Monday, October 31, 2011

Jam+Cincin+Bridal Photoshoot

Curhat by I E Z S M Y at 10/31/2011 09:35:00 PM 0 curhat Links to this post
.

aihh rajin pulak update kan. datang time malas, berhari2 tak update. well tak ada apa nak update, nak buat cemana. hmm..


balik kerja tadi, pegi bayar bil2 hutang2 bla bla lalala semua. lepas tu singgah ECM jap. si dia nak repair jam. hari tu dah repair, tetiba mampus lagi. lepas tu sebulan lebih tak hirau. so tadi gi bawak gi kedai, cek2, rupanya bateri yang mampus. laahhh.. ingatkan rosak apa lagi. sebab nya, letak dekat ngan barang elektronik. jadi bateri cepat weak. cehh.. tak sayang harta langsung dia nih.


masa promoter tu tengah dok repair, kami pun tengok2 la jam. memang tengah survey nak beli jam couple. tetiba si dia cakap.. "anniversary nanti nak bagi apa?" yup our anniversary is around the corner. tapi aku sangat heran. sangat2 heran.... si dia ingat anniversary....? sebelum ni aku yang ingatkan. tu pun dia saje buat2 lupa. mengada. tapi tadi aku heran.. dia boleh cakap camtu. demam ke dia nih? ke sebab dah lama tak gi gym.. hmmm..


gi makan kat kfc jap. aku kelaporan cam rimau aummm grrrr!! =/


lepas tu masa kat eskalator, si dia tanya pasal cincin. aku tanya cincin apa? cincin kawin leeee.. aaa ok. nampak dah excited di situ. haha. dia ni jenis kurang amik kisah sangat pasal2 benda2 camni. kecuali kalau dah tarikh dekaaatttt sesangat baru gelabah. aku cakap nanti la, bulan 12 ke bulan 1 ke.. hmm...


minggu ni ingat nak gi tempah baju nikah. tapi nak jumpa wp dulu nak tanya ada veil tak. takut tak ada, kena beli yang lain dan tempah. bila yek? malas pulak. haha.


weekend ni ada bridal photoshoot. aaa ni aku baru tau tadi. bos si dia is a committee for some bridal things studio photoshoot makeup facial bla blallala aku tak tau sangat sebab si dia tak bagitau detail. dan si dia dah booking. ookkkk.. nampak dah excited di situ. hahaha! mak jemah ok jeeee.. tapi tak tau la photoshoot tu berapa lama dan limited ke unlimited. well aku concern sikit bab2 tu. nak tanya lebih2 bukan orang tu liaise dengan aku terus. so just wait and see. hmmm...








ok bai!








minggu ni raya lah cuti cuti cuti yey!





Boling+buku+makan. eh ke boling makan buku? hahaha!

Curhat by I E Z S M Y at 10/31/2011 01:11:00 PM 0 curhat Links to this post
.

semalam keje aku tengok tiviiiiiiiiiiii aje. start tengahari sampai petang. haha. tak teruk pun. normal la tu. huh. last2 tengok Spongebob tapi tertidur pulak. cehh. tersedar pukul 6 sebab si di mesej ajak keluar. haih tak penat ke baru balik dari Seremban pakcik oii? lantak lah. layan kan aje dia tu.

si dia ajak main boling, tapi aku tak rasa pulak nak main. si dia ajak kawan dia, aku teman je. dan tolong tengok dan tolong jadi pompom girl sekali. ha yelah tu, tak ada makna aku nak terkinja2 lompat2 kat situ. jatuh saham mak jemah ni tawww.. ish uollss nih!

tapi semalam agak pack, sebab ada Double Team Challenge(DTC). tournament la tu. kena queue sebab lane yang boleh guna ada 6 aje. lama la jugak tunggu. aku pun mintak izin nak gi kedai buku. aha cam biasa lah tampat kesukaan aku tuh. hehe. maka beli lah 2 buku di situ. minggu lepas dah beli 2, jadi jumlah nya 4 ye adik2. pandaiiii... =D

tengah ada duit ni, baik beli, kang duit dah tak ada, mula la tengok buku2 tu dengan muka seposen.

masuk balik tempat boling, tengok diorang DTC ni main. wowwww mak jemah sangat teruja taw uollss! biasa lah orang handal2 yang main, semua main strike spare aje. kalau aku main, kejap ke kiri, kejap ke kanan, kejap ke longkang. aishh kena main balik nih! dalam pukul 9 baru dapat lane. habis dalam pukul 11, gi makan jap. hehe. kelaporan. bagus la makan tengah malam kan. lemak2 semua berkumpul. tapi cekeding gak. hmm..





lepas makan tuu.......

























kami pun...........




















haaa....



























jeng je jenggggg...........

























balik laaaa.. nak gi mana lagi. ngantuk kot.. esok keje. haihh uollss ni.. suka taww pikir yang bukan2.. aww.. *kenapa aku gedik?








ok bai!








tengok daisypath tu stress rasa! ish!




Sunday, October 30, 2011

Please be calm will yaa..?

Curhat by I E Z S M Y at 10/30/2011 12:43:00 AM 0 curhat Links to this post
.




































dedicated to ME..





T_______T









bai.





Saturday, October 29, 2011

Weekenders.

Curhat by I E Z S M Y at 10/29/2011 11:27:00 PM 0 curhat Links to this post
.

My weekend is just ordinary weekend in my sweet home. Love it! malas nak keluar since tak ada apa yang nak dicari atau diperlukan.


So on Saturday night, while I'm facing my laptop + TV. yeah, I got a TV in my room. dan tamak sebab dua2 nak hadap sekali. haha. Ia macam antara dua la, kalau tak tau nak godek apa kat laptop, tengok tv, kalau tv tengah iklan godek laptop. ahaha. serius pembaziran elektrik.


and the real thing is, Im watching 8tv, ada macam show apa entah at 1030 pm ada Jeniffer Lopez, ada VC and temuramah bla bla. dah habis JLo, sambung another one singer named GREYSON CHANCE.


Greyson what??? yeah. aku pun cam terkesima like who is this? he's like younger than that Bieber, but the voice is Superb! cam orang besar kot suara dia. so, aku terus google pasal dia nih. haaa sebab tu bagusnya ada laptop depan mata. ahaha tetiba. and I got this..

Birth Name: Greyson Michael Chance

Birth Date :August 16, 1997

Birth Place: Wichita Falls, Texas, USA

Height: 5' 2"

Nationality: American

Education: Graduated from Cheyenne Middle School in Edmond, Oklahoma

Famous as: Singer

Popular for: Cover for the song "Paparazzi" (2010)


14 years old kid with a big voice. dan dah ada single sendiri. he's a pianist. dia popular sebab buat acoustic cover lagu Paparazzi. (boleh tengok kat Youtube) I wonder bila Maddi Jane nak buat single sendiri. budak tu pun best jugak. hehe. and I think this kids lagi bagus dari budak Bieber tuh. hahaha.




this is his single. enjoy!




the piano is belong to himself. I like the deco. creative one!






ok bai!





Friday, October 28, 2011

eh tak sabo doh ni...!!!

Curhat by I E Z S M Y at 10/28/2011 02:31:00 PM 0 curhat Links to this post
.





























































































WEEEEEEEE!!! tak sabo nak balik lahhhh..!!








ahaa..jangan mikir bukan2 yek..








ok baiiiii!!!!






mak jemah nak pi buat keje okkk uollss!! *sila baca dengan nada seperti mak jemah/gedik







Monday, October 24, 2011

aku telah dikepung....!!

Curhat by I E Z S M Y at 10/24/2011 11:10:00 PM 0 curhat Links to this post
.

today was the unplanned dating. emm yeah sort of. memanfaat kan cuti umum yang diberi oleh Sultan Pahang. ahaha. ketika masih lagi berlingkar di atas katil, si dia mesej, "jom keluar" aku terus ok. dalam kepala aku terbayang Quarter Pounder McDonald at Telok Chempedak. haa panjang gitu. pukul 2 keluar, sampai TC 2.45. yess! sempat McValue Lunch! eh excited. of course laaa jimat kan. murah sikit.


kami bukan dating manja2 romantik2 pegang tangan sambil makan eskrem di pesisir pantai lari bila air pantai naik ke darat sebab taknak kaki basah kena air pantai yang melekit tu.. takkk.. kami dah melepasi fasa itu. kami bukan lagi bebudak baru nak up. haihh. tapi mungkin bila dah kahwin jadi balik cam tu. but more to husbandNwife romantic version la kan.. heeee (^_^)v


dah makan, konon nak jalan2 lah kan. dah makan burger kena la bakar kalori kan. (-_-') si dia beli Milo Mcflurry. jalan punya jalan sampai kat hujung tu ada makhluk Allah ni. ok. serius aku tak suka mereka. dan masatu aku pegang eskrem. memang carik masalah la kan aku ni. aku pun cakap kat si dia..

"abang pegang eskrem ni.."

"eh apsal pulak.. pegang lah.."

"alohh.."


si dia kat depan, aku kat belakang sambil pegang baju dia, konon nak nyorok lah. dah lepas yang besar, fuhh lega. tapi ada pulak yang kecik tuuu.. dia nampak aku pegang eskrem. ahh sudahh!! aku nak lari, tapi dia kejar akuuu.. lepas tu satu lagi makhluk Allah tu nampak, amekaw terus kena kepung!! warrgghh!! si dia selamba jalan kat depan. tinggal aku. ok fine!


last2 aku campak eskrem tu. dan lari. sambil jerit "tak habis makan lagi tau!!!" dan jalan hentak2 kaki mulut muncung dan membebel2. walaupun masatu ramai orang. aahh ada aku kesahh??!!? diorang amik makanan aku kott..! grrrrrr...!!






Makhluk Allah tu adalah spesis kera/beruk/monyet. aku tak suka sebab diorang suka rampas makanan orang. huh! dan ni first time aku kena kepung dengan binatang tu. selama ni boleh je escape sebab tak pegang makanan. tapi tadi, baru je makan eskrem tu 2,3 sudu. wuwuwuu.. padan muka aku. fine!





lepas tu aku gi beli semula yang lain. haha.






ok bai!




esok keja lah! alaaaahhhh....



Wedding Preps - Invitation Card

Curhat by I E Z S M Y at 10/24/2011 01:41:00 AM 0 curhat Links to this post
.

well, minggu ni kononnya nak ke KL to buy all those wedding things, but due to something that I cant avoid, it'd been postpone to the time that I even know when. hehe. but definitely dalam masa terdekat lah.


so this week I spend my time to design my invitation card. eh cop, OUR invitation card. terlupa pulak dah. hehe. buat masa sekarang ni, aku punya dah ada 5,6 design.. dan si dia pun lebih kurang 5,6 design jugak. tunggu masa nak tunjuk kat si dia, mana yang ok. then proceed with the next step. 1 kad ada 5,6 design, fuhhhhhh.. (@_@)


kenapa tak tempah kat kedai??
well, aku bukan tak suka tempah kat kedai.. tapi aku kurang suka yang design cliche ada tepak sirih, tengkolok, keris bla bla lala.. bagi aku oh my old fashion nya! bayar mahal2 tapi design macam tu je? tak berbaloi lah.


kan boleh design ikut kehendak sendiri, tak semestinya kena letak tepak sirih, tengkolok bla bla lala tu..?
yes I know, tapi adakah ia betul2 mengikut kehendak kita? dalam 100%, maybe only 70 or 80% je yang betul2 memuaskan hati kita. selebihnya? adalah yang kurengg sikit kat mana2 kan. kalau still ada masa lagi untuk di baiki, ok lah. take the time. tapi kalau dah tinggal sebulan sebelum majlis, boleh ke? masa tu dah sepatutnya edarkan kad kan. jadi nak tak nak terpaksa la terima design yang agak kurengg tu..



kenapa nak design sendiri?
I have the capability to do it on my own. aku boleh matchkan kale yang aku suka, aku boleh cuba try test words yang sesuai. sebab aku agak cerewet dalam hal2 macam ni. kalau aku tempah kat kedai aku asyik terfikir macamana la kad aku nanti. cantik ke tak ok ke tak, dan kurang masa nak memantau keadaan kad tu. ye lah tak kan tetiap hari nak gi tengok progress dia kot. *wohh obses nya kauu?? so untuk memuaskan diri sendiri, I do it on my own. aku boleh nampak apa yang tak kena tak cantik on the spot. dan aku boleh repair terus. tak lah buang masa sangat kan?


dan aku rasa design sendiri, carik kedai printing mana2 yang bagus, print aja lagi jimat. so kita just bayar cost print dan kertas je lah kan. jimat tak? compare to design, print, kertas kat kedai kad kawin. kalau nak design cantik, unik2 guna gambar sendiri of course diorang caj mahal kan? sebab apa mahal? nak design satu kad tu kena come out dengan 5,6,7 design berlainan. diorang caj servis berfikir sekali. ahaha. aku rasa lah, sebab yang aku buat sekarang pun macamtu, buat banyak2, dah sampai masa pilih mana yang paling cantik.


jadi bakal pengantin semua, think wisely mana yang bagus dan jimat. this is just my opinion ok. I'm comfortable with dyi-ing. It's more satisfying.





ok bai!






lalalalaaa~~~





Thursday, October 20, 2011

hari ini di tempat kerja..jeng jeng jeng....

Curhat by I E Z S M Y at 10/20/2011 04:23:00 PM 0 curhat Links to this post
.

pizza yang di belanja orang
cheesy lava yang melimpah2..mak suke tu nyahh...aww



carbonated drink aka pepsi



picture google



cukup membuatkan pipi aku makin tembam. yeahhh.. dah tembam macam pau habibi dah ni. gebu dan lembut gitew.. ahaa.. sekali sekala feeling cam pipi baby.. oh perasan nye kau nih.. (-_-')









ok bai nak sambong makan pizzasss.. eh bukan. buat kerja. *haa kantoi dah makan je bukan buat kerja. heeee











orang nak kawin diet, tapi aku makan tak hengat. ape celop?






Wednesday, October 19, 2011

owhh i seeee...

Curhat by I E Z S M Y at 10/19/2011 02:33:00 PM 0 curhat Links to this post
.

hari ni hari Rabu kan..???


























oh it's a Wordless Wednesday right??

























ok bai!!











sengal? yes I am sengal now..





Monday, October 17, 2011

Wedding Preparation..?

Curhat by I E Z S M Y at 10/17/2011 08:36:00 AM 4 curhat Links to this post
.

menjelang hari perkahwinan so blog pun banyak nak update pasal benda2 cam ni lah kan. sebab dah tak buat benda lain dah. ehe ada tapi tak banyak la macam tengok wayang main boling tu semua just side activity je. yang paling fokus of course pasal kahwin je lah sekarang ni. hmmm....

minggu lepas manage to settle this few things..

a) photographer

b) wedding planner

c) Tok kadi

d) Hall - masih lagi hanging sebab last week gi jumpa Abang Mie (chef yang buat cupcake masa bertunang hari tu) dia suggest this hall kat Wisma Belia *which memang aku nak sangat kat situ sebab dekat.. so esok (Selasa) nak pergi jumpa owner dewan tu. hopefully masih kosong lagi. ehee..

e) Pengkapit - pengkapit yang sejak dari dulu kala haha

f) Catering - tapi if dapat Wisma Belia, tak jadi amik catering ni.

f) ok aku lupa sebab buku catatan tinggal kat rumah hehe


This week to do lists. Insyaallah.

a) beli kain untuk baju nikah + kain untuk pengkapit

b) weekend ke KL - beli bunga telur, souvenir, tudung, kasut, dan miscellaneous hehe.


Alhamdulillah sebab semua berjalan dengan lancar. so far. hehe.




ok bai!





minggu ni cuti 3 hari lagi yeye!




Wednesday, October 12, 2011

Kelegaan.

Curhat by I E Z S M Y at 10/12/2011 10:09:00 PM 0 curhat Links to this post
.

Lega sudah.. within 1 week dah siap booking wedding vendor. nasib kami agak baik sebab semua vendor masih lagi kosong tarikh yang kami pilih. jadi tak ada masalah nak booking. once dah dapat, terus letak tarikh dan cepat2 letak deposit untuk lock tarikh. tak bagi orang lain amik. ahaha.


so far, yang dah bayar deposit is wedding planner. yang lain2 still ada masa nak bayar lagi. but dalam bulan ni jugak lah. kalau tak orang kebas tarikh aku sebab tak bayar deposit lagi. ok fine. T____T


ok bai! line internet tak mengizinkan. cam s**l jek! hisshhh!!






3 months to go for a dream wedding. heeee






Sunday, October 9, 2011

Miss it (T__T)

Curhat by I E Z S M Y at 10/09/2011 07:41:00 PM 0 curhat Links to this post
.

siang tadi aku keluar, tengok wayang dan makan dan ke ECM jalan jalan sementara nak tunggu sampai pukul 4 sebelum bergerak nak gi tengok dewan. sebab aku janji dengan orang tu pukul 5.


masa aku kat ECM aku masuk MBS. tu adalah kedai buku ye.. kalau aku keluar mesti nak masuk kedai buku, tak tau kenapa. dah macam habit. tapi aku masuk nak beli pen. haha. lepas tu ternampak...





SKETCH BOOK.





I miss it. like serious miss it! dulu aku selalu beli, sebab selalu sketch portrait. tapi sekarang dah jarang, sebab tak ada masa sangat nak sketch.



dan sekarang aku rindu nak sketch semula.







picture from google.





uhuu sedeh nak nangis. ahh ngade kau!










ok bai!





harap2 nanti ada masa nak sketch balik.






Friday, October 7, 2011

Curhat by I E Z S M Y at 10/07/2011 11:05:00 PM 0 curhat Links to this post
.

Blogwalking ke blog2 wedding. tengok checklist 1) setahun sebelum 2) 6 bulan sebelum 3) 3 bulan sebelum 4) 1 bulan sebelum 5) 2 minggu sebelum 6) 1 hari sebelum yang panjang berjela jela. terfikir, aku perlu ke semua benda ni? yup perlu. tapi tak semua. sebab wedding aku combine, jadi tak payah pikir pasal majlis bertandang. yeay!



hantaran pun tak ada. well hantaran tak wajib pun. YANG WAJIB HANYA MAS KAHWIN SAHAJA. harap maklum.




tapi bila tengok checklist yang berjela jela tu jadi meroyan sendiri. gila banyak nyeeeeee!!!








ok bai. nak tengok kartun. hilangkan meroyan jap. haha!






no words. eh ada tu words. eh ok dah merepek. lalalalalaaa~





The Real 'COUNTING DAYS' begin.....

Curhat by I E Z S M Y at 10/07/2011 02:13:00 PM 3 curhat Links to this post
.

It's starting now. ohemgeee!! like it so sooonnnn!! *well I'm used to have a short period of preparation. eg: my engagement. 2 months preparation. and I'm like it's ok, still have time. woohh.. yeah right. I'm blur ok. luckily tok kadi dah dapat. lega. wahh! (^_~)v


at this time, aku demam. last Monday I'm having a bored meeting at Kerteh. and the weather is HOT bebehh.. during that meeting, ada presentation from Safety dept maybe, tentang keselamatan tangan ketika bekerja di pelantar minyak (offshore). dan gambar2 boleh tahan ngeri. macam final destination pulak dah. tangan hancur, luka gila berdarah2 bla bla sort of thing. dan esoknya aku demam. Rabu MC, naik kerja jadi usikan orang2 di ofis, gi meeting tapi balik demam. sebab tengok gambar 'final destination' tuh. demm! cuaca tak menentu hokey.


now, Im hunting for wedding vendors. crazy hunting, sebab preparation period agak mendesak. ohhhh why why why?? *monolog dalaman. rasa cam tak terkejar pulak. hmm sabar je lah. kadang2 boleh bertukar jadi bride-zilla macam ni. hahahaha!



tak nak letak wedding ticker. (@_@)






ok bai.






speechless.



Sunday, October 2, 2011

Random Weekend

Curhat by I E Z S M Y at 10/02/2011 07:15:00 PM 0 curhat Links to this post
.




harini keluar dengan si dia. not really a dating lah. hmm ok fine its a dating. (-_-') just pegi makan kat Kenny Rogers Roasters *service lambat dan the food is cold plus drumstick ayam kecut. hey what do you expect kalau orang ramai nak makan of course servis jadi lambat sikit! its a weekend hokey! monolog dalaman harap maklum.

jalan2 kat PC Fair, kebetulan ada, orang ramai so tak layan sangat lah. then masuk kedai hp sebab nak survey Samsung Galaxy. ok tak jadi nak beli Iphone, nak beli Samsung je lah. hehe.

tadi masuk Popular Bookstore. well aku suka masuk sini, sebab banyak BUKU! tapi tak beli pun. ihiii.. walaupun nak sangat, tapi kenapa duit cam tak mengizinkan. uhuu T___T takpe nanti nak beli jugak 2,3 buku. tak kirewww..

masa tengah membelek buku, tetiba terdengar lagu ni...






masa dengar tadi, aku tak tau sapa penyanyi dia, yang aku tau ni lagu lama. well lagu lama adalah yang sedap di dengar. sebab santai je. eh entah susah nak explain. tapi sedap di dengar. hehe.

balik rumah, search kat youtube, ok baru tau penyanyi adalah Doris Day. rasa cam nak buat lagu ni jadi lagu masa kahwin nanti lah. boleh? hehe. sebab.. aku sukewww.. (^_^)v






ok bai!






esok ada meeting pulak dah. oi titew tak sukeww lah! *saja pakai ayat gediwk tuww ahak!



 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting