Thursday, January 21, 2010

*Isteri Perentas Masa

Curhat by I E Z S M Y at 1/21/2010 10:43:00 PM 0 curhat Links to this post
A Chicago librarian suffers from a rare genetic disorder that sends him hurtling through time whenever he is under extreme duress; despite the fact that he vanishes at inordinately frequent and lengthy intervals, he attempts to build a stable future with the beautiful young heiress he loves. Eric Bana and Rachel McAdams star in this dramatic fantasy, which is directed by Robert Schwentke and based on the best-selling book by author Audrey Niffenegger.
ALTERNATE: Clare has been in love with Henry her entire life. She believes they are destined to be together, even though she never knows when they will be separated: Henry is a time traveler--cursed with a rare genetic anomaly that causes him to live his life on a shifting timeline, skipping back and forth through his lifespan with no control. Despite the fact that Henry's travels force them apart with no warning, Clare desperately tries to build a life with her one true love.

Just watch this movie..Time Traveler's Wife (dvd je ok..huhu) and it was soo soo so so sad...in between of that, is curious..still curious..until now..curious...!i dont know how to explain it, but how where he travel to anywhere without warning, just disappear like that...oh my...dah macam doktor kerja on call 24 hour..but if a doctor, they still go with a warning like "sayang, abg kena pergi kerja, ada emergency.." and bla..bla..ok enough..jangan samakan si perentas masa dgn doktor..mereka dari berlainan bidang..hehe..

the sad part is the ending..he's been shot..and die..oh my..masa tu terbayang si dia..i cannot think if si dia dah tak ada..oh please dont think about it...i dont want to lose him...never ever... :'(

I still want to understand this movie..in that case i must watch it again..or maybe i must read the novel..."cousin huddy please lend me the novel"..hihi..

*The novel cover..

Overall I love this movie..sgt sesuai dgn saya yg berjiwa lembut dan romantik..chewahh.. (^_^)



notakaki:sabtu saya bercuti..yey!!!!





Friday, January 15, 2010

*The Interview...........

Curhat by I E Z S M Y at 1/15/2010 11:49:00 PM 0 curhat Links to this post
Saya menjadi seorang penemuduga lagi hari ini..sepatutnya my HR Exec yang masuk, tapi dia outstation, so im the one who must replace her..ish..so annoying..hate..!huhu..

For the first time ever, i interviewing a Doctor..!For the first time ever, i sit among the Doctors and General Manager..(feel so inferior on that time..huhu)and for the first time ever, i sit beside the Medical Director which is a Dato' Dr....ok..terasa sangat sangat kecik masa tu..please if im not the HR person who must replace my HR exec anytime that have an interview, i will not sitting in there ok...

Dan seperti biasa, saya hanya masuk untuk wakil aja...selagi encik yg ditemuduga tak tanya pasal gaji, dan saya senyap sepanjang interview..hihi...tapi, jika anda yang pernah di temuduga(mesti pernah kan..kalau tak macamana boleh kerja pulak..ish..ish..)betapa kami si penemuduga ni sangat boring nak tunggu giliran untuk menemuduga encik/cik yg ditemuduga..(aihh...banyak nye temuduga words kat situ..ish..)dan memang betul kalau tak menyerlah kan personaliti yang bagus masa temuduga memang tak akan dapat kerja tu..kira education first, then comes the personality, then attitude, then lain2..(hmm betul ke..ikut dalam kepala je nih..huhu)because it based on my experience interviewing a lot of macam2 orang selama bekerja di HR..dari lepasan sekolah, yang tak habis belajar sampai la ke doktor macam hari ni..it is a new experience actually..tapi dah lama2 jadi boring pulak..huhu..=/

p/s:bila saya nak di temuduga kat jabatan kerajaan..?haihhh...=/

Monday, January 11, 2010

*Pengembaraan bermula......

Curhat by I E Z S M Y at 1/11/2010 12:10:00 AM 0 curhat Links to this post
">Hmm..kenapa lah susah sangat nak mulakan ayat ni…huhu…ok lah…terus aje..

Dari awal lagi saya rasa yang kereta si dia tak akan siap cat pagi ini..dan ia betul..sebab masa si dia pegi tengok keadaan kereta di bengkel, org tu kata petang nanti baru siap…haisshhh…memang dah agak dah pun..so hari ni keluar dengan kereta Pahang……
*lihat...dalam kereta pun ada Pahang...sgt patriotikkk...hihi...

Destinasi pertama adalah Kuantan Parade(KP)..sesungguhnya saya sgt tak suka pegi ke sini hari ahad sebab org2 nya sgt lah pelik..especially budak2 sekolah-hingusan-lepasan sekolah-felda yang macam….ohh..saya tak boleh sebut perkataan itu..huhu..mungkin itu style mereka yg sendiri, tp tolonglah tak boleh diterimaaaa!!!yg lelaki dgn seluar bwh kecik-hitam-rambut pacak konon2 punk-muka mcm pecah rumah..ish..tak boleh bygkan..dan perempuan dgn seluar leggings-baju agak ketat..tp anda itu berbadan agak besarlah..sgt tak sesuai pakai mcmtu..mungkin nak up to date, tapi..ish..tak boleh kutuk lebih2 ye..sudah2..cukup..pegi bayar bil celcom broadband dulu…

*Model sdg mengeluarkan duit utk bayar bil celcom....=)

Berbalik kpd tujuan saya pergi ke KP..nak beli skinny jeans..ok ia seluar bwh kecik..excuse me..i sesuai memakai seluar mcm ini ye..=p…hanya di sini je lah yang ada banyak variasi...

4 helai seluar masuk fitting rum…lastly..saya beli yang ini…

*the Voir Jeans...saya sgt selesa memakai brand ni...(background oleh comforter peribadi..)

Jeans dah dapat…seterusnya..kardigan jenis panjang tutup punggung..aiihh..susahnya nak dapat baju ni..ke musim nye dah habis..frust…masa tak ada duit mcm bsepah2-kat mana2 je ada..bila dah ada duit, terus tak ada…uuhuhu..lastly..malas nak carik dah…=(

Destinasi ke2..Berjaya Megamall…I like this place more than KP tadi…tp kat sini pun kdg2 ada je jenisan budak2 mcm kat atas tu td..tapi tak sebanyak KP…boleh tahan lg lah…sampai and terus makan kat DELIFRANCE BISTRO…

*Intro dari tuan punya makanan...=)

Di ikuti makanan2 tuan punya makanan...

*si dia>>>salmon..aa…saya just ingat salmon kat menu nya..=D

*saya>>>chicken lasagna with cheese..(the garfield’s fav food)..yummy!

*my hot chocolate…sedap…air si dia, apple juice>>lupa nak ambil pic..hihi

*the dessert>>>banana split…(si dia kata gune ais krim murah je…=/ )

Dah kenyang…dan bayar..dah pergi…terima kasih delifrance bistro…hihi..jalan2 dan mata saya ternampak satu cheongsam warna biru paras lutut….oh my..saya sgt teringin nak pkai cheongsam..(maaf..saya tak ambil pic, takut aunty tu jerit..Oii u buat apa tuu??!!)bukan sbb sempena CNY nnt..tapi teringin sgt2!!tlglah belikan saya satu sekarang..!huhu…tapi…mungkin saya akan beli tp bukan betul2 cheongsam, mgkin seakan2nya supaya saya boleh pakai byk kali..kerana jika saya beli yg betul2 cheongsam, bila pakai di waktu2 lain mungkin org akan pandang pelik sambil bkata..’apsal budak ni pkai cheongsam..?buang tebiat ke..?’dalam hati…dan saya dalam hati jg akan berkata..’oii suka hati lah..pakai bj jgk..kalau pkai bikini nak pandang mcmana pulak..?’sambil merenung mereka tajam…=D..ok sudahh!!banyak membebel la budak nih..ish…

'Abang, pegi la order pizza, saya nak tgk baju kat FOS yeh…’(pizza tu untuk family si dia..bkn utk kami lagi..huhu)si dia terus pegi tanpa ckp ape2..cehhh…atleast cakap la ok ke ape ke kan…

Sangat rindu pd FOS..(dah lama tak masuk sebenarnya..hehe)bahagian paling saya suka adalah baju longgok2 murah tu…kalau ada masa yang lama nak korek semua baju2 tu, kita akan jumpa baju yg cantik n simple n murah…dan anda mestilah yang pandai mengorek..haha…disebabkan saya pndai mengorek inilah hasilnya……


*Yang hijau itu hasil korekan..lagi dua dari lipatan n gantungan...=)

Tak byk masa nak pilih2 baju sbb si dia dah msj ‘lamanya..’ ok fine..nak pegi bayar lah nih..ish..kacau…dah bayar..dan keluar dgn muka tsengeh sampai telinga konon2 mintak simpati sbb lambat…hihi..

Terus keluar dari megamall..untuk pulang..eh bukan…kena pegi ambil kereta si dia dulu kat bengkel…heh..tak sabar2…


Dan kami pun pulang dgn Cicak yang baru…bersinar2 dia…si tuan punya pun excited aje…huhu…

Saturday, January 9, 2010

*No title....(^_' )......

Curhat by I E Z S M Y at 1/09/2010 08:18:00 PM 0 curhat Links to this post
Di pagi yg hening..cehh..mcm novel formal plk dh..ngade betul..straight to the point je lah...
Pagi tadi, sedang saya tgh bsiap2 utk kerja, si dia telefon..dan terjadi lah dialog serba sedikit ini..ehem2...

si dia: dh siap dh?
saya: siap?baru pkul brapa ni...(ms ni jam pkul 745, biase saya kluar rumah pukul 755)
si dia: tak delah, sbb nak hantar ayah kat terminal...
saya: laa..apsal smlm tak bgtau..(hampir bgaduh di situ..)
si dia: dh abg pon baru tau td..nk buat mcmane..
saya: ha..yelah..jap..skit lg..(dh cool down)
si dia: dh siap msj..
saya: ok

dan..telefon di letak..dan saya terus mengkelam kabutkan diri utk bsiap2..ish die nih...nasib baik tggal nak pkai gincu aje..ok..trus msj die dh siap, dan trus tggu si dia di dpn utk di pick up..hehe
dan pagi2 lagi dh jumpe future in law saya..tak pe lah..nnt hari2 bjumpe..aauuu....dan...(byk sungguh dan..ish) hari ini saya tidak bermotor tetapi berkereta..kereta ayahnye..lihat di bawah..
*ini lah dikatakan rakyat pahang sejati...sgt patriotik..haha..actually kereta ni lbh kurang same umur dgn si dia..sgt lama...

di tempat kerja...argghh..banyak kejeee!!!benci2..bulan januari adalah yg plg sibuk..every weekend mcm ade je keje tpkse buat...

17hb(ahad)~gotong royong 5S..(mesti pergi...malas betul)
23hb(sabtu)~wedding kak sila @ kemaman..(mesti pergi jgk..ayyooo)
29hb(Jumaat)~PEDOMAN event..(annual event utk setiap hospital kpj..eee)

ok fine..semua yang di atas saya terlibat..ish..tak nak cerita psl kerja..tak suke..huhu..=(

Pukul 1,pulang dari keje, ingat nk tonton wayang..tp esok nak kluar bli sluar baju segala..so tak jadi..terus balik rumah..*landing atas katil sambil ber-psp..tak sampai 15 minit..terus zzzzZZzzz...


p/s: saya sedang ber-facebook-ing sekarang...=)....

Friday, January 8, 2010

*the rempitss....=)

Curhat by I E Z S M Y at 1/08/2010 07:41:00 PM 0 curhat Links to this post
gempar..gempar..!setelah beberapa bulan naik kerete ke tmpat kerja, dan hari ini saya naik MOTOR...di ulangi MOTOR...(ceh..ingat ape la td gempar2 tu..haha) almost 9 months asik naik kerete je, so hari ni naik la kerete due tayar plk...huhu..sgt awkward pd permulaan..ye lah, biase naik trus duduk sandar, siap blh baring+pelok bantal+betolkan air cond+tukar2 channel radio n volume+++.....tp hari ni duduk diam dan tak blh buat bende2 tu semua, kalo buat alamatnye selamat lah saye atas katil hospital...haha....and hari ni jgk rase mcm dh turun takhta pon ade, sbb...haihh sbb lagi...hmm sbb naik kerete blh pndang slack aka sombong pd sape2 yg naik motor, (konon mcm die sorang je la ade kerete..hihi)tp harini org yg berkerete plk pndang sombong pd saya...aaa...sgt karma itu..

oppss...tlupe knape saya bermotor hari ini kan..oohh...sbbnye...laaa sbb lg...ish..biar lah..bace je..hari ni si dia, actually ptg smlm dia hantar kerete utk di spray cat..kesnye die telah me-modifiedkan kerete dgn meletak spoiler, skirt, sluar dan segala itu tetapi cat di kedai lain..so the result is, org di kedai cat tu telah mengecat keretenye dgn sgt cincai mcm cat sekadar suke2 aje..(sile bygkan ianya sgt teruk...) dan sudah rugi bduit2 di situ...sbb tu die tpksa hantar di kedai lain untuk repair cat yg rosak..dan terpakse mghulur bduit2 jgk di situ...ish..ish...sgt pemurah lah si dia tu...haha...=B...hrp2 kali ni cat elok..kalau tak saya tpakse dgr dia mengeluh, mngomen, dan geram thdp kerete2 lain yg cat nye elok...ouuhh tidak...
*dari jauh nmpak tak ada cacat cela..tp bila tgk dari dekat, catnya sgt kasar...(dari segi cat)
**dari jauh nmpak mcm kereta mainan saya mase kecik dulu..haha..(dari sudut pandangan peribadi saya =D)


p/s:esok pun kene naik motor lagi....oohhhh......=(



Wednesday, January 6, 2010

Back again....(^_^).......

Curhat by I E Z S M Y at 1/06/2010 09:53:00 PM 0 curhat Links to this post
Salam

Sgt lama xberblogging...sbenarnye asyik sgt berfacebook-ing...hehe...saya tak biasa sgt main blog, thats why kurang post ke sini...

well nothing happen so much to me..agak suam2 kuku je..ntah la, dlm kepala mcm2 ade..so my post ni adalah yg tidak mengikot plot, saya taip je ape dlm kepala..maaf kpd yg mbace..haha..serba sedikit event yg blaku pd saya spjg bln 12 hingga sekarang...

26.12.2009 ~my friends E-day...(Engagement)+Reunion 5Rajin

*perempuan yg bertunang itu sdg menahan gelak...=)

*sgt kecoh apb kami masok dlm rumah beliau..mcm2 karenah diorg2 ni semua..(^,~)

Terlalu byk gambar sbb terlalu byk kamera, and saya xblh nk upload semua, confirm esok pg xkn abis2...(-,-)...this two is the favorite pic....

same day~Karaoke at Xanax Kompleks Teruntum


*Duration 1 jam, n nyanyi smpai lebam...=B

Kalau anda tgk ramai lelaki, mmg pon sbb perempuan 4 orang jek..sbb yg lain ade hal with family la, dh nk blk kampus la, mcm2....but we had fun actually on that night...tserlah bakat2 nyanyian dlm bilik air mereke semua...=B

p/s:more pic at these is in my facebook...

my new year is biase2 je..on the bed..sleeping smbil countdown...hehe...sbb esok kene keje..hate!

and today is nothing also...cume agak sibuk dgn kerja, kerja, kerja...this thing is never end lah..name pon mkn gaji, mmg lah..knape still nk komplen lg..duduk rumah pon kene keje jgk kn..its same but different konsep..(uish ye ke?hentam aje..) so pg2 dtg keje, buat keje, pkul 5 balik..cukup bln dpt reward yg tak seberapa...the boring routine...haihh...

haa..one more new thing from me..is...saya tpaksa memakai cermin mata...warrgghh!!disebabkn oleh mata kiri yg sedikit rabun, its rabun jauh n silau tlalu byk, pedih apb kene angin aircond(tpkse kecikkan mate masa tgk bende dari jauh) dan msti pkai cermin..yup..kerja hdp komputer tak henti, lampu yg terang terus menerus dari atas kepala, stupid flashlight dari kamera..(kdg2 tak ingat kamera mmg auto flash)the result is in my eyes...ohhh...sgt tragis itu...well, im getting use to wear it..kdg2 geli kat btg hidung sbb xpnh ade bnde sangkut di situ..huhu...

well im off..nk mkn, n shut this laptop..saya akan post lg esok..insyaallah...



 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting