Friday, May 27, 2011

K A R A K

Curhat by I E Z S M Y at 5/27/2011 05:05:00 PM
.

dah lama tak tengok wayang.. kononnya nak tengok Fast 5, tapi si dia macam tak berkenan pulak.. pesal entah. hmm.. so, usha2 tertengok trailer KARAK kat tv, ouh macam best. sebab si dia suka noo nengok cite antu2 ni, so suggest kat dia, haa terus ok. jadi kami pun tengok lah pada hari 1st tayangan dia. ramai jugaklah kan manusia2..hehe.














tapi...















it's only a typical malay ghost story. it's based on my personal opinion ok! it's not so much about KARAK, as on early of the story, memang pasal jalan Karak yang scary tu kan, tapi bila dah tengah2, kereta terbabas dalam gaung, lepas tu terjumpa sorang orang asli, terperangkap kat rumah orang asli tu, dan benda2 pelek jadi sampai abih cite. bukan cite pasal jalan Karak ke? aku tak pandai nak menilai sangat filem2 ni, tapi ni dari pandangan peribadi aku, aku boleh bagi 3/5 je. sebab, aaa macam boleh tido je bila tengok cite ni. scene yang suspen tetap ada, tersentak jugak la si dia tetiba hantu keluar, nasib popcorn tak tercampak. haha. tapi lepas2 tu, biasa je. bagi yang kebal ngan cite spesis ni, dinasihatkan jangan la tengok, kalau tak nak kuar wayang main sumpah seranah rugi duit je. baik korang gi tengok Transformer lah. tak pun NurKasih. hehe.

tapi satu je yang bagus, dia suruh kita menghayati, memahami maksud ayat Kursi. bukan main hafal je. tu je nilai murni yang aku nampak. pehh dah lama tak guna perkataan 'nilai murni' ni. last masa sekolah je, waktu subjek sastera tu.. apakah nilai murni untuk babak ni, apakah nilai murni untuk itu ini..gitu je main soalan dia, muak aku. huhu. ok dah melalut.

sapa2 yang suka tengok cite spesis ni, dan nak tengok sejauh mana cite hantu pertama karya adik beradik KRU ni, gi je. aku tak ada kuasa nak halang kan. tapi bagi aku, baik korang tunggu DVD, tak pun kalau tak nak membazir duit, tunggu je kat Youtube. hehe.







ok bai! sori gambo tak ada, sebab update kat ofis, kena cepat2. hihi.





2 curhat:

aishah on Saturday, May 28, 2011 12:24:00 PM said...

seram or x...mmg xkn xtgk cite antu nehhh,,,huhu

I E Z S M Y on Monday, May 30, 2011 1:45:00 PM said...

xbest..jangan tgk kat wyg,rugi..huhu.

 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting