Monday, August 16, 2010

15082010>A journey to the South 1

Curhat by I E Z S M Y at 8/16/2010 08:16:00 PM
a journey with him..hehe...purpose is on business matter...nak dekat2 raya ni kan, harus cari duit raya sendiri..sebab dah expired dah orang nak bagi duit raya T__T kalau dulu masa kecik2, tunggu je abang akak sedara mara bagi duit raya, 3 angka la jugak dapat..tapi sekarang, nak dapat 1 angka pun huh tak de maknanya..!!sob sob T__T but a journey in the fasting month is sooo dugaaannn!!!saya tak boleh ngup ngap ngup ngap dalam kereta..bila jalan jauh saya cepat lapar dan perlukan bekalan makanan yang banyak, tapi..ohhh soo cannottt T__T sob sob...just telan air liur and makan air cond aja lah... :'(

so pagi2 lagi dah bersiap..lepas sahur jam 5 tu, terus mandi, bersiap..sebab si dia mahu ambik saya jam 630..ok, pelan2 siap..tak payah heavy2, bukan kau nak pegi melancong pun..! =D tapi..645 si dia ambik saya di rumah..ehem biasa lah janji melayu kan..haha..tak apa..first time in this year saya keluar pagi2 yang masih gelap macam ni...= o


tapi terpaksa pit stop kat gambang dulu sebab mahu tunggu satu lagi kereta..actually, kami bergerak dengan 2 kereta, satu lagi tu adalah yang kenal dengan pembekal untuk bisnes ni lah..saya panggil dia kak mun, satu ofis jugak..with her husband and sorang lagi 'abang' pada si dia..kami ni kira dah link untuk buat bisnes sama2..=)

dan kami berdua tunggu sampai dah cerah..-_- kat stesen minyak Esso =_=


3, 4 kali telefon tanya kat mana..jawapan nak sedap kan ati adalah on the way...ye lah...sampai nak cerah tak sampai2 lagi..sabo je lah..dan saya pun sempat ber-camwhore sambil tunggu diorang sampai...lalalalala...

please ignore the darkness and blurness of this pics..saya malas nak edit ok...n one more, my new hair..see see???kalau tak nampak buat2 nampak aje...=D

akhirnya 7lebih sampai..huh..kalau gerak pukul 7 tadi pun tak apa kot..boleh tidur lama sikit..dush dush! terus bergerak ke tempat yang di tuju..kami ikut jalan kuantan-segamat..hati2, jalan yang berpuaka tu..haha..jalan banyak accident..ok2 mulut jangan masin sangat yeh..=D

dah sampai Bandar Segamat..please ignore gambar makcik kat tengah tu..konon nak tunjuk dia pakai safety belt la tu..haha ^_^

feel like missing this town..dulu selalu balik kampung kat muar dan mesti ikut jalan ni..dah lain sikit tengok...=)

dah sampai kat rumah sedara kak mun tu...

nama kampung tu, aaaa ntah..tapi yang saya perasan setiap lorong or jalan mesti ada parit diikuti nama orang..contoh parit raja, parit dato' mahmud bla bla..kampung ni dalam ladang kelapa sawit..so rumah diorang ni macam agak tersorok..sebijik sebijik..tapi certain2 rumah dah jadi banglo..siap letak signboard villa si polan lagi depan rumah..ok kaya rupanya peneroka2 kelapa sawit ni eh..hehe...tengok gambar ada kucing kan?dalam rumah orang tu ada kucing..saya ni memang sangat sangat sangat suka kucing..apa lagi, terus panggil..oh comelnye..ekor kembang setaman.. =D dia pun macam dahaga belaian la pulak..terus baring atas kaki..ish manjanya..tapi jantan..ok paham..haha..tapi tak lama tu, jadi gedik pulak..gigit2 lompat2..nak amik perhatian orang la tu..but i like it..hihi..hmm tak lama dapat main dengan dia..kena bergerak ke tempat lain pulak..huhu..babai cat..missing u..huh ye ye je nak rindu konon =p

next station..gudang kerepek..kat luar gudang tu dia eja kerepik's..haha..memang saja or salah eja tu tak tau...hahahaha

sangat besar n macam2 ada..macam2 jenisan kerepek jeli kuih raya coklat hmm lagi2..ok dah lupa..tapi sangat variety..after buying kerepek, we heading to Ayer Itam..dari dalam kereta asyik tersasul sebut Air Keroh..makcik air keroh kat melaka ok...dush dush!!sorry no pic..keadaan sangat panas, orang ramai..and u know..orang ramai+panas+puasa+orang bukan islam minum air yang ohhh dugaannnn.....T__T

tak lama di situ, sebab nothing to buy..tapi keadaan sebenar is no money..waaaaa!! :'( terus gerak balik..ohhh ngantuknya...konon kebal tak nak tidur sebab kesian si dia drive sorang2 and nak teman tengok jalan jugak, last2 saya tertidur atas bahu si dia...ok malu..^,^ tapi 10 minit aja..masa tu dah masuk jalan segamat-kuantan..u know that way...kawasan kemalangan+hujan lebat pulak, saya bangun n teman tengok jalan...=D

we arrived at kuantan lebih kurang jam 6..lama jugak on the way..sebab si dia bawak relaks..80-100..time potong kenderaan je yang laju sikit...terus ke rumah kak mun, hantar kerepek dan kami terus ke Aliff Curry House untuk buka puasa...si dia tiba2 nak makan nasik daun pisang...hmmm baik lah...


ohh...tersnap sekali dengan akak baju merah rambut sanggul tu..nasib tak nampak muka..=)

si dia tengah godam hp saya...aip aip bak balik!!

atas: nasi goreng pisang..saya tersasul dalam kereta..=D its nasi daun pisang..si dia punya..
bawah: nasi beriani..saya punya..

berbuka terus makan berat..the result is kami seperti ular sawa kekenyangan...perut dah macam belon kalau cucuk jarum confirm pecah...si dia paling teruk sekali...hahahaha..=D
sampai rumah jam 8 lebih..terus mandi....dan....terus pengsan sampai pagi esok...zzzzzzz......

credit to Photoscape


notasajatambah: kepenatan sangat....... -_-



0 curhat:

 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting