Monday, April 23, 2012

aku malas sekarang kbai.

Curhat by I E Z S M Y at 4/23/2012 03:26:00 PM
malas. lemau. penat. ngantuk. nak nangis rasa. sobs sobs.

sedang berperang dengan 1st trimester yang kadang2 ok kadang2 ko. bila ko tu yang tak tahan. mujur tak ada sickness yang gila, just mual main2 geli2 tekak yang buat aku cakap, haihh sabooo jelah.. tapi bersyukur sebab tak ada morning sickness yang serius.


minggu lepas ke pasar malam, sambil2 carik makanan, carik jugak buah ni.

the bestest pelam evah!


aku beli sekilo. banyak jugak. "ni nak makan ke melantak?" si dia tanya. "melantak bang.. buat macam makan nasik.." *sengeh perli kat dia.. si dia geleng kepala. haha.

sampai rumah, suruh mak buat jeruk, tapi mak cakap pelam tu dah bersabut. "nak buat jeruk kena la pelam muda, makan krup krap bunyi baru sedaappp.." e'eh mak, mana la tau pelam tu dah bersabut ke belum, asal nampak ijo ngan keras tu muda la tu. tak pe lah makan colek pun sodap. tiap2 kali pegi pasar malam memang itu yang aku carik. jadi bekalan sentiasa ada sepanjang 1st trimester ni. hehe. sori baby, mummy terpaksa makan. tapi mummy tak makan hari2 pun.

*********************************

currently si dia teringin nak makan ubi keledek bakar. first and last kami makan masa kat Genting. memang sedap especially makan masa panas berasap.






dan sekarang si dia dah mengidam. me.ngi.dam. jadi, siapa yang pregnant sekarang?? okbai.










0 curhat:

 

The memorable memory.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting