Monday, August 30, 2010

Student Life vs Working Life

Curhat by I E Z S M Y at 8/30/2010 11:58:00 PM
have you ever feeling like this..1. when you are still schooling, you always think about so good if im already working, get own money, can buy anything that i want, can do this, can do that... 2. when you already working, so good if im a student, no need to think about clients, deadline, staff's complain this and that (so suckkss) no need to face the boss which is so bossy, fussy, pussy, sissy, basi whatever! >(

i already experience this two situations....ok mari berbahasa sekarang...hihi...masa sekolah dulu,hari2 kena pakai seragam putih biru (sekarang jadi favorite color saya haha) sangat boring, hari2 pakai baju yang sama, i mean kale yang sama..jenis baju lain2 ye.. =) kasut putih, jenama north star ok..konon perempuan ganas la kot, padahal kawan2 selalu kata saya baik =P time kasih kawan2..hihi..tak tau la kasut tu wujud lagi tak..huhu..beg jenama crazeecausa, sangat suka beg tu, sebab bawak banyak buku pun still nampak leper lagi..padahal aku macam nak tercabut bahu dah!haha..sekarang beg tu anak sedara yang pakai, dah koyak sikit, tapi dijahit sudah..cikgu2 ada yang ok ada yang ko..tak lupa yang merajuk terus keluar kelas tanpa sepatah kata dan tak mengajar kami hampir seminggu...ohh apekah??!!?dan terpaksa class monitor tulis surat mintak maaf bagi cikgu tu, baru ok..huhu kelako pulak..yup..kami sekelas sangat sangat sangat nakal masa tu..dah jadi macam adik beradik..bila guru kelas masuk, mesti kata macam ni, "i have a complain from your other teacher bla bla bla"..dan kami seperti dengar tak dengar aja..esok lusa buat lagi =D
tapi, terima kasih pada cikgu2..(eh hari guru dah lepas lah haha) and to all 5 rajin's , forever friends ok!!sangatsangat rindu masa sekolah T__T

5rajin kesayangan...!!carik la mana satu saya...kih kih kih..

tapi, masa sedang di alam itu, selalu sangat fikir untuk keluar dari sekolah dan bekerja..sebab masa tu saya fikir hidup bekerja adalah sangat best!dapat tempat duduk sendiri, pc sendiri, telefon sendiri, kerusi empuk besar boleh pusing2 sendiri, boleh pakai blazer hitam (masa tu sangat teruja tengok orang pakai blazer hitam pergi kerja hihi) dan ini semua adalah pengaruh tv..di ulangi..tv..tv jahat ok, cepat sangat nak bagi saya dewasa..huhu..

but after schooling, i was in a campus life..again study..for 3 years..tapi, dah boleh pakai macam2 baju. bukan putih biru lagi..haha..hmm still facing the teachers aka lecturers, with the tons of books papers calculator pens pencil notebook (compulsary must have!) file with full of papers+notes bla bla bla....lagi banyak dari masa sekolah dulu, sebab nota kena carik sendiri, so buku nota tu kena berjenis2..tapi saya compile satu buku, sumbat je semua subjek dalam tuh..jimat..buku nota mahal tau..haha..then, prepare for quizess, tests, exams..paling best masa kuiz, konon2 study bukak buku sebelum kuiz, masuk kelas, carik tempat tengah n tepi dinding, tengok line lecture tak masuk lagi, ok bukak buku....tulis nota atas meja...hahahaha!!masa jawab kuiz, tunduk kepala, cover konon dalam proses mengingat =D padahal tengok nota atas meja..hihi..sangat nakal..bukan saya sorang je ok...my other friends also..kami panggil itu sebagai, bawak toyol masa test..haha..tapi masa exam, no toyol are allowed!kalau kau nak repeat balik paper tu di alu2kan bawak..so harus struggle ingat nota apa2 yang patut..dan alhamdullilah saya grad on time even ada beberapa kawan yang sangkut terpaksa extend lagi 1,2 sem..but at least diorang still grad..sangat bangga dapat pakai jubah n topi alamak apa ntah nama topi tu..ok lupakan..naik pentas, take the scroll, keluar, terus cium tangan mak ayah..oh so touching!!dan terus ber camwhore di tengah panas..haha..pengalaman ok..


then, here it comes the working life...ok, tiba2 tak ada mood nak cerita pasal hidup bekerja ni...=( tak pe lah, sikit aja ye..mula2 bekerja, a bit excited..sebab angan2 masa sekolah dulu jadi betul..haha..first job ever, macam2 kena belajar, buat itu ini..kadang2 tak terkejar nak siapkan itu, kena siapkan yang ini dulu..hish benci betul keadaan itu..after a year, the boring comes..makin hari makin rasa nak pergi dari situ...mana pegi angan2 nak pc sendiri, telefon kerusi meja sendiri..vanish!! dah tak pikir dah tu semua...selalu pikir nak sekolah semula..nak bernakal2 dengan kawan2..kalau boleh di balikkan semula masa tu, saya akan belajar sungguh2 di samping nakal2 jugak..seronok kalau still belajar, tapi tak nak homework boleh?haha..tak nak buku nota yang berlambak..tak nak kuiz, test, exam..tak nak baju seragam..ok kau membebel lagi..cukup situ..sekarang rasa sangat nak resign dari tempat tu...better saya tanam anggur lagi tenang...dari dengar ngomelan staff2..oii korang tak reti bersyukur ke ape??!!??hush geram!yup last decision, nak resign dalam masa terdekat ni..mungkin lepas raya...mungkin....hmmmm.....
tak ada gambar, saya menyampah...=(

ok dah cukup membebel...

notasajatambah: esok pegi ayer itam lagi...lagi....oh lupa....Selamat Hari Merdeka...tapi kita dah betul2 merdeka keee???

0 curhat:

 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting