tak lah setiap masa ok...tiba2 tengah cakap salah gunting pulak...ohhhh suffeerrrr....!! 8-O tapiiii....mr zack..u gunting my hair a bit short dari gambar yang i tunjuk u tu lah...waaaa....hmmm tak apa lah..it will grow soon...akan panjang jugak nanti..sabaaarrr.....sob sob sob T__T

im the last person yang keluar dari saloon tu..haha..saya keluar, dan orang2 dalam kedai tu pun balik jugak..=D lamanya dia gunting..hihi...

the first person yang tengok my new hair is si dia..keluar dari kedai, dah tunggu.hihi..kesian dia..hmm dia ok..no annoying words dari mulut dia, maknanya ok..=) later..pegi makan...ok saya masa tu belum baik demam+batuk lagi..so selera makan belum betul2 stabil...haha..makan di fudcourt...order nasi goreng cina+milo o panas...si dia, nasi goreng usa+limau nipis ais...memang dah lapar...dapat nasi terus makan...2,3 suap dah batuk..tekak gatal..ohh i hate this situation..tengah makan lepas tu tekak ngada2 nak gatal..memang marah lah kan..>( dah berair mata batuk..tambah lagi nasi keras+garam tak larut dah serve kat customer...macamana la diorang ni masak..si dia pun dah marah2 suruh order bubur...ish!tapi bubur tak ada lah...huhu...so order char kuey tiow..lembut sikit...sampai aja di meja...ok...tauge dah bau dulu, tauge yang tak masak..bila rasa, huh itu bukan rasa char kuey tiow yang biasa saya makan..TAK.SEDAP.LANGSUNG!!kau ni reti masak ke tak..??hilang selera nak makan tau...for 1st time ever saya makan tak habis...biasanya, saya boleh habiskan makanan saya dengan jayanya plus makanan si dia sekali..vangga!!food loves me!!=D ok..sila banned masakan panas n char kuey tiow kat fudcourt itu selepas ni.... =(

selesai....balik rumah....basuh muka n kaki...makan ubat....tidur.....zzzzzzz......

this is for today..

stok berehat sebentar di ofis...esok kan dah puasa, so harus dibawak pulang sebab takut terbukak laci, terambik salah satu paket and mug sekali and sudu...pegi pantry, tuang air panas dan bancuh...balik meja semula...duduk...akhir sekali TERMINUM...member pun jerit..WOII PUASA!!! erkkk..???oo'ooo...kalau terminum tak batal kan???aahahahaha =D ayat wajib control malu di bulan puasa....

balik kerja, terus ke mcd teluk chempedak...saja nak makan gcb nih...hmm not bad lah...lembut aja yang lain...ni saya punya, si dia punya dia dah ngap separuh...gelojoh sungguh =D


SELAMAT BERSAHUR + BERPUASA + BERBUKA
30 HARI
LEPAS TU BOLEH RAYEEEE!!!!!!!!


notasajatambah: sayang tau kat makanan yang tak habis dan kena buang....T__T


Monday, August 9, 2010

Si budak demam

Curhat by I E Z S M Y at 8/09/2010 11:28:00 PM 0 curhat Links to this post
yup...sejurus balik dari KL, selepas bertungkus lumus mengerjakan the wedding, selepas tidur tak cukup, ke sana ke mari tanpa henti....


saya...


dengan rasminya.....



DEMAM, SELESEMA, BATUK



thank you for that complete package that i get.....ohhhh......suffeeerrrrrr.....

jumaat..

selasa, sepatutnya bekerja, tapi ada kursus kat luar pulak..tak masuk ofis..hari rabu baru masuk ofis..demam stat hari rabu...selasa tu just mukadimah aje...ngade2 bagi selesema sikit...cissss kek betul!!huhu

first 2 days, konon kebal lah, boleh buat kerja semua..even batuk dah macam tak cukup nafas...tapi malam badan memang panas..tak tau la, sekarang saya ni spesis demam malam kot...bertampal lah cool fever kat dahi...huh..same jugak..panas....lantak lah...bangun hari jumaat, ok..stat pening kepala macam apa entah...rasa nak pitam, pengsan...tapi sempat mandi pagi konon nak pegi kerja =D tapi bila hadap cermin dah nangis tak tahan T__T huk huk huk..terus saya telefon si dia, cakap tak larat nak kerja...dan si dia cakap, amik mc...ok...dalam pukul 9lebih, pegi klinik desa (government) ...satu hal lagi kene tunggu..mak aih..lamanya..aku ni kepala nak landing aja ni...sabau je lah...ish!bila dah turn masuk bilik, bukan doc ok...penolong pegawai perubatan...itu bukan doc...itu penolong doc aje...aik?gov clinic macam ni eh?hmmm wondering..lantak lah..aku dah tak larat dah cepat2 skit cek tu..dan memang cepat..tak de nak cek blood pressure apa semua..just cek suhu badan je...yang saya perasan dia tulis 37.5'..ok skit lah...compare to the first day is 38'..demam ye masa tu..hehe..then tanya sikit2..bagi mc..huh..tak friendly lah beliau ituh!!ok keluar...tunggu ubat..satu hal lagi, saya dah la first time pegi klinik tu..belek jugak ketas2 yang encik penolong doc tu bagi, mana nak tengok nombor giliran untuk ubat nih...tak ade pun..so saya pun tanya la orang kat kaunter pendaftaran..dia pun kata, ohh slip nama ubat ni letak kat kaunter ubat, then amik nombor kat situ...ohhhhhhhhhhh.....hmmmm....sengallll.....barulah tak lama tunggu....=D

dapat ubat, antibiotik, ubat selesama+demam & batuk...dan terus pulang rumah..sambung baring...ohhh kepala memang perlukan bantal ok....sangat2 sakit...

sabtu..

kepala still sakit...tak boleh pegi kerja lagi...saya terus telefon si dia..bagitahu, tak larat lagi nak kerja n kalau jumpa doc petang2 skit, then amik mc valid lagi ke?si dia kata, ok je...dan terus, booking si dia petang ni nak jumpa doc...terpaksa pergi hospital tempat saya bkerja..tak pe lah..free lagi pun..hehe..

dalam pukul 4, keluar...pakai jeans lusuh, tshirt+sweater n topi...ohh...sangat selenge penampilan saya...hihihi...met the doc, doc pun demam haritu, siap pakai mask lagi...saya yang konon kebal tak pakai mask..padahal dah batuk2 bersin sakan dah...yesss im spreading the virus to u all!!!=D and the doctor just bagi antibiotik...makan untuk 3hari sahaja...motif utama sebenarnya nak amik mc aje sebab tak kerja kan...haha..jahatnya..huh..antibiotik yang 6bijik tu pun dah myr44.80...mahal nyaaaa!!!nasib free...kalau tak baik beli kat farmasi aje..huhuuhu..later, teringin nak makan bubur ayam mcd..so terus pegi tc, drive thru, tiba2..
'maaf encik, bubur ayam kena tunggu lagi 30 minit...'whaaatttt???!!!????aku ni mengidam siott!!sabar je lah...dah la nak balik cepat..ish..so kami pun pegi ke megamall...terpaksa parking, menapak, lintas jalan, beratur untuk beli bubur ayam mcd sahaja...huh..dah la kepala sakit..nak makan pun selera dah kurang tau.. T__T

semalam...

kerat rambut..lagi..hihi...sempat lagi time demam2 pegi kerat rambut...=D
gambar...nanti yek..... =)

hari ini...

first day of work...kepala..still pening..so petang, ive decided to jumpa doc lagi...mintak ubat kurangkan pening....oh salah..bukan kurang, hilangkan terus pening nih!!saya tanya doc, kenapa pening yek?bukan sebab denggi kan?ohhh takut kalau tiba2 suspect denggi pulak..huhu...the doc said, pening mungkin sebab tak cukup rehat, tak cukup tidur..kalau denggi, kat tangan dah naik rashes2 merah dah...ohhh nasib baik.....yup..i tak cukup rehat....baca ni...TAK CUKUP REHAT+TIDUR...ayat caps lock tu ditujukan pada pemilik blog ini... =D



notasajatambah:pemilik blog itu....relaks ye...jangan marah..muah muah...xoxo



Tuesday, August 3, 2010

*blank

Curhat by I E Z S M Y at 8/03/2010 10:43:00 PM 0 curhat Links to this post
currently listen to this song.....

Train - Hey, Soul Sister


i like it sooooo muchos!!!!!


notasajasajatambah: first demam for year 2010.... T__T
 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting