Tuesday, August 10, 2010

New hair cut + makanmakan + puasa

Curhat by I E Z S M Y at 8/10/2010 09:53:00 PM


referring to the previous entry i want to cut my hair short right?but then i was like berbelah bagi nak atau tak...and tiba2 masa demam aritu, terus decide nak kerat rambut...sebab, rambut jadi tak bermaya, lembik, basah because berpeluh..u know kan demam, berpeluh right?

so on last saturday, petang..me and of course si dia =D keluar ke salon untuk kerat rambut...yey!!my dream hair will come true...smile lebar2!!=)


i went to this salon, Maroon which is the first time i step into..hmmm takut jugak..if the price sangat la mahal, nak bayar dengan apa?huhu...two choices..junior (student yang dah grad dari academy) the price agak murah or stylist (proffesional) the price agak mahal dari junior..i ask the person yang first entertain kami masa kami terpinga2 kat depan kedai mereka..which one is good junior or stylist?hmm logik tak soalan tu..hehe..of course la stylist kan..hikhik..sebab junior, masa cutting the clients hair, they will be guide by the stylist..iaitu, stylist akan duduk sebelah+tengok+monitor their work..hmm ok kot...tapi...i choose stylist...haha..tak mau la, takut tak jadi seperti yang dimaukan..=)

please ignore part yang salah eja tu...i do not know why......huhu

this is my stylist name....and..he's cute...ohhh so cute..macam one of the group korean yang tengah famous sekarang ni...and...he's sangaaattt baikkk...sharing tips how to manage hair..and we're talking..talking...tapi tak lah setiap masa ok...tiba2 tengah cakap salah gunting pulak...ohhhh suffeerrrr....!! 8-O tapiiii....mr zack..u gunting my hair a bit short dari gambar yang i tunjuk u tu lah...waaaa....hmmm tak apa lah..it will grow soon...akan panjang jugak nanti..sabaaarrr.....sob sob sob T__T

im the last person yang keluar dari saloon tu..haha..saya keluar, dan orang2 dalam kedai tu pun balik jugak..=D lamanya dia gunting..hihi...

the first person yang tengok my new hair is si dia..keluar dari kedai, dah tunggu.hihi..kesian dia..hmm dia ok..no annoying words dari mulut dia, maknanya ok..=) later..pegi makan...ok saya masa tu belum baik demam+batuk lagi..so selera makan belum betul2 stabil...haha..makan di fudcourt...order nasi goreng cina+milo o panas...si dia, nasi goreng usa+limau nipis ais...memang dah lapar...dapat nasi terus makan...2,3 suap dah batuk..tekak gatal..ohh i hate this situation..tengah makan lepas tu tekak ngada2 nak gatal..memang marah lah kan..>( dah berair mata batuk..tambah lagi nasi keras+garam tak larut dah serve kat customer...macamana la diorang ni masak..si dia pun dah marah2 suruh order bubur...ish!tapi bubur tak ada lah...huhu...so order char kuey tiow..lembut sikit...sampai aja di meja...ok...tauge dah bau dulu, tauge yang tak masak..bila rasa, huh itu bukan rasa char kuey tiow yang biasa saya makan..TAK.SEDAP.LANGSUNG!!kau ni reti masak ke tak..??hilang selera nak makan tau...for 1st time ever saya makan tak habis...biasanya, saya boleh habiskan makanan saya dengan jayanya plus makanan si dia sekali..vangga!!food loves me!!=D ok..sila banned masakan panas n char kuey tiow kat fudcourt itu selepas ni.... =(

selesai....balik rumah....basuh muka n kaki...makan ubat....tidur.....zzzzzzz......

this is for today..

stok berehat sebentar di ofis...esok kan dah puasa, so harus dibawak pulang sebab takut terbukak laci, terambik salah satu paket and mug sekali and sudu...pegi pantry, tuang air panas dan bancuh...balik meja semula...duduk...akhir sekali TERMINUM...member pun jerit..WOII PUASA!!! erkkk..???oo'ooo...kalau terminum tak batal kan???aahahahaha =D ayat wajib control malu di bulan puasa....

balik kerja, terus ke mcd teluk chempedak...saja nak makan gcb nih...hmm not bad lah...lembut aja yang lain...ni saya punya, si dia punya dia dah ngap separuh...gelojoh sungguh =D


SELAMAT BERSAHUR + BERPUASA + BERBUKA
30 HARI
LEPAS TU BOLEH RAYEEEE!!!!!!!!


notasajatambah: sayang tau kat makanan yang tak habis dan kena buang....T__T


0 curhat:

 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting