Saturday, April 30, 2011

Food Heaven > Teaser

Curhat by I E Z S M Y at 4/30/2011 11:35:00 PM 0 curhat Links to this post
.
.



teaser dulu. sebab gambar masih lagi dalam kamera malas nak transfer lagi. keh keh. budak malas. maaf!!!


nanti aku update okeh.


bai!!



JUST MARRIED! klung klang kung kang...bunyi tin-tin kat belakang kereta =D

Curhat by I E Z S M Y at 4/30/2011 04:33:00 AM 0 curhat Links to this post
.
.

29th April 2011, Friday

The royal wedding of

HRH The Duke of Cambridge, Prince William Arthur Philip Louis

and

HRH The Duchess of Cambridge, Princess Catherine Elizabeth Middleton

i kind of mesmerize with their wedding, especially Kate's wedding gown, so simple, and also her 2 layer veil. I LOVE IT!! i want to wear it in my wedding. hehe. no, not the gown, only the veil. i like it when it falls down in front of her face. =)


love the gown and veil so much!

super like the veil!

bunga tangan pun simple. =O

Harry tak hensem. hahaha

aa william, jom gi Yun Nam buat rawatan rambut jom. X D

macam creepy je gereja ni kalau gelap. ye tak? imaginasi termelampau skit. hehe.




Hopefully their marriage will last forever and happily ever after.




picture credit from beautifulnara.



ok dah bai!



Friday, April 29, 2011

HAAA????

Curhat by I E Z S M Y at 4/29/2011 10:32:00 PM 0 curhat Links to this post
.
.

siang tadi aku jalan2 kat blog abang nara sebab nak baca cite baru. memang ada lah kan.. tersangat lah baru.. iaitu...........jeng jeng jeng........



K-POP VERSI MALAYSIA.





K-POP?????








VERSI MALAYSIA??????









A WHATTT????














GELAK GULING GULINGGG!!!
HAHAHAHAHA!!!

ROTFL Smiley

ROTFL Smiley


ok. dah2 cukup. adoii aku tak kesah nak buat grup macam ni kan, tapi kot ye pun harus ke ada nama K-POP tu? hello? K stands for KOREAN ok and it means Korean Pop. bukan diorang sesaje letak name K tu kat depan. duhh..dah dok kat Malaysia ni letak la M-POP ke Malaysian Pop ke Pop Kuiz ke eh melalut. sebab sekarang tengah demam K-pop? so bila letak caption K-Pop, orang akan teruja lah, "wahhh k-pop malaysia lah." eee tolong lah. cuba kalau orang korea yang baca benda ni, sah gelak lagi berguling2 kot, "aahaha diorang nak tiru nama grup negara kita lah aahahaha" *dah translate bahasa melayu.


please find your own identity la weh..


eh jap jap, entah2 ni wartawan hiburan punya gimik kot. sesaje la tu nak publisiti. ye lah grup baru nak naik, kena la letak nama beh2 sikit. baru orang baca. ye dok? mungkin2. hehe.


meh tengok sikit gambo diorang ni. beh sangat ke tak. ada grup laki se, pempuan se.


24:7 ~1st ever kpop grup in malaysia konon. nama nak gempak gila la kan. duhh..

gula-gula: pesal tak letak gegula ke lolipop ke gula kastor ke?


ha beh tak? eee tak minat ah mokcik nengok nye. nak baca detail, klik sini.


aku nak pi layan 2PM lagi beh weh.. oh Chansung kuuu.. oh Taecyeon kuuu....

Smiley


ok dah bai!


ROTFL Smiley



Thursday, April 28, 2011

I LOVE ENGLISH!

Curhat by I E Z S M Y at 4/28/2011 11:58:00 PM 0 curhat Links to this post
.
.

yup, i love english. since i was in school, until now, english is my favourite subject. learning english is fun. it is for me, i dont know for anyone out there who doesn't like english accepting this. maybe they says "English is Su***!" or "buat ape belajo bende ni, bukan aku cakap ngan omputih pon!" hey it's not that you must meet that omputih to speak in english. duhh..

talk in english does not mean that your malay would be totally vanish. or simple understanding is, once you speak in it, you will forgot the malay words. aaa im not. i still can talk in malay, even i love english. so is that a big deal not to learn english? make it as an additional language besides malay. trust me, it's not a wasteful.

this is my experience, i've been in several interviews in this month, and two of them was a big company. a BIG company. i entered the interview room, sat, interviewers introduced themselves and.. "PLEASE TELL US ABOUT YOURSELF..IN ENGLISH..".. and during the interview session, one of the interviewer said to me " wahh, your english is good!" well, i was born in london. hahahaha! ok joking. continued... once you get into a job world, be prepare to be interviewed like this. it's ok for the small company which is english is not a major communication, but for a BIG company like i attend before, english is on top. get prepareee...grrr... hehe (-_-')


my english is not good, not fluent, not better, just ok. i admit that. once i get that complimentary saying, i just get inspired. i need to learn more words to improve in a way of speaking and written. im not born in london neither study in overseas, my surroundings are using malays or pahang dialect. but that will not stop me to learn it. because i LOVE it. haha.

i learn english from day to day, watch listen and read. how i learn it? next post. ok. maybe. hee.


thanks for reading.

Hearts




maaf ye kalau banyak merapu atas tu. hehe. kepala tersangat sakit sekarang. ok dah bai!



Comel NYEEWWW..!!

Curhat by I E Z S M Y at 4/28/2011 01:14:00 AM 0 curhat Links to this post
.
.






kitew sukew laaa video nieww.... sukenyewww....! >_<


bahasa comel?? i dont think so. macam merosak perkataan ada lah. i agree with what anwarhadi said and i share this with you all.


'bahasa kita, budaya kita'


peace!





Wednesday, April 27, 2011

Harini hari jadi anak sedara mokcik...

Curhat by I E Z S M Y at 4/27/2011 07:31:00 PM 0 curhat Links to this post
.
.

hari ni adalah hari jadi anak sedara mokcik yang ke-?..jangan kepochi boleh..? bior mokcik je yang tau ke berapa. eh sapa mokcik? fine! it's me. -_- at least aku mengaku aku ni mokcik. aku adalah mokcik muda. ha gitu. haha.

ok dah.

pukul 7.30pm baru perasan yang arini hari jadi dia, tu pun sebab bukak fb, kat bawah 'upcoming event' tu tulih birthday dia. padahal pukul 4 dah bukak fb cemana boleh tak perasan entah. terus wish, yelah kang kata tak ingat birthday anak sedara pulak. kecik ati orang tuh.

SELAMAT HARI JADI MUHAMMAD DANIEL IRFAN!

aku sayang budak nih, sebab dia membesar depan aku. masa kecik, aku mandikan dia, pakaikan baju dia, main2 dengan dia, jerit2 marah dia dengan adik2 dia sebab buat bising, amik kaw! ajar dia buat keje sekolah. tu dulu, masa sekolah rendah, hingusan lagi. sekarang dia dah menengah n dah jadi budak JB. if cuti panjang baru dapat jumpa. sob sob. pehal sedih entah. =p

tapi bukan aku sayang dia sorang je ye. anak sedara mokcik ramai wehh.. satu dozen + 4 = ? ha ce kira ce kira. ramai kot. *masa raya nanti kopak aku. wuwuwu! tapi dia dengan 3 orang adik2 dia spesel sikit, sebab semua lahir kat sini, that means sama macam dia membesar depan mata aku. so sayang tu lebih sikit. hehe.


dear e-pan,

happy birthday, may GOD bless you, be a good boy, don't get into those puppy love, finish your study first! this year you will facing UPSR eh eh that was 3 years ago.. its PMR, study smart. you are the oldest, make ur siblings proud with you. belajo molek2 ok. sob sob.

from,
your moksu aka mokcik



tacing pulak dah. hehe. ok aku rasa korang dah tau la umur dia berapa kan. -_-'



ok dah bai!



Tuesday, April 26, 2011

Nothing

Curhat by I E Z S M Y at 4/26/2011 11:33:00 PM 0 curhat Links to this post
.
.



oh ok..



already blog about it.




ok bai!



Saturday, April 23, 2011

Influenza in da house yaww!

Curhat by I E Z S M Y at 4/23/2011 11:41:00 PM 0 curhat Links to this post
.
.

macam best je bila benda tu datang kan. ehh memang best pun, sebab satu badan akan rasa sengal2, kepala akan rasa kepeningan, cecair berkumpul dalam hidung, hidung gatal, bersin, tekak rasa perit, mata akan rasa stim separuh macam mata garfield. best kan? sila angguk.


dan yang paling menyerlah sekali, suara berubah jadi sengau. fine! wawawawwa!!!








T_________T









aku dah lama tak rasa macam ni, sejak bulan 8 tahun lepas, lepas tu aku sihat walafiat cuma pening2 stress tu biasa lah. hehe.

dan kali ni pertama kali dalam tahun 2011 ni, ia datang menyerang aku. terima kasih encik infuenza aka selesema aka demam aka apa2 je lah yang seangakatan, kerana singgah dalam badan aku. tak apa, aku akan musnahkan engkau dengan ubat ubatan yang boleh membuatkan kau tak senang duduk. eceh apa hal macam nak lancarkan misi perang je. hape entah.




ok lah nak berehat. bai!

i hate it. its hard to sleep when there's a hingus in my nose!




Friday, April 22, 2011

Sorry

Curhat by I E Z S M Y at 4/22/2011 01:35:00 AM 0 curhat Links to this post
.
.

sorry for the lack of new updates. i have no time to hadap blog ni untuk update benda baru. sangat mintak maaf. in fact i have nothings to update. hehe. just this quick and short entry.

my mood is like swinging, kejap ok kejap tak. kejap gembira kejap jadi senyap, termenung je. entah apa penyakit entah ni. oh my! when it will end and yet my plastic smile is still be my best friend now. hoping it will gone someday. hoping...hoping.... poor him, always see me like that. i just dont know when i will be fully ok.

tolong bagi ubat yang mujarab sikit. boleh tak boleh tak?














T______T





Thursday, April 7, 2011

please smile please.........

Curhat by I E Z S M Y at 4/07/2011 11:36:00 PM 0 curhat Links to this post
currently having a problems with my lips or mouth or whatever lah...

it's hard to smile sincerely... argghh susahnya nak bagi senyuman yang ikhlas.. kenapa? kenapa?

instead of that, i keep give a plastic smile. fine! at least i smile right?


demm!





ok dah bai!




Alahaiii.....

Curhat by I E Z S M Y at 4/07/2011 12:12:00 AM 0 curhat Links to this post
maaf dah lama tak update yang baru..masa tak mengizinkan.... T__T

jadi, mari kita mulakan.....


#############################



situasi: dalam tandas East Coast Mall, Kuantan ( maaf ye cite dalam tandas pulak..hihi)

hari: ahad kot.. =)

masa aku masuk toilet, sangat ramai orang, pempuan je la kan, maklum lah hari shopping sedunia. ye ye jek. haha. macam2 pesen ada, pening haku.

bila dah buang apa yang dihajati, sila jangan bayang yang bebukan, aku pun keluar dari bilik kecik dalam tandas tu, dan terus pandang belah kanan, masa ni orang ramai tadi dah keluar, tinggal 2,3 orang je. kat belah kanan tu ada tempat hand dryer, dan mata aku terus ternampak LELAKI. tengah keringkan tangan dia kat situ. ok fine! lelaki ye. dalam tandas pempuan. 2 kali aku pandang. aku tak nampak muka dia sebab dia belakangkan aku.

masa tu aku dah agak cuak, macam2 aku pikir, eh tadi dah betul masuk toilet pempuan kan, lagi pulak mula2 masuk ramai pempuan, takkan keluar dari bilik kecik tu terus bertukar jadi tandas laki kot. huish! choiii!

aku pun buat biase je, pegi kat cermin, dan nampak lelaki tu keluar dari tandas. tiba2 ada sorang aunty ni cakap, 'ayyoo i ingat tadi lelaki woo...' aku senyap je, senyum. sebab dia bukan cakap kat aku pun, ada lagi 2 orang pempuan dalam tu..oh baru aku teringat...........


rupa-rupanya....















cik PENGKID....














ok..time kaseh cik pengkid sebab buat aku cuak sekejap...



dah bai!!!






 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting