Friday, February 26, 2010

*Mari menjadi pengkritik filem........

Curhat by I E Z S M Y at 2/26/2010 09:20:00 PM 0 curhat Links to this post
~Selamat Menyambut Maulidur Rasul~
sangat berkat ia jatuh pada hari Jumaat, iaitu penghulu segala hari........
***************************************************************

~Niyang Rapik the Movie~

Niyang Rapik bermula dengan kematian Zack (Fizz Fairuz) akibat busung setelah pulang daripada kampung Niyang Rapik. Kematiannya membimbangkan rakannya yang lain yang turut serta dalam kajian sejarah di kampung terbabit.

Helmi (Kamal Adli), Saiful (Zed Zaidi), Zizan (Shaheizy Sam) dan Amir (Awal Ashaari) bercadang kembali ke Niyang Rapik untuk memulangkan kerambit lama yang diambil sewaktu melakukan projek tahun akhir kajian peninggalan sejarah di sana.

Kerambit yang diambil arwah Zack dikhuatiri menjadi penyebab kepada kematiannya, namun setelah memulangkan pusaka tersebut kepada tuannya, mereka masih diganggu pelbagai kejadian aneh. Kehadiran Laila (Liyana Jasmay) anak kepada Tok Neram (Nasir Bilal Khan) seakan misteri kerana tingkah lakunya tidak lagi seceria dahulu.~Dalam ni si Laila tu dah mati, dan kehadiran dia hanya sekadar jelmaan untuk takutkan & kelirukan 4 orang tu...

Keadaan menjadi semakin huru hara, anggapan mereka tersasar. bukan kerambit menjadi punca. Kesilapan silam kembali menghantui. Apa sebenarnya perkara yang mereka lakukan hingga membawa kepada kematian Zack? Siapa diantara mereka yang harus bertanggungjawab?.....nak tau the ending tak..??

penamat nya adalah.................

pergi beli tiket dan tengok sendiri....hah hah hah....gelak jahat...!!

itu adalah sedikit sinopsis dari niyang rapik yang saya tonton siang tadi di GSC...

ingin saya tegaskan di sini, saya bukan PEMINAT SETIA filem yang bergenre seram, ngeri, menakutkan, suspen, banyak darah, ada hantu, puaka, devil bla bla bla....kerana...jika saya nak tengok cerita2 macam ni di rumah, saya perlukan bilangan orang yang sebanyak team bola..itupun, saya akan duduk jauh dari tv, dan bantal besar di tangan, supaya senang nak tutup muka bila perlu...dan jika saya tengok cerita ni sorang2 itu memang dah buang tabiat....(^_^)...

saya tengok ni pun sebab si dia yang beria lepas dia tengok gazet filem ni yang ala2 gempak+menarik+ngeri tu...so, tiket kami pada jam 4.20 petang..agak ramai, sebab filem ni pun baru release semalam, orang pun teruja nak tengok..macam biasa, bila cerita dah mula, saya hanya tonton babak2 yang cerah aja kerana babak malam nya mesti ada asap2 lepas tu kebarangkalian encik hantu akan keluar tiba2 banyak...(itu yang aku tak suka tu...hish..buat terkejutkan orang je..)dan saya biarkan si dia yang tengok...haa..tengok la puas2 cerita awak tuh, saya nak tidur...ha?ok..itu merepek, mana boleh tidur, bising...hehe.....=D....semakin cerita ini hampir ke penamat, si dia pun dah tahu, dan merungut, "takkan macam ni je ending?tak best langsung..rugi je...heh..."haaa...tu lahhhh...tergoda sangat dengan gazet dia yang macam best tu...padan muka....hah hah haahh...gelak jahat..!saya tak rugi apa2 pun abanggg.....XD...

walaupun cerita nya kurang sedap, tapi saya tetap teruja sebab......jeng jeng jeng.....

ada 4 orang jejaka yang mengujakan saya....hehe...terutama encik Zed Zaidi tu, macam ada aura yang sampai saya suka tengok pada dia...yang lain2 tu ok lah, not bad...Encik Shaheizy Sam tu pun best, lakonan beliau spontan, dan beliau yang buat satu panggung ketawa...oihh...baru perasan tangan sapa yang kat tepi kiri gambar tu...???oo'oooo.....alamak..menakutkan diri sendiri pulak dah...ish..cukup2.....what can i say is, ini adalah arahan Ahmad Idham yang kurang impak berbanding cerita beliau yang sebelum ni...but if you want to know the truth, the story, the ending, how gorgeous Zed Zaidi is hehe..and how spontaneous Shaheizy Sam is you can still watch it at the cinema........(^_^).......



notasajasajatambah: there's 2 more movie to go yang si dia nak tengok....aduihhh....




Thursday, February 25, 2010

*Niyang Rapik The Movie

Curhat by I E Z S M Y at 2/25/2010 11:41:00 PM 0 curhat Links to this post
its only for information for you to know....sebab tak tau nak post apa....=)...

i will watch this movie tomorrow evening at 4 o clock....kononnya nak tengok malam lepas kerja, tapi terlupa esok adalah cuti umum...hehe...(sejak bila aku boleh lupa cuti umum nih..??) ini bukan kehendak saya untuk menonton, tapi kehendak si dia, jadi saya hanya menurut, sebab kalau bukan saya yang teman, sapa lagi..........

tak sanggup nak letak image poster cerita dia, sebab...hehe....FYI, saya adalah seorang yang penakut........(^_^)........


notasajasajatambah: minggu depan is bulan depan...MAC..sekejapnya rasa..........=/

Sunday, February 21, 2010

*the dare or not entry's answer..

Curhat by I E Z S M Y at 2/21/2010 09:57:00 PM 0 curhat Links to this post
saya.....sangat...lah....tak...berani.....

sebab..???

ok....saya cerita dari mula...beberapa hari yang lepas, saya suarakan isi hati saya pada si dia(ayat skema gile..!!haha) yang saya nak belajar drive kereta...dan si dia pun kata, boleh ke?..dan saya kata, entah la..boleh kot, tapi ada rasa takut lagi...then, si dia pun kata, ok..nanti hujung minggu...selang beberapa hari lepas tu, saya bagitahu pada si dia saya mimpi drive kereta..sebenarnya saya dah banyak kali mimpi macam tu..drive kereta dengan lancar, tak tersangkut2 dan bawak orang lagi...lepas tu, si dia pun kata..

si dia: ha..tu maknanya awak tak boleh bawak kereta...
saya:ha?yeke?
si dia:yelah...mimpi macamtu maknanya awak memang tak boleh bawak kereta....
saya:(muka berkerut sambil atas kepala banyak sangat tanda soal)

aik?macamana ni?aku memang tak boleh bawak kereta ke?macam2 fikir dalam kepala...maklumlah saya ni agak naif sikit...hehe...2,3 hari kemudian, saya tanya pada si dia, saya ni tak boleh bawak kereta ke?si dia pun jawab, apa pulak, boleh je....ok fine...si dia memang kelentong saya pasal tu...ish....

(terasa macam cerita tak ada plot pulak...bersepah2...hmmm biar lah..)

jadi, hari ini....si dia menjadi drive coach saya....uuuu...sangat takut...terutama masa buat u-turn, sebab trauma lama masih teringat lagi...takut je kot2 terlajak, masuk semak lagi...='(...mula2 bawak di kawasan lapang area Taman Bandar, balance kan minyak, stereng, gear..(itupun macam blur lagi...haihh...)gear pun saya bersepah lagi nak kawal...suruh masuk gear 3 termasuk gear 1..lepas tu suruh bawak laju sikit....eee saya takut nak bawak laju la abang!!!huhu...si dia dah terer tak pe..saya ni terkial2 lagi...hampir menangis saya dibuatnya..dengan si dia yang agak garang, saya yang pikir takut...lepas tu disuruh bawak atas jalan pulak...auuu...lagi lah..ada kereta lain..kalau terlanggar macamane...?!!??ok..sebenarnya kawasan tu tak sibuk pun, kereta pun tak ada...saya je yang pikir lebih2, mengada..heh...=)...baru berapa minit atas jalan, muka pun dah muncung..dan kata, abang dah lah...lepas tu, kena lecture lagi, teori macamana nak bawak kereta yang betul...arrggghhh!!!!saya takut!!!saya takut!!!='((( rasa macam tak nak bawak kereta lagi dah....huhuuuu.......

seterusnya terus ke Taman Bandar ambil gambar.....dan sekali lagi si dia..menjadi photographer nya...ok..abang ni multipurpose betul lah...dan yang ini saya suka dan tak takut.....heee....(^_^)

gambarnya saya belum transfer ke dalam laptop lagi....=p


notasajasajatambah: atas jalan yang tak ada kereta dah takut, kalau jalan yang banyak kereta lori bajak motor treler macamana???? =/

Thursday, February 18, 2010

*Dare or Not?!?

Curhat by I E Z S M Y at 2/18/2010 11:18:00 PM 0 curhat Links to this post


...I...am...in...between...


to be continued.....





notasajasajatambah: esok bos kecik dan bos besar tak ada...yahoo!!tapi kena siapkan report serabut lagi....hish!



Monday, February 15, 2010

*The Dumbell Hunting........

Curhat by I E Z S M Y at 2/15/2010 10:34:00 PM 0 curhat Links to this post
*Besi2 ni kalau campak kat peragut perompak memang best...tapi...larat ke nak angkat satu besi tu..?????hmmm......

semalam punya hal jugak...terselit masa bawak budak2 tu berjalan...saya beli dumbell set...untuk meng-otot-kan lengan saya supaya senang nak belasah bila di kejar pencopet dan perompak dan peragut dan bla...bla.....

ok...sudah2 la kelentong orang tu...sebenarnya bukan saya yang beli...si dia yang galak sangat nak beli benda ni..konon2 nak meng-otot-kan badan..nak meng-tough-kan badan..ok..tak kisah..atleast saya ada bodyguard yang tak perlu di upah lagi...haha...XD....

*Dumbell set..krom lagi ha...myr200++...

untuk ini si dia perlu berjanji beberapa hal dengan saya....1. mesti pakai benda ni setiap hari...
2. ini bukan exercise separuh jalan....
3. kalau tak ada hasil dalam masa yang di janjikan, soal siasat akan di jalankan...=D... 4. ini adalah pelaburan terakhir, lepas ni si dia mesti simpan duit utk majlis kami...


notasajasajatambah: harap2 si dia tak biarkan labah2 buat rumah pada dumbell set tu........



*Setengah harian bersama anak2......

Curhat by I E Z S M Y at 2/15/2010 07:30:00 PM 0 curhat Links to this post
14022010~ahad@sunday

hari ini saya membawa anak2 saudara saya keluar berjalan dlm kuantan dan sedikit gambang resort.....memang kepenatan lah...huhu.....=*
saya malas nak taip panjang2, sila tengok gambar yek......(^_^)............
*muka excited nak berjalan.....dari kiri: epan and eyka.......XD

mula2, pergi main boling.....

*itu adalah sebahagian dari pemain2...

*ini encik champion.....hampir retak lane boling tu jadinya....haha...

*yang main 4 orang, tapi bola macam main 10 orang....tamak sungguh.....

*kasut yang dah uzur.....kesian...ish..ish......

seterusnya makan.....tapi tak ambik gambar pulak....sebab semua dah lapar sesangat.....terima kasih pada encik McDonald sebab bagi kami makan...hehe......

lepas tu, pegi lah ke Gambang Resort....lagi.....budak2 tu first time lah...tapi saya dan si dia ni dah hampir tiap2 minggu pergi ke situ....tapi entah bila masa nak merasa main airnya...asik main indoor aje....especially main benda alah kat bawah ni......
*Sesi tunjuk ajarku sifu....bila dah pandai muka jadi serius, dan lagi teror dari sifu....haha...XD

maaf sebab tak banyak gambar di gambang.....orang terlalu ramai....terlalu pack....macam semut hurung gula....hehe.....

selesai Gambang Resort, kami ke Telok Chempedak(TC)....lagi.....but i like it...ambik gambar di situ sangat cantik, sebab saya suka pantai...hehe....

*random pic in TC.........

*dengan anak2 yang dah besar panjang tinggi kurus..ok cukup...lebih kurang aje macam saya....



notasajasajatambah: oh my gucci!handbag tiba2 putus.....geram!!!




*Too Exhausted+Tired+Sleepy

Curhat by I E Z S M Y at 2/15/2010 12:04:00 AM 0 curhat Links to this post
Hari ini setengah harian keluar...saya dan si dia dan anak2 buah saya...ouu..dan cicak....(^_^)

Tugas:bawak mereka berjalan2 sekitar kuantan+gambang resort sikit...hehe...

Keputusan:sila lihat tajuk post di atas...time kaseh.....(saya penat nak taip lagi sekali..=))

Tindakan selanjutnya:esok saya akan post lagi beserta gambar2 bukti kami berjalan2 setengah harian......



notasajasajatambah: time kasih pada cicak bawa kami jalan2..saya syg kamuuu..dan si dia juga..=)

Thursday, February 11, 2010

*Bukan Cicakman

Curhat by I E Z S M Y at 2/11/2010 10:07:00 PM 0 curhat Links to this post
Rindunyaa pada diaaaa.......!!!!!!!

Cicak telah dimasukkan ke hospital kereta proton pada 9hb2 hari tu kerana perlu menjalani pembedahan...kemungkinan jumaat atau sabtu dia akan keluar dari hospital....kesian dia...sabar ye cicak..jangan nangis tau tinggal sorang2 kat situ..nanti anda akan keluar dengan bahagian dalaman yang baru dan kami berjanji akan menjaga anda sebaik baiknya..dan kami berjanji tidak akan membuat anda masuk ke hospital lagi....kami?bukan..si dia yang kena janji lebih lagi, sebab si dia yang selalu bawak cicak jalan2...

dan untuk beberapa hari ini, kami bermotor ke tempat kerja....bukan rempit ye.....=)


notasajasajatambah: sape cicak?no.plat kereta di atas adalah cck...jadi nama panjang adalah 'CICAK'..

Monday, February 8, 2010

*The Weekenders

Curhat by I E Z S M Y at 2/08/2010 10:51:00 PM 0 curhat Links to this post
Hyatt Regency Hotel Holiday

Check in 6hb2, check out 7hb2.....


hmm...ini..saja2 bercuti di sini...nak release kan tension kerja..hehe..boleh ke terima alasan tu?satu lagi, nak merasa bercuti di hotel tepi pantai...sebab saya suka pantai.....=)

*Please ignore my make-upless face...=)

*Itu adalah bear kesayangan saya.....(^_^)

*The swimming pool behind.....birunyaaa....!(sekali lagi the make-up less face)

*Ini adalah Bayou Spa....the balinese massage spa......

*Ini adalah sedikit permandangan pantai khusus utk sesiapa yg susah nak ke pantai....=)

Kepada sesiapa yang berminat nak bercuti di sini, blh hubungi saya...keee???tak pe, untuk menyenang kerja anda, tak perlu hubungi saya, terus hubungi Hyatt Hotel customer service..mereka lebih berpengalaman untuk melayan pertanyaan anda berbanding saya....... XD

The Bukit Gambang Resort City...

selepas check out, kami terus ke Gambang Resort....cadangnya nak bermain taman tema airnya..sangat lah excited ni, siap singgah Giant beli seluar untuk mandi...dah separuh jalan nak ke gambang si dia tanya..lebih kurang begini dialognya...ehem2..hehe..

si dia:tuala bawak tak?
saya:ha?tuala?(atas kepala ada tanda seru)
si dia:dah tu takkan mandi tak de tuala?
saya:alamak...macamane saya boleh lupe dengan kain 4 segi tu...?

dan selepas tu agak peribadi untuk di paparkan...=)...dan akhirnya, kami buat keputusan untuk tidak mandi di situ, sebab tak ada si TUALA tu...ish..benci betul...tak pe lah, lain kali aja...(sambil muka berkerut2 sedih...huhu..tak dapat main airrr!!)


so disebabkan tak dapat main air, kami makan sebab dah laparrr sgt....=)

*seperti biasa, tuan punya makanan akan interframe dulu dengan muka separuh...hehe...

*Ice blended chocolate si dia.....

*sangat kontra...si dia IB Chocolate, saya air kosong je..??tak pe lah..sebenarnya saya order air suam, tapi waiter tu bagi saya air kosong yang ada ais pulak dah...ish..

*saya punya..mi goreng mamak yang ada udang...sepatutnya tak ada..resipi baru kot..(^_^)

*si dia punya...nasi goreng apa ntah..i envy that telur kuning...setiap kali si dia order makanan yang ada telur macam tu, saya akan cucuk dengan garpu biar pecah meleleh....ha..ha..ha..i like!!!

selepas makan, kami main pool..pool ok..meja kecik dari snooker...tapi cara main sama..terima kasih kepada si dia sebab ajar saya main benda alah ni, dan saya dah berjaya kalahkan si dia...hahaha....tak pe sayang, lepas ni kita lawan snooker pulak yek..besar punya meja...kita tengok sape yang terer...sifu ke anak buah baru belajar dan cepat pandai ni....tungguuuu.....( '_^)

aktiviti seterusnya....naik kereta dan pulang ke rumah masing2..........=)



notasajasajatambah: nasib baik tak ada masalah upload gambar lagi........



Sunday, February 7, 2010

*Menyampah........

Curhat by I E Z S M Y at 2/07/2010 09:44:00 PM 0 curhat Links to this post
ok...fine..!time aku excited nak edit blog, upload gambar time tu la kau buat hal kan...!!!

itu adalah aura marah...terus bertukar...huhu...

hari ini saya tak boleh post....maksudnya saya tak boleh upload gambar....benci sungguh....ish...geram!salah line internet ke?kenapa dengan internet hari ni?macam ada yang tak kena je, tak bkelip2 tapi kenapa lembap??ish...encik streamyx, tolong jangan macam2 dengan saya ye!!!!hmmm....

esok aje lah ye............


notasajasajatambah: *saya suka sebab Mr.P dah datang...yey!! *saya tak suka sebab esok kerja......hate...!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, February 5, 2010

*New Gadget...

Curhat by I E Z S M Y at 2/05/2010 09:27:00 PM 3 curhat Links to this post
i got this..i got this...thanks to si dia...tapi sebenarnya ia adalah kepunyaan kami berdua..bukan sorang2 syok sendiri ok...nanti saya kena bayar balik separuh pada si dia...huhu..tak apa..i tak kisah pon...(^_^)

kamera ni adalah perkara yang tak di sengajakan...dan mungkin si dia yang agak teruja nak pakai kamera ni, sebab kerja dia banyak guna benda alah ni..so..hmmm..mungkin sebab tu lah agaknya...=/

dari satu kedai ke satu kedai kami masuk..bertanya macam2..kamera mana yang gambar cantik, kamera mana yang bagus dan bla..bla..akhirnya bertemu di sini...
*Cinta hati terbaru saya...dan si dia juga.......


gambar di atas tu hanya selingan..hihi...saya suka dengan taman tema kecil di atas yang ada dalam kedai saya beli kamera...nampak comel sangat..rasa seperti nak bawa balik ke rumah dan tambah aksesori2 yang saya ada dan bermain2 sampai lebam...hehe...maaf, saya berjiwa agak kebudakan dan saya akan jadi sangat teruja bila jumpa benda sebegini.........(^_' )


notasajasajatambah: ahad pergi gambang waterpark bermain air.........yey!


Tuesday, February 2, 2010

*The Limau Seasons......

Curhat by I E Z S M Y at 2/02/2010 10:48:00 PM 0 curhat Links to this post
Sekarang...semua supermarket, hypermarket, pasar malam+pagi+tani dan sewaktu dengannya dibanjiri dengan limau ini....nak yang manis, masam, tawar, tak ada rasa pun ada...pilih aja dan makan....

semalam dapat 2 biji limau, hari ini dapat lagi sebiji...terima kasih pada dato' dr..dan ah fun...nanti hari raya saya bagi setangkai ketupat dan rendang ye...ohh plus serunding ikan buatan emak saya..sangat sedap..! (^_^)

happy chinese new year!!!!



notasajasajatambah: saya bercuti selama 4 hari...yahoo!


Monday, February 1, 2010

*I am confusingggg........

Curhat by I E Z S M Y at 2/01/2010 10:15:00 PM 0 curhat Links to this post
arrgghhhh!!!! tak tahu nak post apa di sini....so lot of things in my mind...and i dont know which one...huhu...

well, i will be the maid of honor for my cousin huda huddie...and....im hunting for the style of the outfit now...urgghhh...the cloth is been sponsored by her..(actually her father..haha)its satin+lace...and alah melayu sudah la...nak speaking plk dah..mengada betul....

ok...kembali semula tadi...kainnya adalah satin+lace...dan saya dah pun bayangkan bajunya...baju kurung moden, dan lengan cekak macam baju dato ct tu..tapi, terdapat dua kesukaran yang dihadapi..

pertama...sesuai ke kain satin dan lace dibuat lengan macam itu???hmmm.....sungguh bercelaru dalam kepala...

kedua...di mana saya nak tempahhhhh???

ohhh...selama ini baju2 yang saya tempah hanyalah di tempat yang biasa2 aja...ok..auntie tu dah tua, dan saya kurang kepercayaan nak tempah pada dia..ye lah its the big day for my cousin...saya tak nak musnahkan hari dia dgn baju yang kurang elok..dan saya tak nak musnahkan penampilan saya pada hari itu juga!!jadi, baju yang elok mempengaruhi penampilan saya..itu mesti...sebab dah pasti banyak flash kamera yang ingin curi2 ambil gambar saya...(ok..yang pasti mereka tak sengaja..tapi saya je yang lebih2..aahaha)

hmm...im now trying to ask my friends...mungkin nak tempah di bridal boutique..?hmmm..$$..this is the matter...mesti harus serahkan duit yang banyak....=/


notasajasajatambah: kawan2 dah tunang..anda bila lagi?soalan yg dah muak di dengar..=(
 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting