Thursday, July 21, 2011

Ada kerja kosong tak?

Curhat by I E Z S M Y at 7/21/2011 10:19:00 AM
.


ohoo..dah lama tak update.. M A L A S. haa straight to the point kan.. senang. haha =D




arrgghhh.. laazzzeeeee!!




ok mari kita mulakan ngomelan.





berjumpa kawan lama 1

Dia : haiiiiii lama tak jumpa..
Aku : haiiiii!!
peluk cium jappp..hehe
Dia : ko buat apa sekarang?
Aku : aku tengah cakap ngan ko ni..tak perasan keee?? haha. * sarcastic skeett..hehe
Dia : hahaha. *gelak cover malu.. bukan, ko buat mende? keje mane?
Aku : kat company tuuutttt tuuuttt..
Dia : ohhh sebagai apa?
Aku : HR.. * senyummm..
Dia : yeke? ada keje kosong tak situ?
Aku : eheee.. *sengehh kambing..

berjumpa kawan lama 2

pung pang pot pet bercakap...
Dia : ko keje mane sekarang?
Aku : kat Kuantan.. kat company tuuttt tuuutt..
Dia : ohh...sebagai apa?
Aku : aku dok kat HR..
Dia : yeh? ada keje kosong tak? *dengan nada excited melampau.
Aku : dah agak dah...* dalam hati...hmmm

berjumpa kawan si dia yang jugak kawan aku tapi tak kenal sangat.

Dia : tunang ko ni keje mane?
Si dia : kat company tuutt tuuttt..company offshore..
Dia : ohh jawatan apa? orang minyak? hahahha
aku senyummm je... *orang minyak pale otak luuu..
Si dia : hahaha.. dia HR..
Dia : ohh HR? ada keje kosong tak? *nada excited jugak.
aku senyuummm lagiiiiii....... (^________________^)




kalau dah memang duduk kat department HR, memang ini lah soalan wajib dengar kalau jumpa sesapa pun. tapi aku tak boring pulak dengar soalan camni, malahan terasa bangga pulak. tak tau kenapa. aahaha!









sapa nak kerja? meh contact aku mehhhh... tu pun kalau ada vacancy. hahaha!


bai!



0 curhat:

 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting