Friday, January 15, 2010

*The Interview...........

Curhat by I E Z S M Y at 1/15/2010 11:49:00 PM
Saya menjadi seorang penemuduga lagi hari ini..sepatutnya my HR Exec yang masuk, tapi dia outstation, so im the one who must replace her..ish..so annoying..hate..!huhu..

For the first time ever, i interviewing a Doctor..!For the first time ever, i sit among the Doctors and General Manager..(feel so inferior on that time..huhu)and for the first time ever, i sit beside the Medical Director which is a Dato' Dr....ok..terasa sangat sangat kecik masa tu..please if im not the HR person who must replace my HR exec anytime that have an interview, i will not sitting in there ok...

Dan seperti biasa, saya hanya masuk untuk wakil aja...selagi encik yg ditemuduga tak tanya pasal gaji, dan saya senyap sepanjang interview..hihi...tapi, jika anda yang pernah di temuduga(mesti pernah kan..kalau tak macamana boleh kerja pulak..ish..ish..)betapa kami si penemuduga ni sangat boring nak tunggu giliran untuk menemuduga encik/cik yg ditemuduga..(aihh...banyak nye temuduga words kat situ..ish..)dan memang betul kalau tak menyerlah kan personaliti yang bagus masa temuduga memang tak akan dapat kerja tu..kira education first, then comes the personality, then attitude, then lain2..(hmm betul ke..ikut dalam kepala je nih..huhu)because it based on my experience interviewing a lot of macam2 orang selama bekerja di HR..dari lepasan sekolah, yang tak habis belajar sampai la ke doktor macam hari ni..it is a new experience actually..tapi dah lama2 jadi boring pulak..huhu..=/

p/s:bila saya nak di temuduga kat jabatan kerajaan..?haihhh...=/

0 curhat:

 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting