Sunday, July 18, 2010

*Ill Riccio Capri

Curhat by I E Z S M Y at 7/18/2010 07:20:00 PM
tiba entry tambahan pasal italian pulak...=) ni kes tertengok cerita Ekspedisi Chef Wan kat tv9..cerita ni ada setiap ahad pukul 7 malam...sebelum ni tak pernah tengok pun, tapi hari ni saya bukak tv dari pukul 2 non stop tak tutup2, so tertengok lah cerita ni...=) kesian tv tu tak rehat...lebih kurang macam jalan2 cari makan la..tapi yang ni tak terlalu fokus on food..ada jalan2 sikit, makan2 sikit..seronok tengok makanan2 yang macam2 tu..nampak sedap je...terliur pulak especially saya yang suka makan ni...ouuhhh...chef wan nak sikit...T__T


Il Riccio is Capri Palace Hotel & Spa's new sea-edge fish restaurant. Situated just a few meters away from the legendary Grotta Azzurra, the stylish eatery is the result of the successful rennovation of the historic Add' 'O Riccio: for decades one of the most-loved restaurants on the island of Capri.

Mario De Luca was responsible for the restaurant's interior design. His crisp white and blue color scheme perfectly complements the eatery's classic Mediterranean furnishings. On the large terrace overlooking the sea there are pieces both of traditional local craftwork and of contemporary art, which has been created especially for Il Riccio by Paolo Sandulli, Rosario Remino and others.

credit from here

saya suka sebab restoran ni guna dua warna aje...biru & putih...yup..i like this two color...makanan?of course la makanan itali kan...tak kan tiba2 ada nasi lemak ala itali pulak kan..hmm nasi lemak ala itali..?agak2 apa ingredient tambahan selain sambal ikan bilis-timun-kacang2-telur-ayam yek..?ok cukup2 la merepek... (^_^)


notasajasajatambah: tv dah banyak iklan rancangan buat kuih raya..dah nak raya dah..=/

0 curhat:

 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting