Monday, July 25, 2011

12 JUTA WOOOOO...!!!

Curhat by I E Z S M Y at 7/25/2011 11:02:00 AM
.

BeautifulNARA, tempat persinggahan aku untuk merehatkan pale otak yang di bebani dengan kerja *macam banyak bertimbun sangat la kan kerja kau heh! dengan membaca gosip2 artis kita yang di 'sayangi' nihh.. aku bukan jenis kepochi sangat pasal artis2 ni, just nak tau dan sebagai hiburan ajeee...

baca punya baca, terbaca lah artikel pasal pasangan kontrobasi nihh...


Perkahwinan Norman Hakim - Memey Suhaiza, RM12 juta.


12juta RINGGIT yeee bukan RUPIAH yeee..

okeee belum nikah dah peluk2..eleh bese lah teww..bukan diorang je yang buat. =p


Baju perkahwinan si memey ni saje dah RM 7.2 juta.. ha.. kau ada? boleh beli rumah 10 bijik dah tu..jom ramai2 pi amik baju dia buat beli rumah ok? amik ok bukan curik. haha!

antara barang2 lain yang di sponsor adalah :-

1.Dua persalinan iaitu setiap satu bernilai RM500,000 tajaan Rafflesia ketika majlis persandingan.

2.Dua set barang kemas bernilai RM2.8 juta setiap satu merangkumi anting-anting, gelang tangan, cincin dan tiara.

3.Dua pasang kasut rekaan khas Prof. Datuk Jimmy Choo bertatah berlian yang dianggarkan bernilai RM300,000 sepasang.


sumber


ha? bertuah kan jadi artis? dah banyak duit dan mampu sesangat nak kawin dapat sponsor ribu2 juta2 lagi. patut bagi kat orang2 yang kurang mampu ni haa sponsor tuhh.. macam aku ni haaa.. kan bagus. tolong orang yang kurang mampu.. ehem. bukan dengki yeh..

just my personal opinion lah kan, memang la kawin ni sekali seumur hidup, bagi si memey tu, it's her first time marriage, mesti happy kembang kempis berbunga2 dapat barang2 yang berharga camtu.. tapi si norman pulak, 2nd time marriage, apa perasaan bekas bini dia si abby tu bila dapat tau yang 2nd marriage ex-husband dia dapat tajaan juta2 padahal masa kawin diorang dulu takde pun camni? pakai baju songket je..haha. aku agak je tuh.. kalau aku kat tempat abby, rasa dengki sesangat lah kot.. marah keciwa sedeh.. tu dari sudut negatif lah. but in positive way, life must go on. ecehh.. lantakkan aje nak kawin dengan sapa pun..=p

tapi harus ke perkahwinan sampai berjuta2 camni? bukan lama pun, 2 hari je kot majlis. kalau lah kan. aku tak tau la kot2 dia buat 7 hari 7 malam kan. but, it's still rasa cam membazir je, sebab perkahwinan adalah 1 or 2 hari, pakai baju juta2 pun tak sampai sehari. but the life after marriage is forever, that's the most VITAL. right? sama ada kita boleh hadapi kehidupan lepas kawin atau tak. kan? because the life after marriage is totally different with our old single life. kalau tak ada persediaan mental, memang fail lah kot. hmm.. =/

well lantak lah, nama pun sponsor, artis popular pulak tu, majlis kena lah yang extravaganza abis kan. semoga perkahwinan kalian bahagia dan berkekalan. kita tunggu 24 September nanti, cantik tak wedding diorang, boleh kalahkan wedding Tomok-Ayu tak.. haha. *eh apsal aku tak abih2 cite pasal TomokAyu tuh? haishh! heee... (^____^)




ok bai!



apsal pc ofis aku ni tak leh save draft..ish!



0 curhat:

 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting