Wednesday, September 15, 2010

GentingHighland!!!

Curhat by I E Z S M Y at 9/15/2010 09:58:00 PM


tepat 9:00 am, ok lebih sikit dalam 2,3 minit, kami bertolak ke Genting..duit tol saya bayar, tapi perbelanjaan di genting si dia bayar..ok tak?haha. highway lengang, mungkin still ada yang bercuti lagi or belum mula perjalanan balik bandar. tapi polis bersepah2. ada je kat mana2, so please be careful with your speed, kang tak pasal2 sampai surat chenta pulak. =D

around 1130 am, dah mula mendaki ke atas, mula2 decide nak naik cable car, tapi bila pikirkan masa, takut kat cable car tu kena queue panjang so cancel. naik terus guna kereta. ohh my jalannya sangat adventure. pada saya la yg first time pegi nih. hihi. perut terus bergelora rasa nak muntah, diam je duduk kat sebelah tak kata apa, kepala pun jap2 pening..uuhuhu tak mau pegi dah. T__T

kami sampai dalam pukul 12, pusing2 carik parking dulu, dah jumpa, terus ke kaunter tiket, myr88 for 2 person outdoor. hmm ok lah kot. dah masuk, tengok game, alamak kenapa semua pusing2?? T__T perut tengah bergelora lagi nih..tak apa kasi warm up main yang simple dulu..sambil2 tu ber-camwhore. hehe.


orang yang berkeliaran tak pack sangat, tapi yang queue dekat game tu sangat pack. so, kami skip Corkskrew, Cyclone, Flying Coaster and Space Shot. sebab...queue yang kami harus tunggu berjam2. macam a bit rushing sebab pegi sehari je, tak banyak dapat main plus dalam pukul 2 tu hujan, so game tergendala sementara tunggu hujan berhenti. tengok memang dah membazir masa di situ. so kami just dapat main yang simple2 and tak ramai orang. ok lah tu. next time kami datang lagi mungkin bermalam. boleh explore indoor n outdoor sampai pengsan!hahaha =D

masa kami berjalan nak ke Flying Coaster, terhenti kat satu kiosk buat Waxhand. yup orang tu senang je nak tarik customer, nampak je yang couple terus di panggil. kami la tu. si dia pun tak banyak tanya terus pergi, orang tu pulak terus amik tangan kami, ha macam ni di panggil forever! dan terus celup masuk air sejuk selang seli dengan cairan lilin panas. nak melecur rasa tangan ku..huhu. masa tengah celup tu kami tanya berapa ringgit bla bla semua. dah selesai celup2, orang tu pun kata, lagi 1jam datang ambik ok. baik lah.

its blue waxhand =)
i love it so muchos!!!

beli coklat dari Beryl's. coklat perisa beribiru. biru lagi..hihi

kami keluar dari theme park lebih kurang pukul 5, sempat ber- camwhore kejap. hehe. masuk kereta and..............

something memorable moment happen to me....... *__*

nah saya bagi teaser dulu


to be continue another entry. ok dah daaaa!

notasajatambah: save the date 15092010 =)

0 curhat:

 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting